Connect with us

Hi, what are you looking for?

Sustain ReportSustain Report

Nyheder

SBTi afviser klimamål fra Carlsberg, Vestas og Stark

Hammeren er faldet: Ni danske virksomheder har fået afvist deres langsigtede klimamål hos Science Based Targets initiative. Virksomhederne forklarer det med teknikaliteter, mens eksperter fremhæver udfordringer med at sætte handling bag løfter.

Carlsberg var den første danske virksomhed til at tilslutte sig SBTi's kortsigtede mål. Nu bliver deres og otte andre danske virksomheders langsigtede mål afvist. Kollage: Istock/Sila Damrongsaringkan.

Store danske virksomheder, som normalt holder den bæredygtige fane højt, har fået modvind, hvad angår deres klimamål. I hvert fald hos organisationen Science Based Targets initiative (SBTi), som holder virksomheder op på deres langsigtede klimamål.

På deres hjemmeside har de sorteret ni danske virksomheder fra listen over tusindvis af virksomheder, der har sat videnskabeligt baserede mål for reduktion af CO2-udledninger for at nå Parisaftalen.

Vindmølleproducenten Vestas, bryggeriet Carlsberg, byggemarkedskæden Stark og kabelvirksomheden NKT er blandt de ni virksomheder, som nu har fået stemplet "commitment removed". Det skyldes, at SBTi vurderer, at de ikke har leveret en rapportering og vurdering af deres langsigtede løfter om at blive CO2-neutrale.

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Sustain Report er du opdateret den grønne og bæredygtige omstilling.

Bliv opdateret om nyheder og tendenser inden for sustainability fra nogle af de mest interessante aktører på området. Vi gør dig klogere på hvilken vej vinden blæser – både når det gælder danske virksomheder, samfund og forskning.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her:

Discover more from Sustain Report

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading