En ny vicedirektør i Dansk Industri skal sikre alle brancher bliver involveret i den grønne omstilling.
DI har ansat Anne Højer Simonsen i en nyoprettet stilling som vicedirektør og leder af DI’s klimapolitiske enhed.
Hun kommer fra en stilling som vicedirektør hos DMI. Inden da var hun afdelingschef i Klima-, Energi- og Bygningsministeriet fra 2011-15 og vicedirektør i Energistyrelsen fra 2005-11.
Anne Højer Simonsen får ansvaret for DI’s udvalg for klima- og energipolitik og vil indgå i tæt samarbejde med DI’s branchedirektører. Hun vil især arbejde tæt sammen med branchedirektør i DI Energi Troels Ranis.
Nyansættelsen skyldes DI’s øgede fokus på klima, lyder det i en pressemeddelelse.
– Vi kan se at med de mange projekter og ideer, vi har i vores pipeline, vil vi have stor gavn af yderligere ledelseskraft. Vi skal have indfriet de høje ambitioner, og vi skal sikre, at virksomhederne bliver inddraget – på tværs af størrelse, branche og geografi, siger direktør i DI Kent Damsgaard i meddelelsen.
– Det er i praksis virksomhederne, der skal skabe mange af forandringerne, og her er det en kæmpe motivation for mig, at DI er helt tydelige på, at den grønne omstilling skal favne både klima, arbejdspladser, vækst og velstand, siger Anne Højer Simonsen.
DI har markeret sig kraftigt på klimadagsordenen i den senere tid. I efteråret lancerede DI en 2030-plan med et bud på, hvordan man kan indfri ambitionen om 70 procents CO2-reduktion.
DI har desuden fungeret som sekretariat for flere af regeringens klimapartnerskaber, opfordret til oprettelsen af et ‘Green Tech Lab‘ og er senest kommet med sit bud på, hvordan Danmark kommer tilbage til grøn vækst.
Men selvom adm. direktør Lars Sanddahl Sørensen understreger, at klimakampen ikke skal udskydes på grund af coronakrisen og dens medfølgende økonomiske konsekvenser, så indeholder planen intet om de CO2-afgifter, som Klimarådet og flere andre eksperter ser som afgørende for at nå regeringens klimamål. DI lægger i stedet blandt andet vægten på behovet for offentlige investeringer, når det eksempelvis gælder grønne udbud, øget investeringer i forskning og fremrykkede investeringer i infrastruktur.
Forsiden lige nu:

SEGES-topchef vil levere viden om bæredygtighed med både armslængde og armkrog
Uafhængighed, et stærkt fagligt miljø, en god virksomhedskultur og muligheden for at levere viden, der kan understøtte landbrugets grønne omstilling var afgørende for, at Tom Heron takkede ja til topposten i SEGES Innovation.

Grundfos vinder pris for net zero plan
Grundfos modtager klimapåvirkningspris for deres arbejde med at reducere CO2-udledningen til dette års Sustainability Awards.

Blå proteiner kan rense indre farvande og levere mere bæredygtig mad
Der er særdeles gunstige betingelser for at dyrke tang og muslinger i de danske fjorde, fremhæver professor Jens Kjerulf Petersen, DTU Aqua. Muslingeproduktionen har potentiale til 20-30 gange den nuværende størrelse.
Seneste artikler:

Henrik Frandsen overtager ordførerskab for klima-, energi og forsyning
Moderaterne udvider klimaområdet med et nyt klimaordførerskab med fokus på global klimapolitik.

Fond ansætter ny frontfigur til at lede investeringer i fremtidens fødevarer
Danmarks Eksport- og Investeringsfond ansætter ny direktør til at lede fondens arbejde med udvikling af klima- og miljørigtige fødevarer.

Virksomheder i fødevarebranchen har nu udsigt til 58 mio. kr. i tilskud til plantebaseret fødevareproduktion
Fra den 31. maj har Fonden for Plantebaserede Fødevarer sat 58. mio. kr. på højkant til virksomheder, der arbejder med plantebaserede fødevarer.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.
