Connect with us

Hvad søger du?

Sustain ReportSustain Report

Nyheder

Erfaren investor i spidsen for grønt panel

– Vi skal turde satse. Både kommercielt og politisk, hvis vi skal nå i mål med den grønne omstilling, lyder det fra Esben Gadsbøll.

Esben Gadsbøll er ny formand for regeringens grønne iværksætterpanel. Foto: PR

Erhvervsminister Simon Kollerup (S) har onsdag nedsat et panel, der skal fremme grønt iværksætteri i Danmark.

Det oplyser Erhvervsministeriet i en pressemeddelelse.

– Danmark skal være et sted, hvor grønne iværksættere har lyst til at slå rødder, og hvor de kan spire. For vi har brug for deres kloge hoveder og idéer til at skabe flere arbejdspladser, som fremmer den grønne omstilling. Derfor er jeg også glad for, at vi har fået nogle af landets fremmeste eksperter med ombord, så vi i fællesskab kan sætte den bedste retning for nye grønne væksteventyr, siger ministeren i pressemeddelelsen.

Læs også: Vækstfonden finansierer ud fra bæredygtighed

I spidsen for det nye panel står iværksætter og investor Esben Gadsbøll, der blandt andet har stiftet WhiteAway og i dag er partner i venturefonden Nordic Makers og medstifter af iværksætterfestivalen TechBBQ.

– Vi har brug for, at dem med de mest ambitiøse idéer får muligheden for at bygge store virksomheder i Danmark, som kan være med til at løse klimaudfordringerne. Vi skal turde satse. Både kommercielt og politisk, hvis vi skal nå i mål med den grønne omstilling, siger Esben Gadsbøll i pressemeddelelsen.

– Blandt iværksætterne i Danmark har der aldrig før været så mange, som har villet gøre en forskel til fordel for klimaet. Det handler ikke længere om den flotteste bil eller den største bankkonto. Nej, i dag skal vi redde planeten, lyder det videre.

Udover Esben Gadsbøll består panelet af ni iværksættere, investorer og eksperter, ”som skal komme med anbefalinger til, hvordan Danmark bliver et grønnere iværksætterland”.

Ifølge ministeriet skal panelet fra til udgangen af 2022 blandt andet dele deres anbefalinger og uddele midler, der skal støtte de grønne iværksættere.

Det grønne iværksætterpanel

Esben Gadsbøll (formand), formand Danske Tech Startups, medstifter af WhiteAway Group, medstifter af TechBBQ, partner i Nordic Makers

Jes Broeng, Professor og direktør for DTU Entrepreneurship

Jesper Højberg Christensen, Næstformand i DanBan og chefredaktør på Bootstrapping.dk

Anna Søndergaard,medstifter af og CEO i The Footprint Firm

Sissel Hansen, grundlægger af Startup Guide

Henrik Stiesdal, grundlægger af og CEO i Stiesdal A/S

Tine Thygesen, iværksætter og angel-investor med fokus på grøn og bæredygtig forretning samt stifter af Founders House

Thomas Brorsen, medstifter af og CEO i PONDA

Aviaja Riemann-Andersen, medstifter af og CEO i Circular Food Technology

Kilde: Erhvervsministeriet

Forsiden lige nu:

Seneste artikler:

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.