Investorer, som forvalter 25 billioner dollar i aktiver, planlægger at fordoble deres ESG-aktiver inden 2025. Det dækker over eksempelvis børsnoterede virksomheder, som rapporterer på miljømæssige, sociale og ledelsesmæssige forhold.
Sådan lyder det i en pressemeddelelse fra investeringsselskabet BlackRock på baggrund af en ny undersøgelse.
– Det vældige skifte mod bæredygtighed, vi konstaterede tidligere på året, har virkelig taget fart. Koblingen af et politisk og reguleringsmæssigt pres, teknologiske fremskridt og kundernes efterspørgsel har placeret bæredygtighed som et helt centralt tema for investorer, siger Mark McCombe, Chief Client Officer hos BlackRock i meddelelsen og fortsætter:
– Resultaterne af vores undersøgelse viser, at denne transformation mod bæredygtighed finder sted overalt i verden.
Undersøgelsen bygger på svar fra 425 investorer i 27 lande, herunder pensionsselskaber, kapitalforvaltere, fonde og globale formueforvaltere.
For 88 pct. af dem udgør klima-risici den største bekymring. 58 pct. af respondenterne peger desuden på, at sociale forhold som diversitet og inklusion samt arbejdstagerrettigheder vil spille en større rolle for deres investeringer de næste tre-fem år.
Undersøgelsen spørger dog også ind til, hvad de største barrierer er for bæredygtige investeringer er. Her dukker et velkendt tema op: nemlig datakvaliteten i forhold til bæredygtighed.
Mere end halvdelen (53 pct.) af de globale respondenter anfører nemlig en bekymring for ”utilstrækkelig kvalitet eller tilgængelighed af ESG-data og -analyser”. Det er højere end nogen anden barriere, undersøgelsen spurgte ind til, ifølge BlackRock.
For investorer i Europa, Mellemøsten og Afrika (EMEA) er den væsentligste årsag til at investere bæredygtigt, at det er ”den rigtige ting at gøre” (51 pct. af respondenterne). 37 pct. angiver, at ”reduktion af investeringsrisiko” er en vigtig begrundelse.
Mens væksten i de bæredygtige aktiver er mest udtalt i Europa, vil andelen også blive mere fremtrædende i Nord- og Sydamerika samt Asien- og Stillehavsområdet spår BlackRock.
Forsiden lige nu:

GTS-institutterne sætter turbo på erhvervslivets innovation og grønne produkter
GTS-institutternes tilbud til dansk erhvervsliv skaber værdi for alle typer af virksomheder, viser en ny evaluering, som Uddannelses- og Forskningsstyrelsen står bag. Særligt yder institutterne et vigtigt bidrag til den grønne omstilling.

Livsstilsprogrammer på tv er mere sorte end grønne
Mad-, bolig- og rejseprogrammer understøtter en traditionel og klimabelastende livsstil og afspejler drømmen om, at vi kan købe os lykkelige.

Verdensmål 7: Vi skal bruge vores energi mere effektivt, hvis vi skal sikre bæredygtig energi til alle
Bliver energisystemet klar til al den grønne strøm? Bør overskudsvarme egentlig ikke være i overskud? Og hvor bliver den politiske handling af? Danfoss kaster lys over, hvad der skal til for at opfylde FN’s Verdensmål 7.
Seneste artikler:

Skævvredne data gør os mindre robuste over for klimaforandringer
Et nyt studie fra SDU viser, at vi har et skævvredet billede af verdens plantedata, fordi den fortrinsvis er indsamlet i og af rige lande, hvilket gør os mindre modstandsdygtige over for klimaforandringernes effekter. Det er et eksempel på et større problem med en strukturel, global ulighed akademia, mener forskere fra DIIS.

Efter 25 år i Jyske Bank skal han stå i spidsen for Seges Innovations økonomiværktøj
Seges Innovation ansætter Lars Viftrup Lund som ansvarlig for virksomhedens økonomistyringsværktøj.

Forskere veksler slam til grønt brændstof – nu gør de klar til produktion
Slam er muligvis kodeordet til at skabe en mere klimavenlig transport på vejene og de udskældte flyruter. Forskere på Aarhus Universitet rykker deres succesforsøg med at omdanne slam fra spildevand til en grøn olie ud i den virkelige verden.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.
