“TV-vært Sofie Linde har sat sexchikane på dagsordenen i medieverdenen. DI opfordrer virksomheder til at bruge anledningen til at sætte emnet på dagsordenen med fire simple tiltag, alle virksomheder bør gennemføre,” lyder det i en artikel i Dansk Industris nyhedsbrev.
Det er en reaktion på den seneste tids afsløringer af sexchikan i mediebranchen, som blandt andet har ført til at knap 2.000 kvinder har skrevet under på en støtteerklæring til Sofie Linde. 10 tidligere praktikanter i DR Nyheder har desuden sendt et brev til ledelsen om krænkende oplevelser, skriver Information.dk.
Også på TV2 er sexchikane og en mandsdomineret kultur kommet til debat.
Som DI er inde på, begrænser problemet sig dog ikke til mediebranchen. I en ny Kantar Gallup-måling for Berlingske er 1.372 repræsentativt udvalgte kvinder landet over på 18 år eller derover blevet bedt om at give eksempler på, hvilke seksuelle krænkelser de har oplevet i forbindelse med deres arbejdsliv. 40 af dem fortæller i anonymiseret form avisen om deres oplevelser. De inkluderer alt fra overordnedes opfordringer til sex til fysiske overgreb og uønskede opkald.
Og selvom det er vigtigt at tage problemet med sexchikane op, når der er konkrete sager og anledninger som nu, bør det løbende være på dagsordenen, mener seniorchefkonsulent i DI, Jan Lorentzen.
– Det er en god ide at tale om det i ”fredstid”. Det giver større overskud og en mere åben snak, når det ikke er en mere eller mindre betændt sag, der sætter gang i samtalen, siger han i artiklen.
Han peger på, at fire grundlæggende ting bør være på plads i alle virksomheder:
– Det skal være meldt klart ud fra ledelsen og medarbejderrepræsentanter, at seksuel chikane er uacceptabelt. Alle sager skal tages alvorligt og behandles seriøst. Der skal være formuleret en politik på området, og det skal meldes klar ud, hvor medarbejdere kan henvende sig, hvis de oplever noget, der kan være sexchikane.
Han henviser desuden til kampagnesiden hergårgrænsen.dk, har DI i samarbejde med blandt andre Arbejdstilsynet præsenterer en række værktøjer, virksomheder kan bruge til bekæmpelse af sexchikane.
Det inkluderer blandt andet dialogkort, med udgangspunkt i virkelige hændelser, kan give grobund for en samtale om sexchikane i virksomhederne.
Forsiden lige nu:

PensionDanmark planlægger også for planter og dyr, når de bygger nyt
Strategien kom på plads i 2022, og nu kommer Pension Danmark som det første selskab herhjemme med en rapport om deres aftryk på biodiversitet.

Nordisk rapport anbefaler stærkere regulering og et opgør med vækst-ideologien
Gennemgang af videnskabelige artikler viser, at der ikke findes eksempler på reel afkobling af økonomisk vækst fra den uholdbare miljø- og klimabelastning og overtræk på jordens ressourcer.

Uden den indre balance kan vi ikke skabe mere bæredygtige løsninger
PODCAST: Mange ledere famler, når de skal tage livsbalancen alvorligt, siger Louise Sparf til Steffen Max Høgh i denne udgave af Bæredygtig Business.
Seneste artikler:

PFA Pension henter særlig rådgiver til at dirigere strategi og bæredygtighed
Tidligere særlig rådgiver i S-regeringen og afdelingsdirektør i Nykredit Karl Kjær Bang bliver ny chef for bæredygtighed, public affairs og strategi hos PFA Pension.

Halvdelen af forskningsreserven skal gå til grøn omstilling
Et bredt flertal i Folketinget er enige om at fordele 3,6 mia. kr. til dansk forskning. Næsten halvdelen går til forskning i den grønne omstilling.

-Kvinder skal finde deres indre Pippi frem
FEMININ FORTROP. Bæredygtighedschef Camilla Dyring var med, før byggebranchen overhovedet havde ord for bæredygtighed. Siden da har hun været med til at slå hul på den bæredygtige udvikling – både i byggeriet og indad til i virksomheder.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.
