Københavns Borgerrepræsentation har givet tilladelse til opførelsen af et bæredygtigt Ikea varehus på Vesterbro i København.
– Vi er rigtig glade for, at vi nu kan realisere planerne for vores Ikea city varehus, der er en nytænkning af det traditionelle Ikea varehus, da det er beliggende i hjertet af København og bliver tilpasset byen og københavnerne. Det, forventer vi, kommer til at betyde, at kunderne vil bruge varehuset på en anden måde, og det er noget, vi har tænkt ind i udviklingen af varehuset, siger Anders Lyhne Nordtorp, der er ekspansionschef i Ikea Danmark, i en pressemeddelelse.
Den svenske varehuskæde har gennem flere år arbejdet på at få lov at opføre et varehus i København. Her har politikerne i kommunen stillet flere krav, der blandt andet har resulteret i, at 25 procent af bygningens facade skal være dækket med grøn beplantning.
– Jeg er glad for, at Ikea har lyttet til politikerne og til tidsånden og indretter et varehus, der er baseret på, at det er nemt at komme til med cykler og ladcykler. Samtidig får varehuset en grøn profil både med den begrønnede facade og taghaven, som kan understøtte biodiversitet, så det synes jeg er positivt, siger miljøborgmester i København Ninna Hedeager Olsen (EL) i pressemeddelelsen.
Læs også: 7 nedslag i IKEA’s sustainabilitystrategi
Ikea oplyser, at de forventer, at det nye varehus vil få certificeringen BREEAM ’Outstanding’, der er den bedste kategorisering inden for de såkaldte BREEAM rating benchmarks.
Ikea forventer, at varehuset kan slå dørene op i sommeren 2023.
Ikea vil plante 250 træer og buske forbindelse med byggeriet.
På varehuset vil Ikea anlægge en taghave, der skal have karakter af vild bynatur.
25 procent af bygningens energiforbrug vil blive dækket af solceller.
25 procent af bygningens facade bliver dækket med grøn beplantning.
Kilde: Ikea
Forsiden lige nu:

Politiken dropper grøn status og skruer ned på ambition som Danmarks førende klimaavis
Efter kritik af deres hjemmestrikkede grønne status har avisen helt droppet af fortælle om deres klimabelastning. Nu kan man alene se tal fra JP/Politiken-koncernen.

Genbrugssucces: Københavnerprojekt sikrer mod fremtidens skybrud
Vi mangler løsninger på hyppigere skybrud og kraftigt vejr. Projektet Fremtidens Gårdhave har et bud, der tager højde for både den intensiverende regn og samtidig er designet med bæredygtighed i ligningen.

Millionbevilling fra RUC: Stor minimering af landbrugets CO2-udledning på vej
CO2-udledningen kan nedbringes med millioner af ton, hvis “bare” teknologien biomasse-pyrolyse bliver rullet ud i stor nok skala – og samtidig hurtigt nok. Et nyt forskningsprojekt skal skabe grundlaget for en biomasse-pyrolyse sektor i Danmark.
Seneste artikler:

Efter 25 år i Jyske Bank skal han stå i spidsen for Seges Innovations økonomiværktøj
Seges Innovation ansætter Lars Viftrup Lund som ansvarlig for virksomhedens økonomistyringsværktøj.

Forskere veksler slam til grønt brændstof – nu gør de klar til produktion
Slam er muligvis kodeordet til at skabe en mere klimavenlig transport på vejene og de udskældte flyruter. Forskere på Aarhus Universitet rykker deres succesforsøg med at omdanne slam fra spildevand til en grøn olie ud i den virkelige verden.

Søren Tscherning vinder pris som grøn ejerleder
PwC, Nykredit og Dansk Erhverv har kåret Søren Tscherning til vinderen af Årets Regionale Temapris i Hovedstaden ved Årets Ejerleder 2023.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.
