Connect with us

Hi, what are you looking for?

Sustain ReportSustain Report

Navne

Lemvigh-Müller hyrer bæredygtighedschef til ny stilling

En nyoprettet stilling som Head of Sustainability skal styrke stål- og teknikgrossisten.

Pernille Kiær er ansat som ny Head of Sustainability. Hun refererer til Christian Herbert (tv), der er kommerciel direktør og del af direktionen i Lemvigh-Müller. Foto: Presse

Danmarks største stål- og teknikgrossist har oprettet en ny stilling som Head of Sustainability. Det skal rykke bæredygtighed “ind i hjertet af forretningen”, som det hedder i en pressemeddelelse fra virksomheden, der øger sine investeringer i bæredygtighed i 2021.

Den nye stilling varetages af Pernille Kiær, som refererer til Christian Herbert, der er kommerciel direktør og del af direktionen.

Han fortalte for nylig, hvad virksomhedens største udfordringer er med bæredygtighed i et interview med Sustain Report.

– Det er på distributionen, at grossister har det største CO2-aftryk, så her har vi stort fokus på og vi har netop indgået aftale med DSV om grøn distribution, hvor DSV fylder HVO100-biodiesel på deres lastbiler svarende til, hvor mange km de kører for Lemvigh-Müller, fortalte han blandt andet.

HVO100-biodiesel, der sparer klimaet for op til 90 pct. CO2. Lemvigh-Müller vil desuden samarbejde med sine kunder om at samle deres leverancer for yderligere at spare på CO2-udledningerne fra kørsel, fortæller Pernille Kiær i en pressemeddelelse.

Hun ser et stort potentiale for, at Lemvigh-Müller kan vinde kommercielt på at sætte bæredygtighed øverst på dagsordenen. Med de mange nye love og krav på området, bliver bæredygtighed nemlig licence to operate, mener og siger i meddelelsen:

– Vores kunder efterspørger i højere og højere grad bæredygtige produkter, løsninger og serviceydelser og også vores ekspertise på området – de vil gerne have vores hjælp til den bæredygtige omstilling og til at blive gearet til de nye krav.

Lemvigh-Müller vil blandt andet skabe grønne produktlinjer, klimavenlige vareleverancer og bæredygtige emballageløsninger.

Pernille Kiær er 42 år og uddannet Cand. Pæd. Ant. fra Aarhus Universitet. Hendes karriere tog sin begyndelse i 2008 hos DI, og hun har siden arbejdet med forretningsudvikling, mangfoldighed, socialt ansvar, CSR og bæredygtighed hos DI, Arriva og De Forende Dampvaskerier. Privat bor hun i Dragør, er gift og har to børn.

Forsiden lige nu:

Seneste artikler:

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.