– Jeg ønsker, at virksomheder skal forstå, at sustainability er en god forretning og ikke skal betragtes som et altruistisk add-on.
Sådan lyder det i dagens Q&A med Josephine Arendorf. Hun er 35 år og Sustainability Specialist hos LEO Pharma, hvor hun er ansvarlig for implementeringen af bl.a. cirkulær økonomi, diversitet og menneskerettigheder i LEO Pharmas 2030 sustainability strategi.
Med en PhD-grad i kemi blev Josephine Arendorf en del af LEO Pharma i 2019. Lige siden har hun haft en nøglerolle i 2030 bæredygtighedsstrategi – og derfor er hun indstillet til Årets Sustainability Håb. Det fortæller Kaspar Bro Larsen, Sustainability Specialist, LEO Pharma. Du kan læse hele indstillingen sidst i artiklen.
Mit største projekt i år fokuserer på at udvikle klimamål for LEO Pharm
Hvad arbejder du primært med i dag inden for sustainability?
– Jeg er ansvarlig for at drive og implementere Responsible Business delen af LEO Pharma’s 2030 Sustainability Strategy. Responsible Business dækker mange forskellige temaer fra klima og cirkulær økonomi, til diversitet, inklusion og menneskerettigheder.
– Jeg arbejder tæt sammen med den øvrige del af virksomheden omkring udvikling og forbedring af LEO Pharma’s indsatser på disse områder. Herunder forberedelse af strategiske prioriteter, implementering af konkrete programmer og udvikling af rapporteringssystemer. Og fordi sustainability spænder så bredt, oplever jeg aldrig to ens dage på arbejde.
– Mit største projekt i år fokuserer på at udvikle klimamål for LEO Pharma, som er forankret i eksisterende klimaforsknings anbefalinger for reduktion af udledning. De forventes snart at blive godkendt af den øverste ledelse.
Jeg er grundlæggende overbevist om, at erhvervslivet kan være en drivkraft for positive forandringer
Hvad er din drivkraft, når det gælder sustainability som karrierevej?
– Jeg har altid været drevet af et ønske om at gøre en mærkbar og positiv forskel for samfundet og vores planet igennem mit arbejde. Den tværfaglige karakter af arbejdet og de mangeartede færdigheder, som kræves for at lykkes med corporate sustainability, tiltrak mig også.
– Jeg er grundlæggende overbevist om, at erhvervslivet kan være en drivkraft for positive forandringer, og jeg motiveres af at hjælpe virksomheder med at realisere deres ambitioner på området.
Sustainability skal indarbejdes i virksomhedens DNA og gennemsyre vigtige beslutninger
Hvilken konkret forskel vil du gerne gøre med dit arbejde inden for sustainability?
– Jeg ønsker, at virksomheder skal forstå, at sustainability er en god forretning og ikke skal betragtes som et altruistisk add-on. Sustainability skal indarbejdes i virksomhedens DNA og gennemsyre vigtige beslutninger. Jeg er overbevist om, at de fleste virksomheder, som ikke indtænker sustainability i forretningen eller arbejder med en forretningsmodel, som ikke er bæredygtig, ikke findes om 10-20 år.
Du kan finde Josephine Arendorf på LinkedIn, hvis du er interesseret i hendes arbejde.
Hun fortjener bred anerkendelse for sin store faglighed inden for bæredygtighed
Indstilling af Josephine Arendorf
LEO Pharma arbejder målrettet på at forbedre livet for mennesker med hudsygdomme. I 2019 nåede LEO Pharma ud til 92 millioner mennesker, men har større ambitioner som led i en ambitiøs vækststrategi frem mod 2030, hvor omsætningen forventes fordoblet. LEO Pharma tager ansvar for at drive forretning på en måde, som tilgodeser samfundets behov og samtidig tager vare på vores planet og dens ressourcer. En del af dette ansvar handler om at sætte klimamål, som kan hjælpe forretningen med at træffe de rette beslutninger.
Josephine Arendorf kom til LEO Pharma i maj 2019, og har fra starten spillet en nøglerolle i udformningen af LEO Pharmas 2030 bæredygtighedsstrategi. Hun har været drivkræften bag udformningen af virksomhedens klimamål og i et tæt samarbejde med interne nøglefunktioner har hun sikret en stærk forankring af ambitionerne i organisationen.
Josephine har et unikt udgangspunkt for at kunne bistå LEO Pharmas grønne ambitioner og sikre at målsætninger og planer tager afsæt i videnskabeligt funderede metoder og kvalitetsstandarder. Udover 8 års erfaring som konsulent i en rådgivningsvirksomhed specialiseret i bæredygtighed samt en international kemikalievirksomhed, der er anerkendt for sit lederskab inden for bæredygtighed i branchen, har hun en PhD grad i kemi.
– Josephine excellerer i at arbejde på tværs af virksomhedens forskellige funktioner og i at sikre at bæredygtighedsstrategien kommer ud at leve, der hvor det batter, siger France Bourgouin, Global Sustainability Director.
– Hun fortjener bred anerkendelse for sin store faglighed inden for bæredygtighed. Det er en fornøjelse at samarbejde om vores fælles mål og Josephines vedholdende indsats og metodiske tilgang har haft stor betydning for, at vi er kommet endnu længere med bæredygtighedsarbejdet inden for de senere år, understreger Rikke Gade Christensen, Head of Sustainable Procurement.
Du kan læse de andre indstillinger til Årets Sustainability Håb her.
Forsiden lige nu:

Polestar følger værdikæden med blockchain
I 2027 skal alle batterier have et digitalt pas. Elbilproducenten Polestar er gået foran og tracker allerede nu en række metaller. Både myndigheder og forbrugere kræver i stigende grad transparens.

Et flertal er med på forandringer – men det kræver inddragelse
PODCAST: Naturens konto er i voldsomt overtræk, og derfor er vi nødt til at vende op og ned på det hele. Det argumenterer Rune Baastrup for, når han gæster Steffen Max Høgh i denne udgave af Bæredygtig Business.

Startede Footprint Firm: Nu skal han sætte aftryk på grønt råd
Stifter og partner fra The Footprint Firm, Christian Sparrevohn, skal overtage posten som forperson for Rådet for Grøn Omstilling.
Seneste artikler:

Henrik Frandsen overtager ordførerskab for klima-, energi og forsyning
Moderaterne udvider klimaområdet med et nyt klimaordførerskab med fokus på global klimapolitik.

Fond ansætter ny frontfigur til at lede investeringer i fremtidens fødevarer
Danmarks Eksport- og Investeringsfond ansætter ny direktør til at lede fondens arbejde med udvikling af klima- og miljørigtige fødevarer.

Virksomheder i fødevarebranchen har nu udsigt til 58 mio. kr. i tilskud til plantebaseret fødevareproduktion
Fra den 31. maj har Fonden for Plantebaserede Fødevarer sat 58. mio. kr. på højkant til virksomheder, der arbejder med plantebaserede fødevarer.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.
