Connect with us

Hvad søger du?

Sustain ReportSustain Report

Greenwashing

Klimabelastende iværksætter-event har offentlig fond som guldsponsor

Fly til Sydspanien for 450 personer, og ingen emner om bæredygtighed på dagsordenen på erhvervsmanden Jesper Buchs Seedster-event i den kommende uge. Trods grønne ambitioner er Danmarks Eksport & Investeringsfond sponsor og deltager med to medarbejdere.

Der er et offentligt guld-sponsorat til Seedster, og Danmarks Eksport & Investeringsfond sender to medarbejdere med til Marbella i næste uge. Foto: Istock/MEDITERRANEAN

En klimabelastning på omkring 300 tons CO2, når 400 iværksættere og 50 mentorer sætter sig på fly til Sydspanien, har ikke været en forhindring for offentlig støtte, når erhvervsmanden og tv-løven Jesper Buchs iværksætter-event, Seedster 7.0. Det skydes i gang mandag 6. marts.

Jesper Buch selv har svært ved at se, at der skulle være klimaproblem i, at det ugelange event bliver holdt på en lokation, som kræver flytransport på over 3,5 timer hver vej.

-Vi har ikke et lavet klimaregnskab, og flyselskaberne flyver jo alligevel. Du kan jo prøve at ringe til SAS, Norwegian og Ryanair, siger han, da Sustain Report spørger ham, om man ikke af klimahensyn kunne have holdt eventet et sted i Danmark.

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Sustain Report er du opdateret den grønne og bæredygtige omstilling.

Bliv opdateret om nyheder og tendenser inden for sustainability fra nogle af de mest interessante aktører på området. Vi gør dig klogere på hvilken vej vinden blæser – både når det gælder danske virksomheder, samfund og forskning.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her: