Connect with us

Hi, what are you looking for?

Sustain ReportSustain Report

Nyheder

Tre energi-organisationer fusionerer

Energy Cluster Denmark er navnet på en ny, samlet energiorganisation.

Foto: iStock

Tre organisationer i den danske energisektor bliver til en under navnet Energy Cluster Denmark.

Det sker for at øge gennemslagskraften og behovet for at finde innovative løsninger på tværs af hele energisektoren.

Danmarks mål om 70 procents reduktion af CO2 i 2030 og Europas fælles ’Green Deal’ kræver nemlig mere samarbejde, lyder det i en pressemeddelelse fra organisationerne.

Derfor går de tre klyngeorganisationer, House of Energy, CLEAN Energi og Energy Innovation Cluster, nu sammen under navnet Energy Cluster Denmark.

Med udgangspunkt i erhvervs- og teknologiområdet energi samler den danske energisektors tre største klyngeorganisationer nu innovationskraften i en ny, stærk energiklynge for at skabe vækst og udvikling. House of Energy, CLEAN Energi og Energy Innovation Cluster går sammen i en ny klyngeorganisation, som samler og styrker fælles innovation på tværs af hele energisektoren.

Det inkluderer områder som energiproduktion, energiinfrastruktur, energilagring og energieffektivitet og dækker derfor energisystemet lige fra vindmøller på havet til brug af energi hos forbrugerne.

Hvis Danmark skal køre på 100 procent vedvarende energi fra de nuværende 70 procent, bliver det en svær nød at knække, men det er en af de udfordringer, den ny samlede klyngeorganisation skal tage op, lyder det fra Peder Østermark Andreasen, Bestyrelsesformand i Energy Innovation Cluster.

– Når vi forener kræfterne om ny, efterspørgselsdrevet innovation i tæt dialog med en samlet dansk energiindustri, så kan vi sammen løfte sektoren ind i fremtiden og løse vores fælles klimaudfordring, siger han i pressemeddelelsen.

Det skal desuden være nemt for virksomhederne at få hjælp til at udvikle den næste innovation og teknologiske løsning, som kan være med til at drive en grøn, dansk vækst til gavn for både erhvervsliv og klima, siger Torben Funder-Kristensen, Bestyrelsesformand i CLEAN.

Også Lykke Friis, bestyrelsesformand i House of Energy, har store forventninger til den nye organisation.

– Et endnu tættere samarbejde mellem erhvervsliv, universiteter og myndigheder er en forudsætning for, at vi i Danmark kan nå vores 70 procent mål. Mindst lige så vigtigt er det, at vi også ruster os til at kunne bidrage til EU’s fælles ’Green Deal’. I de kommende år skal hele Europas energisystem omstilles, og her har Danmark meget at byde på, når vi forener indsatsen og også gør det lettere for særligt små og mellemstore virksomheder og forskere at finde sammen, siger hun.

Også blandt de forskellige erhvervs-, branche- og interesseorganisationer samt virksomheder og videninstitutionerne er der opbakning til den nye samlende klyngeorganistion på energiområdet, lyder det i meddelelsen.

Forsiden lige nu:

Seneste artikler:

Skævvredne data gør os mindre robuste over for klimaforandringer

Et nyt studie fra SDU viser, at vi har et skævvredet billede af verdens plantedata, fordi den fortrinsvis er indsamlet i og af rige lande, hvilket gør os mindre modstandsdygtige over for klimaforandringernes effekter. Det er et eksempel på et større problem med en strukturel, global ulighed akademia, mener forskere fra DIIS.

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.