Connect with us

Hvad søger du?

Sustain ReportSustain Report

Nyheder

Diversitet og inklusion kræver, at ledelsen er tydelig og åbenmundet

Nyt LGBT+-barometer fra Institut for Menneskerettigheder viser, at der stadig er mange LGBT+-personer ikke er åbne om deres seksualitet og kønsidentitet på arbejdspladsen

Foto: iStock/Tommy

Hvis man som virksomhed vil skabe et inkluderende og ligeværdigt arbejdsmiljø, hvor LGBT+-personer trives, så skal ledelsen kommunikere værdierne højt og tydeligt. Pointen kommer fra Bjarke Oxlund, ligebehandlingschef hos Institut for Menneskerettigheder.

-I Danmark har vi en tendens til at tro at ting giver selv. Når virksomheden har skrevet at diversitet er blandt deres værdier, synes vi, det er underforstået, at man støtter en inkluderende kultur. Men på den måde risikerer man, at det bliver minoriteten, der så at sige selv skal kræve, at de behandles ligeværdigt, siger han.

Institut for Menneskerettigheder offentliggør i prideugen første udgave af deres nye LGBT+-barometer, hvor man gør status på området. Trods markante fremskridt gennem de seneste ti år, er der stadig udfordringer i at skabe arbejdspladser, hvor alle føler sig velkomne.

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Sustain Report er du opdateret den grønne og bæredygtige omstilling.

Bliv opdateret om nyheder og tendenser inden for sustainability fra nogle af de mest interessante aktører på området. Vi gør dig klogere på hvilken vej vinden blæser – både når det gælder danske virksomheder, samfund og forskning.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her: