Connect with us

Hi, what are you looking for?

Sustain ReportSustain Report

Nyheder

Nyt syvarmet partnerskab: Biogasanlæg skal forstærke cirkulær økonomi i landbruget

INNOVATION. Gylle, biogas og gødning er omdrejningspunktet de næste tre år i et partnerskab, der med aktører fra hele værdikæden skal sikre klimagevinster i form af reducerede metan-emissioner fra gården. Målet er at forbedre kvaliteten af biogasanlæggenes afgassede gødning.

Fra gylle til biogas og gødning. Nyt stort partnerskab vil gøre landbrug mere cirkulært. Foto: iStock/CreativeNature_nl

Nyt projekt med syv involverede parter og 20 millioner til rådighed skal dykke ned i teknologien i biogasanlæggene, der omdanner rest- og affaldsprodukter til både energi og gødning. Det skal sikre forbedret gødningskvalitet til landmændene og cirkulær økonomi, lyder det fra Seges Innovation.

Når en landmand leverer sin husdyrgødning til et biogasanlæg, har det en positiv påvirkning på klimaet. Det betyder nemlig, at vi kan bruge den overskydende gas til strøm og varme, i stedet for at det (bogstaveligt talt) fiser op i atmosfæren. Vi taler altså reducerede metan-emissioner. 

Det vil betyde, at biogasanlæg og landbrug allerede i umiddelbar forlængelse af projektforløbet kan implementere løsninger, der har en reel klimaeffekt

Tonny Højgaard, salgsdirektør i Højgaards

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Sustain Report er du opdateret den grønne og bæredygtige omstilling.

Bliv opdateret om nyheder og tendenser inden for sustainability fra nogle af de mest interessante aktører på området. Vi gør dig klogere på hvilken vej vinden blæser – både når det gælder danske virksomheder, samfund og forskning.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her:

Discover more from Sustain Report

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading