Naturmælk og Øllingegaard kan nu sætte tre statslige dyrevelfærdshjerter på deres skummet, mini, let og sødmælk. Dermed er produkterne både certificeret økologisk, anbefalet af Dyrenes Beskyttelse og godkendt til de maksimale tre hjerter i den statslige dyrevelfærdsmærkning.
Det skriver mejerierne i en pressemeddelelse.
– Når vi om nogle måneder kan sætte tre dyrevelfærdshjerter på stort set alle vores produkter, er det ikke nogen revolution i Naturmælk. Det er det næste naturlige skridt i den udvikling, som vi i mere end 30 år beslutsomt og målrettet har skubbet fremad, siger direktør for Naturmælk og Øllingegaard, Leif Friis Jørgensen.
Dyrevelfærdsmærket blev introduceret i 2017. Den gang skulle mærket ifølge det daværende Miljø- og Fødevareministerie forbedre dyrevelfærden for flest mulige svin ved at give forbrugerne gennemsigtighed i produktionsvilkårene. I efteråret 2018 blev mærket udvidet til slagtekyllinger. Mærkningen blev igen udvidet i 2020 til også at omfatte kalve- og oksekød samt mejeriprodukter.
Naturmælk og Øllingegaard oplyser, at tre ud af fire af mejeriernes mælkeleverandører på nuværende tidspunkt lever op til de statslige krav til dyrevelfærdsmærkes tre hjerter. I løbet af efteråret vil dette stige til ni ud af ti leverandører.
– Jeg er selvfølgelig utroligt stolt over, at vi fortsat kan være spydspids indenfor dyrevelfærd, og at vi som nogle af de første opnår, at mælken er både økomærket, anbefalet af Dyrenes Beskyttelse og kvalificeret til statens tre hjerter, Leif Friis Jørgensen.
Tre hjerter i Lidls basismælk
Mælk fra Naturmælk og Øllingegaard bliver blandt andet solgt som en del af Lidls Engvang-serie. Med mejeriernes opgradering til tre hjerter på Dyrevelfærdsmærket forhandler Lidl udelukkende mælk med tre hjerter i eget navn.
– Det er første gang, en dagligvarekæde udelukkende har mælk med tre hjerter i eget mærke i basissortiment, og vi er glade for at gå forrest for dyrevelfærden igen, ligesom vi har gjort flere gange tidligere. Dette er endnu et skridt i vores samlede indsats og konstante fokus på bedre dyrevelfærd. Samtidig støtter det op om vores generelle mål om at udbygge vores økologiske sortiment, siger indkøbsdirektør i Lidl, Rasmus Pape.
Bedre staldforhold
Mere kontakt mellem kalve
Mindre transporttid
To hjerter:
Endnu bedre staldforhold
Udeareal
Malkekøer på græs
Mere kontakt mellem kalve
Mindre transporttid
Tre hjerter:
Græsareal
Mere kontakt mellem kalve
Meget bedre staldforhold
Udeareal
Malkekøer på græs
Mere plads i stalden til malkekvæg
Mindre transporttid
Kilde: Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri
Forsiden lige nu:

GTS-institutterne sætter turbo på erhvervslivets innovation og grønne produkter
GTS-institutternes tilbud til dansk erhvervsliv skaber værdi for alle typer af virksomheder, viser en ny evaluering, som Uddannelses- og Forskningsstyrelsen står bag. Særligt yder institutterne et vigtigt bidrag til den grønne omstilling.

Livsstilsprogrammer på tv er mere sorte end grønne
Mad-, bolig- og rejseprogrammer understøtter en traditionel og klimabelastende livsstil og afspejler drømmen om, at vi kan købe os lykkelige.

Verdensmål 7: Vi skal bruge vores energi mere effektivt, hvis vi skal sikre bæredygtig energi til alle
Bliver energisystemet klar til al den grønne strøm? Bør overskudsvarme egentlig ikke være i overskud? Og hvor bliver den politiske handling af? Danfoss kaster lys over, hvad der skal til for at opfylde FN’s Verdensmål 7.
Seneste artikler:

Skævvredne data gør os mindre robuste over for klimaforandringer
Et nyt studie fra SDU viser, at vi har et skævvredet billede af verdens plantedata, fordi den fortrinsvis er indsamlet i og af rige lande, hvilket gør os mindre modstandsdygtige over for klimaforandringernes effekter. Det er et eksempel på et større problem med en strukturel, global ulighed akademia, mener forskere fra DIIS.

Efter 25 år i Jyske Bank skal han stå i spidsen for Seges Innovations økonomiværktøj
Seges Innovation ansætter Lars Viftrup Lund som ansvarlig for virksomhedens økonomistyringsværktøj.

Forskere veksler slam til grønt brændstof – nu gør de klar til produktion
Slam er muligvis kodeordet til at skabe en mere klimavenlig transport på vejene og de udskældte flyruter. Forskere på Aarhus Universitet rykker deres succesforsøg med at omdanne slam fra spildevand til en grøn olie ud i den virkelige verden.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.
