Investorer, som forvalter 25 billioner dollar i aktiver, planlægger at fordoble deres ESG-aktiver inden 2025. Det dækker over eksempelvis børsnoterede virksomheder, som rapporterer på miljømæssige, sociale og ledelsesmæssige forhold.
Sådan lyder det i en pressemeddelelse fra investeringsselskabet BlackRock på baggrund af en ny undersøgelse.
– Det vældige skifte mod bæredygtighed, vi konstaterede tidligere på året, har virkelig taget fart. Koblingen af et politisk og reguleringsmæssigt pres, teknologiske fremskridt og kundernes efterspørgsel har placeret bæredygtighed som et helt centralt tema for investorer, siger Mark McCombe, Chief Client Officer hos BlackRock i meddelelsen og fortsætter:
– Resultaterne af vores undersøgelse viser, at denne transformation mod bæredygtighed finder sted overalt i verden.
Undersøgelsen bygger på svar fra 425 investorer i 27 lande, herunder pensionsselskaber, kapitalforvaltere, fonde og globale formueforvaltere.
For 88 pct. af dem udgør klima-risici den største bekymring. 58 pct. af respondenterne peger desuden på, at sociale forhold som diversitet og inklusion samt arbejdstagerrettigheder vil spille en større rolle for deres investeringer de næste tre-fem år.
Undersøgelsen spørger dog også ind til, hvad de største barrierer er for bæredygtige investeringer er. Her dukker et velkendt tema op: nemlig datakvaliteten i forhold til bæredygtighed.
Mere end halvdelen (53 pct.) af de globale respondenter anfører nemlig en bekymring for ”utilstrækkelig kvalitet eller tilgængelighed af ESG-data og -analyser”. Det er højere end nogen anden barriere, undersøgelsen spurgte ind til, ifølge BlackRock.
For investorer i Europa, Mellemøsten og Afrika (EMEA) er den væsentligste årsag til at investere bæredygtigt, at det er ”den rigtige ting at gøre” (51 pct. af respondenterne). 37 pct. angiver, at ”reduktion af investeringsrisiko” er en vigtig begrundelse.
Mens væksten i de bæredygtige aktiver er mest udtalt i Europa, vil andelen også blive mere fremtrædende i Nord- og Sydamerika samt Asien- og Stillehavsområdet spår BlackRock.
Forsiden lige nu:

CSR-prisen: Kvantespring i rapporters kvalitet – og stadig plads til forbedring
Danske virksomheder er ved at få bedre fat om deres bæredygtighedsrapportering. Udfordringerne er CO2-udledninger i leverandørkæden og distribution og data om social bæredygtighed.

ESG kan have en reel indflydelse på virksomheders vurdering og værdi
De unge, der bærer bæredygtighed: Fran Owen fra PwC har konkrete eksempler på, at en due diligence på bæredygtighed kan rykke prisen på en virksomhed.

Ørsted vil have klimaneutralt stål i 2040
25 globale koncerner arbejder sammen i Steel Zero Initiative for at gøre stålindustrien grønnere.
Seneste artikler:

Podcast: Bryd vanerne med Thomas VovemoD
Vi skal bryde vores vaner. Det er pinedød nødvendigt, for at vi kan komme i mål med den grønne omstilling. Men hvordan gør vi det, og hvorfor er det så svært? Det ved Thomas VovemoD en masse om. Lyt med her.

Grøn grundforskning styrker målrettethed og samarbejde
Danmarks Frie Forskningsfond har med grønt fokus bevilliget 300 millioner kroner til grøn grundforskning i 2021

Nu kan du søge midler til at formidle grønt iværksætteri
Erhvervsministeriet uddeler fem millioner til events, der kan udbrede kendskabet til grønt iværksætteri i Danmark.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.
