Connect with us

Hi, what are you looking for?

Sustain ReportSustain Report

Nyheder

Ikea får tilladelse til at bygge bæredygtigt varehus

Varehuset skal blandt andet understøtte biodiversitet i København, lyder det.

Chief Sustainability Officer
Ikea åbner et grønt varehus i Købehavn.

Københavns Borgerrepræsentation har givet tilladelse til opførelsen af et bæredygtigt Ikea varehus på Vesterbro i København.

– Vi er rigtig glade for, at vi nu kan realisere planerne for vores Ikea city varehus, der er en nytænkning af det traditionelle Ikea varehus, da det er beliggende i hjertet af København og bliver tilpasset byen og københavnerne. Det, forventer vi, kommer til at betyde, at kunderne vil bruge varehuset på en anden måde, og det er noget, vi har tænkt ind i udviklingen af varehuset, siger Anders Lyhne Nordtorp, der er ekspansionschef i Ikea Danmark, i en pressemeddelelse.

Den svenske varehuskæde har gennem flere år arbejdet på at få lov at opføre et varehus i København. Her har politikerne i kommunen stillet flere krav, der blandt andet har resulteret i, at 25 procent af bygningens facade skal være dækket med grøn beplantning.

– Jeg er glad for, at Ikea har lyttet til politikerne og til tidsånden og indretter et varehus, der er baseret på, at det er nemt at komme til med cykler og ladcykler. Samtidig får varehuset en grøn profil både med den begrønnede facade og taghaven, som kan understøtte biodiversitet, så det synes jeg er positivt, siger miljøborgmester i København Ninna Hedeager Olsen (EL) i pressemeddelelsen.

Læs også: 7 nedslag i IKEA’s sustainabilitystrategi

Ikea oplyser, at de forventer, at det nye varehus vil få certificeringen BREEAM ’Outstanding’, der er den bedste kategorisering inden for de såkaldte BREEAM rating benchmarks.

Ikea forventer, at varehuset kan slå dørene op i sommeren 2023.

Fakta om Ikea København

Ikea vil plante 250 træer og buske forbindelse med byggeriet.

På varehuset vil Ikea anlægge en taghave, der skal have karakter af vild bynatur.

25 procent af bygningens energiforbrug vil blive dækket af solceller.

25 procent af bygningens facade bliver dækket med grøn beplantning.

Kilde: Ikea

Forsiden lige nu:

Seneste artikler:

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.