Connect with us

Hvad søger du?

Sustain ReportSustain Report

Nyheder

State of Green kickstarter nyt onlinekoncept med Kronprinsen i front

En række talere med Kronprins Frederik og klimaministeren i front, indledte webinarserie.

State of Green
State of Green sætter fokus på danske bidrag til den grønne omstilling i ny onlinesatsning. Foto: iStock

Good morning from Dubai ..Fukushima in Japan .. Casablanca in Marocco og sådan tikker chatbeskederne ind fra omkring 500 deltagere fra hele verden inklusiv den etiopiske ambassade i Stockholm (!), imens der er nedtælling til State of Greens første ‘Green Talk’ om en grøn genstart af økonomien efter coronakrisen.

Ifølge det danske, offentligt-privat partnerskab, der sætter fokus på globale klima- og miljøudfordringer, er formålet med Green Talks, at afholde månedlige webinarer målrettet et globalt publikum.

Lanceringen havde fokus på “partnerships for sustainable growth in the wake of COVID-19”, og det var med talere som Kronprins Frederik, klimaminister Dan Jørgensen, Lars Sanddahl Sørensen, adm. direktør for DI og Mads Nipper, adm. dirketør for Grundfos samt Monika Skadborg, der er forperson for Ungeklimarådet.

Åbningstaleren Kronprins Frederik har været protektor for State of Green siden grundlæggelsen i 2008, som er et udstillingsvindue for danske løsninger på de globale klimaudfordringer.

– Vi står ved en skillevej, men spørgsmålet er ikke, om vi kan tackle to kriser på samme tid, coronakrisen og klimakrisen, men om vi har råd til at lade være, lød det fra Kronprins Frederik, som tilføjede, at vi bør gribe muligheden for at prioritere kampen mod klimaforandringer i bestræbelserne på at få den globale økonomi tilbage på sporet.

Han fremhævede blandt andet et opråb fra erhvervsledere fra hele verden, herunder danske, som for nylig slog til lyd for, at den økonomiske genopretning skal gå hånd-i-hånd med grøn omstilling.

Kronprinsen adresserede også det danske klimamål, som vil “kræve hårdt arbejde og samarbejde at nå på en omkostningseffektiv måde”.

– Men jeg er opmuntret af, at danske erhvervsledere ikke alene har sagt, at målet er realistisk, de er også kommet med konkrete forslag, sagde Kronprinsen.

Se hele webinaret ved afgivelse af email her.

Forsiden lige nu:

Seneste artikler:

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.