Connect with us

Hi, what are you looking for?

Sustain ReportSustain Report

Nyheder

Virksomheder skal råbe grønt!

– Danske virksomheder har et ansvar for at deltage i den politiske proces, siger Ingrid Reumert.

Ingrid Reumert, bæredygtighedschef i Velux Gruppen, opfordrer virksomheder til at tage ansvar. Foto: Teis Bruno

De danske virksomheder har et ansvar for at deltage i den politiske proces omkring sustainability.

Sådan lød det fra Ingrid Reumert, chef for eksterne relationer og bæredygtighed i Velux Gruppen, ved Sustain Awards 2021.

– Det er et område, der for mange virksomheder kan være angstprovokerende. Ikke mindst, fordi vi vel alle har set, at man kan komme enormt galt afsted, hvis man stiller sig på den forkerte side, sagde Ingrid Reumert under sin keynote.

Dermed har de danske virksomheder ifølge Ingrid Reumert ikke blot ansvar for deres egne Scope 1 og Scope 2 samt at få afdækket Scope 3.

– I Velux tror vi på, at arbejder vi sagligt, seriøst og politisk neutralt, så har vi som virksomhed mulighed for at få indflydelse på de beslutninger, der bliver truffet. Selvfølgelig primært inden for vores egen sektor, sagde Ingrid Reumert.

Læs også: FLSmidth kunne stoppe minedrift og cementproduktion i morgen

Bæredygtighedschefen forklarede videre, at Velux har integreret hele virksomhedens politiske arbejde, pr-arbejdet og arbejdet med andre aktører i byggeanlæg-branchen i deres sustainability-strategi.

– Det handler om at skabe alliancer og samarbejder med for eksempel forskningsinstitutioner, sagde Ingrid Reumert.

Aktive klimapartnerskaber

I 2019 nedsatte regeringen 13 klimapartnerskaber – siden udvidet til 14 – med deltagelse fra det danske erhvervsliv med det formål at engagere de danske virksomheder i regeringens mål om 70 procents reduktion af drivhusgasser i 2030.

De 70 procent skal dels opnås gennem en ”direkte reduktion af virksomhedernes udledning fra produktionsprocesser mv., dels gennem de reduktioner, som sker gennem udviklingen af grønnere produkter, services og forretningsmodeller, som understøtter den grønne omstilling i resten af samfundet,” ifølge Erhvervsministeriet.

Læs også: Vækstfonden finansierer ud fra bæredygtighed

Derudover skal klimapartnerskaberne ”fremme Danmarks globale lederskab på klimadagsordenen” og være med til at skabe nye jobs.

– Vi har i Velux været meget engageret i partnerskabet for bygge- og anlægssektoren, fortalte Ingrid Reumert.

– Ud af samarbejdet kom, at vi i Danmark har fået en national strategi for bæredygtigt byggeri, fortsatte hun.

Europæisk firstmover

Bygge- og anlægssektoren udledte i 2018 godt fem millioner ton CO2, hvilket svarede til omkring 30 procent af den samlede CO2-udledning i Danmark. Forslagene til den nationale strategi for bæredygtigt byggeri blev afleveret i marts 2020 med anbefalinger, der potentielt kan reducere udledningerne med 5,8 ton CO2 om året i 2030.

Ifølge Ingrid Reumert har kun tre europæiske lande – Finland, Frankrig og Holland – tilsvarende regler.

– De andre lande i Europa arbejder ikke med CO2-belastning i forhold til bygninger, sagde Ingrid Reumert.

Reglerne vil træde i kraft fra 2023.

28. oktober 2021 klokken 8.25: Citat fra Ingrid Reumert præciseret.

Forsiden lige nu:

Seneste artikler:

Skævvredne data gør os mindre robuste over for klimaforandringer

Et nyt studie fra SDU viser, at vi har et skævvredet billede af verdens plantedata, fordi den fortrinsvis er indsamlet i og af rige lande, hvilket gør os mindre modstandsdygtige over for klimaforandringernes effekter. Det er et eksempel på et større problem med en strukturel, global ulighed akademia, mener forskere fra DIIS.

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.