Connect with us

Hvad søger du?

Sustain ReportSustain Report

Nyheder

Lagkagehuset vil reducere madspild med app

Foto: presse

Danmarks største bagerkæde Lagkagehuset vil tilbyde sine kunder i de 103 landsdækkende butikker at købe overskudsvarer via app’en Too Good To Go.

Det sker efter en test i syv butikker med salg af såkaldte ‘lykkeposer’ med blandet bagværk, som sælges til nedsat pris.

– Vi har i flere år haft et betydeligt fokus på at undgå madspild, siger Jason Cotta, CEO i Lagkagehuse, i en pressemeddelelse og nævner tiltag som at sikre det rette udvalg, så varerne bliver solgt.

Ikke desto mindre er der produkter tilovers ved lukketid, erkender han.

– Vi har en ambition om at sikre, at disse produkter ikke går til spilde, og vi genanvender blandt andet overskudsprodukter til fremstilling af romkugler, træstammer og rugbrødschips. Samarbejdet med Too Good To Go er endnu et vigtigt skridt mod at lykkes med den ambition, tilføjer Jason Cotta.

Lagkagehusets donationer af overskudsvarer til over hele landet blandt andet Mændenes Hjem, Vesterbro Maduddeling og Kvindehjemmet fortsætter sideløbende med samarbejdet med Too Good To Go.

Fra Too Good To Go’s brugere har Lagkagehuset længe stået højt på ønskelsedlen, fortæller Too Good To Go’s danske landechef, Heidi Boye, som glæder sig over omfanget af samarbejdet.

– Der er ingen tvivl om, at vi med dette samarbejde kommer til at sætte et seriøst præg på madspildsudviklingen inden for bagerbranchen. Og det er tiltrængt. Brød og kager udgør cirka tyve procent af det samlede danske madspild, hvilket både er spild af penge og ressourcer og et stort miljøproblem. Vores fornemste opgave er at sørge for, at mad havner i maver i stedet for containere, og det kan samarbejdet med Lagkagehuset i den grad hjælpe os med at indfri, siger Heidi Boye i meddelelsen.

Too Good To Go-udrulningen vil ske i etaper men er landsdækkende fra februar. De deltagende forretninger vil hver udbyde mellem fem og 10 lykkeposer om dagen.

Fakta om madspild:
Det samlede danske madspild løber op i ca. 715.000 ton årligt. Heraf udgør brød og kager cirka 20 procent
Mellem 8 og 10 procent af den danske CO2-udledning menes at kunne henføres til madspild
I følge FN’s verdensmål 12.3 skal der ske en halvering af madspildet på forbruger- og detailniveau inden 2030
Kilde: Too Good To Go

Forsiden lige nu:

Seneste artikler:

Departementschef skal afløse Möger

Peter Stensgaard Mørch skal være ny administrerende direktør hos PensionDanmark. Men først efter et år, hvor han bliver rustet til stillingen.


Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.