Virksomhedens navn afspejler godt, hvad Louise Orbesen mener kendetegner fremtidens ledere. “Jeg er overbevist om at fremtidens lederskab og fremtidens ledere kommer til at lede fra et afsæt, hvor vi forstår, hvad det vil sige at være menneske og lede fra det sted.” forklarer hun.
Louise Orbesen havde 2004 sin dagligdag i Toronto som marketingdirektør i Arla Foods. En lørdag morgen læste hun en artikel, om hvilke mennesker der er lykkeligst. Det artiklen afspejlede var modsat Louises liv, og hun begyndte den dag en rejse, hvor hun ville finde sit passionerede formål i livet. Dette ledte til, at hun startede Leading Humans.
Louise Orbesen tror på, at fremtidens organisationer i høj grad går fra hierarki til selvledelse, hvor organisationens ledere fungerer som jorden, der giver næring til organisationens ansatte.
Mere tillid
Ifølge Louise Orbesen arbejder mange virksomheder og individer fra et ydrestyret perspektiv, hvor medarbejderen er successtyret. I fremtiden er der i højere grad brug for at være mere indrestyrede, hvor der er fokus på udviklingen og hvor der mærkes efter, hvorfor man gør, det man gør, frem for blot at rykke op i hierarkiet.
I fremtiden skal vi have mere tillid til mennesker. Tillid til at mennesker kan tage ansvar og tage de rigtige beslutninger. Tilliden og selvbestemmelsen øger, ifølge Louise, effektiviteten og motivationen hos den enkelte. Den form som de traditionelle virksomheder kører efter, er ikke bæredygtig. Det viser sig i tab af engagement, meningsfuldhed og arbejdsglæde, og slider på både mennesket og naturens ressourcer. Ledere og organisationer skal se sig selv som udviklere af det menneskelige. Det er en udvikling vi er i gang med, men langt fra færdige med. Alligevel ser Louise Orbesen en stor udvikling på blot de seneste 5 år, hvor hun har studeret, hvordan vi kommer til at arbejde og lede i fremtiden.
Forsiden lige nu:

Politiken dropper grøn status og skruer ned på ambition som Danmarks førende klimaavis
Efter kritik af deres hjemmestrikkede grønne status har avisen helt droppet af fortælle om deres klimabelastning. Nu kan man alene se tal fra JP/Politiken-koncernen.

Genbrugssucces: Københavnerprojekt sikrer mod fremtidens skybrud
Vi mangler løsninger på hyppigere skybrud og kraftigt vejr. Projektet Fremtidens Gårdhave har et bud, der tager højde for både den intensiverende regn og samtidig er designet med bæredygtighed i ligningen.

Millionbevilling fra RUC: Stor minimering af landbrugets CO2-udledning på vej
CO2-udledningen kan nedbringes med millioner af ton, hvis “bare” teknologien biomasse-pyrolyse bliver rullet ud i stor nok skala – og samtidig hurtigt nok. Et nyt forskningsprojekt skal skabe grundlaget for en biomasse-pyrolyse sektor i Danmark.
Seneste artikler:

Efter 25 år i Jyske Bank skal han stå i spidsen for Seges Innovations økonomiværktøj
Seges Innovation ansætter Lars Viftrup Lund som ansvarlig for virksomhedens økonomistyringsværktøj.

Forskere veksler slam til grønt brændstof – nu gør de klar til produktion
Slam er muligvis kodeordet til at skabe en mere klimavenlig transport på vejene og de udskældte flyruter. Forskere på Aarhus Universitet rykker deres succesforsøg med at omdanne slam fra spildevand til en grøn olie ud i den virkelige verden.

Søren Tscherning vinder pris som grøn ejerleder
PwC, Nykredit og Dansk Erhverv har kåret Søren Tscherning til vinderen af Årets Regionale Temapris i Hovedstaden ved Årets Ejerleder 2023.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.