Connect with us

Hi, what are you looking for?

Sustain ReportSustain Report

Nyheder

Verra vs. verdenspressen – klimakredit-konsortium i infight med medier og talkshowvært

Klimakreditter får en ironisk kogevask af talkshowværten John Oliver. Derfor har han i lighed med en række af verdens førende medier påkaldte sig vrede fra Verra, en af verdens største udbydere af klimakreditter.

Dette billede møder man, når man logger ind på Oliversoffsets.org. Screendump.

Den britisk-amerikanske talkshow-vært John Oliver fra Last Week Tonight står i sit ulastelige jakkesæt. Og er klar med motorsaven. Hvis der ikke bliver sendt penge, ryger træerne i studiet. Det kan seerne dog forhindre ved at sende penge til ‘Olivers Offset’.

Den amerikanske pendant til vores egen Jonatan Spang tog klimakreditter under ukærlig og sarkastisk behandling i et af sine programmer sidst i august.

Offsetting er den engelske term for klimakompensering. American Airlines’, Apples, Shells og Kit Kats reklamer og planer om Net-zero baseret på klimakompensering får en ironisk kogevask af John Oliver.

John Oliver tager klimakompensering under alt andet end kærlig behandling i sit show fra august.

Mens andre fik et godt grin, har der formentlig været andre ansigtsudtryk hos Verra, en af verdens største organisationer for certificering af klimakompensering. Det er gennem Verra, at eksempelvis danske Goodwings køber klimakompensering.

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Sustain Report er du opdateret den grønne og bæredygtige omstilling.

Bliv opdateret om nyheder og tendenser inden for sustainability fra nogle af de mest interessante aktører på området. Vi gør dig klogere på hvilken vej vinden blæser – både når det gælder danske virksomheder, samfund og forskning.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her: