Connect with us

Hi, what are you looking for?

Sustain ReportSustain Report

Nyheder

Investorer vil fordoble bæredygtige investeringer de næste 5 år

En global undersøgelse fra BlackRock viser fortsat opbakning til bæredygtige aktiver.

Foto: Michael Vi/iStock

Investorer, som forvalter 25 billioner dollar i aktiver, planlægger at fordoble deres ESG-aktiver inden 2025. Det dækker over eksempelvis børsnoterede virksomheder, som rapporterer på miljømæssige, sociale og ledelsesmæssige forhold.

Sådan lyder det i en pressemeddelelse fra investeringsselskabet BlackRock på baggrund af en ny undersøgelse.

– Det vældige skifte mod bæredygtighed, vi konstaterede tidligere på året, har virkelig taget fart. Koblingen af et politisk og reguleringsmæssigt pres, teknologiske fremskridt og kundernes efterspørgsel har placeret bæredygtighed som et helt centralt tema for investorer, siger Mark McCombe, Chief Client Officer hos BlackRock i meddelelsen og fortsætter:

– Resultaterne af vores undersøgelse viser, at denne transformation mod bæredygtighed finder sted overalt i verden.

Undersøgelsen bygger på svar fra 425 investorer i 27 lande, herunder pensionsselskaber, kapitalforvaltere, fonde og globale formueforvaltere.

For 88 pct. af dem udgør klima-risici den største bekymring. 58 pct. af respondenterne peger desuden på, at sociale forhold som diversitet og inklusion samt arbejdstagerrettigheder vil spille en større rolle for deres investeringer de næste tre-fem år.

Undersøgelsen spørger dog også ind til, hvad de største barrierer er for bæredygtige investeringer er. Her dukker et velkendt tema op: nemlig datakvaliteten i forhold til bæredygtighed.

Mere end halvdelen (53 pct.) af de globale respondenter anfører nemlig en bekymring for ”utilstrækkelig kvalitet eller tilgængelighed af ESG-data og -analyser”. Det er højere end nogen anden barriere, undersøgelsen spurgte ind til, ifølge BlackRock.

For investorer i Europa, Mellemøsten og Afrika (EMEA) er den væsentligste årsag til at investere bæredygtigt, at det er ”den rigtige ting at gøre” (51 pct. af respondenterne). 37 pct. angiver, at ”reduktion af investeringsrisiko” er en vigtig begrundelse.

Mens væksten i de bæredygtige aktiver er mest udtalt i Europa, vil andelen også blive mere fremtrædende i Nord- og Sydamerika samt Asien- og Stillehavsområdet spår BlackRock.

Forsiden lige nu:

Seneste artikler:

Skævvredne data gør os mindre robuste over for klimaforandringer

Et nyt studie fra SDU viser, at vi har et skævvredet billede af verdens plantedata, fordi den fortrinsvis er indsamlet i og af rige lande, hvilket gør os mindre modstandsdygtige over for klimaforandringernes effekter. Det er et eksempel på et større problem med en strukturel, global ulighed akademia, mener forskere fra DIIS.

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.