Connect with us

Hi, what are you looking for?

Sustain ReportSustain Report

Nyheder

Vi skal lede fra et menneskeligt perspektiv

PODCAST: Louise Orbesen driver virksomheden Leading Humans, hvor hun rådgiver ledere om fremtidens lederskab. Hun tror på, at fremtidens organisationer i høj grad går fra hierarki til selvledelse, hvor ledere og organisationer skal se sig selv som udviklere af det menneskelige.

Louise Orbesen driver virksomheden Leading Humans.

Virksomhedens navn afspejler godt, hvad Louise Orbesen mener kendetegner fremtidens ledere. “Jeg er overbevist om at fremtidens lederskab og fremtidens ledere kommer til at lede fra et afsæt, hvor vi forstår, hvad det vil sige at være menneske og lede fra det sted.” forklarer hun.

Louise Orbesen havde 2004 sin dagligdag i Toronto som marketingdirektør i Arla Foods. En lørdag morgen læste hun en artikel, om hvilke mennesker der er lykkeligst. Det artiklen afspejlede var modsat Louises liv, og hun begyndte den dag en rejse, hvor hun ville finde sit passionerede formål i livet. Dette ledte til, at hun startede Leading Humans.

Louise Orbesen tror på, at fremtidens organisationer i høj grad går fra hierarki til selvledelse, hvor organisationens ledere fungerer som jorden, der giver næring til organisationens ansatte.

Mere tillid

Ifølge Louise Orbesen arbejder mange virksomheder og individer fra et ydrestyret perspektiv, hvor medarbejderen er successtyret. I fremtiden er der i højere grad brug for at være mere indrestyrede, hvor der er fokus på udviklingen og hvor der mærkes efter, hvorfor man gør, det man gør, frem for blot at rykke op i hierarkiet.

I fremtiden skal vi have mere tillid til mennesker. Tillid til at mennesker kan tage ansvar og tage de rigtige beslutninger. Tilliden og selvbestemmelsen øger, ifølge Louise, effektiviteten og motivationen hos den enkelte. Den form som de traditionelle virksomheder kører efter, er ikke bæredygtig. Det viser sig i tab af engagement, meningsfuldhed og arbejdsglæde, og slider på både mennesket og naturens ressourcer. Ledere og organisationer skal se sig selv som udviklere af det menneskelige. Det er en udvikling vi er i gang med, men langt fra færdige med. Alligevel ser Louise Orbesen en stor udvikling på blot de seneste 5 år, hvor hun har studeret, hvordan vi kommer til at arbejde og lede i fremtiden.

LYT TIL PODCAST

Forsiden lige nu:

Seneste artikler:

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.