Connect with us

Hi, what are you looking for?

Sustain ReportSustain Report

Nyheder

Grønne virksomheder jubler over Biden-sejr

Poul Due Jensen, adm. direktør for Grundfos. Foto: presse

Med USA som sit største marked, er det vigtigt for pumpevirksomheden Grundfos, at præsidenten de kommende fire år hedder Joe Biden.

– Der kommer turbo på udviklingen nu. Selvom den allerede er i gang i mange delstater i USA, er der ingen tvivl om, at med Biden ved roret i Det Hvide Hus kommer det for alvor til at rykke sig, siger Poul Due Jensen, adm. direktør for Grundfos til Børsen og fortsætter:

– Så det her er klart med til at styrke vores position i markedet, og vi vil også gøre, hvad vi kan for at skabe forretning på det.

Aktiekurserne for Vestas og Ørsted er desuden steget i kølvandet på udmeldingen om Bidens sejr. Hans klimaplan til to billioner kr. lover blandt andet “millioner af nye solpaneler og titusindvis af vindturbiner”, ifølge Nytimes.com.

Og for dansk erhvervsliv er udfaldet af præsidentvalget en god nyhed, mener Lars Sandahl Sørensen, adm. direktør for Dansk Industri (DI).

– Den amerikanske økonomi har buldret derudaf under præsident Trump og dansk eksport til USA er øget, men Joe Biden har lagt op til et vigtigt kursskifte i amerikansk politik med øget fokus på internationalt samarbejde og grøn omstilling, siger han i en pressemeddelelse.

Danske virksomheder sælger for 159 mia. kr. om året i USA, og det er med til at sikre knap 100.000 danske arbejdspladser, ifølge DI. Det skyldes især dansk life-science-industri, der udgør mere end 60 pct. af den danske vareeksport.

Men potentialet er stort for grønne virksomheder, mener Lars Sandahl Sørensen.

– Den kommende præsident har høje grønne ambitioner, som dansk erhvervsliv er klar til at hjælpe med at indfri. Hvis USA går aktivt ind i klimakampen, vil det både sætte skub i den grønne omstilling af verdens største økonomi og samtidig kaste nye eksportordrer af sig til danske virksomheder.

Joe Biden har bekræftet, at USA bliver en del af Paris-aftalen, som Donald Trump havde trukket landet ud af, hvilket fik effekt fra 4. november. En af udfordringerne bliver at sætte nye og mere kortsigtede klimamål for 2030 for at genindtræde i Paris-aftalen. Hidtil har Joe Biden sagt, at han ønsker CO2-neutralitet fra 2050, og at al elektricitet er emissionsfri i 2035, skriver ft.com.

Derudover bør han gøre klimaet til en forudsætning for den økonomiske genopbygning efter corona, rulle Trumps klima- og miljøforringelser tilbage og samle de globale ledere af verdens industrinationer i en fælles og mere aggressiv plan for at skære ned på udledningen af drivhusgasser, foreslår Nytimes.com. USA står for 14 pct. af den globale CO2-udledning, ifølge Edie.net. Dog har Demokraterne ikke flertal i Senatet, hvilket lægger forhindringer i vejen for Bidens grønne ambitioner.

Forsiden lige nu:

Seneste artikler:

Carina Ohm går fra EY til PwC

Carina Ohm udskifter sin stilling som partner i EY med en ny partnerrolle i PwC. Hun skal styrke PwC’s position indenfor bæredygtighed.


Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.