Det er en erfaren bæredygtighedskraft, som nu står i spidsen for PwC’s bæredygtighedsteam og samtidig bliver en del af partnerkredsen.
Susanne Stormer har 20 års erfaring med i bagagen fra Novo Nordisk senest som Chief Sustainability Advisor og VP, en stilling hun forlod ved årsskiftet.
Sustain Report spurgte om hendes nye position er udtryk for, at revisions- og rådgivningshuset skruer op for sit fokus på bæredygtighed – et område hvor der efterhånden er heftig konkurrence.
– Når PwC gerne vil have mig med som partner og leder af bæredygtighedsteamet, er det fordi, der er ambitioner på området. De ambitioner er drevet af markedet, for virksomhederne efterspørger i høj grad rådgivning om, hvordan man arbejder med bæredygtighed, siger Susanne Stormer, som ikke mener, at PwC’s fokus på bæredygtighed har haltet efter konkurrenterne, som er en del af de ‘fire store’, der også tæller Deloitte, KPMG og EY.
– PwC har netop lanceret en webinarrække om blandt andet fremtidens rapportering og afmystificering af scope 3-emissioner. Vores årskonference til maj får også bæredygtighed som tema, så det er allerede et område, vi har et stort fokus på, siger hun og tilføjer, at PwC selv har en dedikeret Net Zero 2030-ambition baseret på SBT (science based targets) og har markeret sig tydeligt i relation til den grønne skattereform og klimapartnerskabernes arbejde.
Forskellen på succes eller at lande fladt med en idé er, om den er timet rigtigt
Selvom Susanne Stormer i mange år har befundet sig på indersiden af en virksomhed, er den vigtigste læring fra de år også anvendelig i den nye rolle som rådgiver, mener hun.
– Det jeg har lært gennem 20 år i Novo er, at forskellen på succes eller at lande fladt med en idé er, om den er timet rigtigt. Nogle gange har man ideer, der ikke er efterspørgsel efter på et givent tidspunkt, men derfor skal man ikke opgive dem. Udfordringen i mit nye job er ligeledes at time rådgivningen rigtigt, så vi er lidt foran, hvor kunden er, men ikke lysår foran, siger Susanne Stormer.
Som ESG-ekspert i Novo Nordisk har hun lang erfaring med at arbejde med bæredygtighedsdata. At sikre at tallene er korrekte og reviderede eksternt er dog kun første skridt.
– Når man ser et tal i en rapport, stoler man intuitivt på det, derfor er det vigtigt, at det er korrekt. Men den data skal sættes i perspektiv, så man ved, om man kunne have forventet mere af den pågældende virksomhed. Derfor handler det ikke bare om at sætte tal på papiret, men om at forholde sig til, hvor virksomheden skal hen i forhold til bæredygtighed, og hvad målet er. Så kan virksomheden være med til at drive udviklingen i den rigtige retning, siger Susanne Stormer og tilføjer:
– Din forretning bliver først for alvor bæredygtig, når bæredygtighed er integreret i forretningen. Det er det formål, jeg altid har arbejdet efter, og nu kan jeg nå flere og andre typer virksomheder med det.
Det avancerede niveau er repræsenteret af virksomheder, som den jeg kommer fra
Og den rådgivning er der behov for, hvad enten man lige er begyndt på bæredygtighedsarbejdet eller hører til blandt frontløberne mener hun.
– Nogle danske virksomheder og offentlige organisationer er først ved at komme i gang med bæredygtighedsarbejdet på grund af myndighedskrav, rapporteringskrav eller lignende. De har brug for hjælp til, hvor de skal starte. Det næste niveau er de virksomheder, hvor man har gjort sig de første erfaringer med CO2-reduktion og bæredygtighedsregnskaber og har fundet ud af, at man kan bruge det til noget mere. Det er på det niveau, bæredygtighed bliver mere forankret i forretningen, siger Susanne Stormer og tilføjer:
– Det avancerede niveau er repræsenteret af virksomheder, som den jeg kommer fra. Her har man arbejdet professionelt med bæredygtighedsagendaen i mange år. Der kan vi tilbyde at udfordre virksomhederne til at gøre det endnu bedre.
Forsiden lige nu:

GTS-institutterne sætter turbo på erhvervslivets innovation og grønne produkter
GTS-institutternes tilbud til dansk erhvervsliv skaber værdi for alle typer af virksomheder, viser en ny evaluering, som Uddannelses- og Forskningsstyrelsen står bag. Særligt yder institutterne et vigtigt bidrag til den grønne omstilling.

Livsstilsprogrammer på tv er mere sorte end grønne
Mad-, bolig- og rejseprogrammer understøtter en traditionel og klimabelastende livsstil og afspejler drømmen om, at vi kan købe os lykkelige.

Verdensmål 7: Vi skal bruge vores energi mere effektivt, hvis vi skal sikre bæredygtig energi til alle
Bliver energisystemet klar til al den grønne strøm? Bør overskudsvarme egentlig ikke være i overskud? Og hvor bliver den politiske handling af? Danfoss kaster lys over, hvad der skal til for at opfylde FN’s Verdensmål 7.
Seneste artikler:

Skævvredne data gør os mindre robuste over for klimaforandringer
Et nyt studie fra SDU viser, at vi har et skævvredet billede af verdens plantedata, fordi den fortrinsvis er indsamlet i og af rige lande, hvilket gør os mindre modstandsdygtige over for klimaforandringernes effekter. Det er et eksempel på et større problem med en strukturel, global ulighed akademia, mener forskere fra DIIS.

Efter 25 år i Jyske Bank skal han stå i spidsen for Seges Innovations økonomiværktøj
Seges Innovation ansætter Lars Viftrup Lund som ansvarlig for virksomhedens økonomistyringsværktøj.

Forskere veksler slam til grønt brændstof – nu gør de klar til produktion
Slam er muligvis kodeordet til at skabe en mere klimavenlig transport på vejene og de udskældte flyruter. Forskere på Aarhus Universitet rykker deres succesforsøg med at omdanne slam fra spildevand til en grøn olie ud i den virkelige verden.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.
