Hvad er en ‘omstilling’?
Og hvad skal man gøre for at blive den ene virksomhed, der igen og igen bliver nævnt, når nogen skal fremhæves for i særlig grad at have igangsat en interessant omstilling mod en grønnere forretning?
Svaret på dette blev med prisen ‘Årets Omstilling’ givet ved Sustain Awards 2021.
– Virksomheden, der vinder prisen for ‘Årets Omstilling’, har integreret arbejdet med den grønne omstilling dybt i deres forretning. Med klare bæredygtige målsætninger, viser virksomheden, at de tager deres samfunds- og klimaansvar seriøst, sagde Ingrid Reumert, der uddelte prisen.
VP of External Relations & Sustainability Ingrid Reumert stod på scenen, fordi hun sidste år modtog selvsamme pris på vegne af Velux Gruppen – og i år har hun som jurymedlem været med til at pege på dette års vinder.
– Virksomheden har udvist rettidig omhu, sagde hun.
Og tilføjede:
– I en industri, der står for tre procent af klodens samlede CO2-udledning, kan virksomheden dermed blive katalysator til en grønnere fremtid for shippingindustrien, lød det fra Ingrid Reumert på scenen.
Hvorefter hun kårede A.P. Møller-Mærsk som vinder af ‘Årets Omstilling’ ved Sustain Awards 2021.
Rettidig omhu
– Jeg vil gerne sige tusind tak for prisen, på vegne af mig selv og alle mine kolleger. Vi sidder jo omkring 50 mennesker i Mærsk, der kun abejder med den grønne omstilling for at få vores emissioner ned på nul, sagde Jacob Sterling, der modtog prisen på vegne af A.P. Møller-Mærsk.

Ingrid Reumert begrundede kåringen af shippinggruppen med deres fleksibilitet og deres rettidige omhu:
– Virksomheden har i 2021 tænkt fremad, forudset muligheder for den grønne omstilling, og så har de været fleksible i deres forretningsprincipper og ageret i en bæredygtig og grøn omstilling, sagde Ingrid Reumert.
Arbejdet er kun begyndt
Juryen fremhævede desuden A.P. Møller-Mærsks nye investeringer i otte skibe, der sejler på grøn metanol, som begrundelse for prisen.
– Vi har taget nogle beslutninger i år, som også er dem der blev nævnt her, nemlig blandt andet vores skibe, der skal sejle på grøn metanol, sagde Jacob Sterling, der er head of decarbonisation innovation & business development.
Han tilføjer, at shippinggruppen dog stadig har en masse arbejde foran sig.
Der er nemlig stadig omkring 400.000 tons metanol, som skal findes til de otte skibe.
Den øvrige 700 skib store flåde hos A.P. Møller-Mærsk udleder 30 millioner ton CO2 pr. år.
– arbejder aktivt med partnerskaber for at styrke effekterne af den grønne omstilling.
– er en grøn rollemodel for andre virksomheder.
Forsiden lige nu:

Med levetidsforlængelse bliver tablets og telefoner mere bæredygtige
I mange virksomheder er det fast procedure at udskifte tablets og telefoner hvert andet eller tredje år. Det giver en helt unødig belastning af klima, miljø og ressourcer.

Erhvervsorganisationer og NGO’er i kamp om due diligence
Alle erklæringer sig principielt enige i ideen bag det kommende direktiv om due diligence. Mens EU’s institutioner forsøger at nå til enighed, trækker erhvervsorganisationer og NGO’er i hver sin retning. Erhvervsorganisationer advarer mod for detaljerede regler.

Bygherrer og virksomheder bag hensigtserklæring om øget genbrug
Der er et stort potentiale for at styrke genbrug og genanvendelse i byggeriet, men det kræver at både udbud og efterspørgsel er til stede. 14 bygherrer og 12 byggefirmaer har givet håndslag på fælles indsats.
Seneste artikler:

Nyt Power-to-X center revolutionerer materialer til den grønne omstilling
Flere danske fonde bevilger 300 mio. kr. til et pionercenter for udvikling af materialer og power-to-X-teknologier til den grønne omstilling. Centeret samler førende nationale og internationale forskere.

Professor erobrer Grundfosprisen 2022 med sit gennembrud indenfor “kunstige muskler”
Professor ved Institut for Kemiteknik på DTU Anne Ladegaard Skov modtager Grundfosprisen 2022. Hun vinder prisen for sin forskning og udvikling af silikone-baserede “kunstige muskler”, der kan anvendes som bæredygtig brik i elektronik, robotteknologi og hud- og sårpleje.

Kemp & Lauritzen hyrer ny bæredygtighedschef til grøn teknikoverhaling
Louise Bjerregård Nielsen tiltræder som bæredygtighedschef i teknikvirksomheden Kemp & Lauritzen. Hun bliver dermed ansvarlig for virksomhedens bæredygtige omstilling inden for egene rækker og i samfundets tekniske løsninger.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.
