Good morning from Dubai ..Fukushima in Japan .. Casablanca in Marocco og sådan tikker chatbeskederne ind fra omkring 500 deltagere fra hele verden inklusiv den etiopiske ambassade i Stockholm (!), imens der er nedtælling til State of Greens første ‘Green Talk’ om en grøn genstart af økonomien efter coronakrisen.
Ifølge det danske, offentligt-privat partnerskab, der sætter fokus på globale klima- og miljøudfordringer, er formålet med Green Talks, at afholde månedlige webinarer målrettet et globalt publikum.
Lanceringen havde fokus på “partnerships for sustainable growth in the wake of COVID-19”, og det var med talere som Kronprins Frederik, klimaminister Dan Jørgensen, Lars Sanddahl Sørensen, adm. direktør for DI og Mads Nipper, adm. dirketør for Grundfos samt Monika Skadborg, der er forperson for Ungeklimarådet.
Åbningstaleren Kronprins Frederik har været protektor for State of Green siden grundlæggelsen i 2008, som er et udstillingsvindue for danske løsninger på de globale klimaudfordringer.
– Vi står ved en skillevej, men spørgsmålet er ikke, om vi kan tackle to kriser på samme tid, coronakrisen og klimakrisen, men om vi har råd til at lade være, lød det fra Kronprins Frederik, som tilføjede, at vi bør gribe muligheden for at prioritere kampen mod klimaforandringer i bestræbelserne på at få den globale økonomi tilbage på sporet.
Han fremhævede blandt andet et opråb fra erhvervsledere fra hele verden, herunder danske, som for nylig slog til lyd for, at den økonomiske genopretning skal gå hånd-i-hånd med grøn omstilling.
Kronprinsen adresserede også det danske klimamål, som vil “kræve hårdt arbejde og samarbejde at nå på en omkostningseffektiv måde”.
– Men jeg er opmuntret af, at danske erhvervsledere ikke alene har sagt, at målet er realistisk, de er også kommet med konkrete forslag, sagde Kronprinsen.
Se hele webinaret ved afgivelse af email her.
Forsiden lige nu:

De unge vil se handling på klima og står af på grådige virksomheder
Tilliden til, at virksomhederne spiller en positiv rolle er på få år dalet markant i aldersgruppen 20-40 år, viser årlig survey fra Deloitte.

CBS-professor frygter EU-regler fører til skuespil mellem virksomheder
Det ny EU-direktiv, Corporate Sustainable Reporting Directive (CSRD) forventes vedtaget i løbet af sommeren. Og det er langt mere omfattende end mange tror.

Drop nu alt det hype om bæredygtighedsledelse
Arbejdet med bæredygtighed skal være forankret i lovgivning og anerkendte standarder. Alt for ofte ansætter man managers med helt uklare mandater, så ender det i aktivisme, som mest er vinduespynt, mener Thue Birk Svenningsen.
Seneste artikler:

Modeindustrien skal rykke sig på data, transparens og sporbarhed
De unge, der bærer bæredygtighed: Rasmus Stærk Just leder CSR-afdelingen i DK Company med en holistisk tilgang til bæredygtighed

To nye forskningsprojekter skal medvirke til bæredygtig energiudvikling
European Energy har fået forskningsmidler til at at udvikle bæredygtigt flybrændstof og digital styring af solparker

Nu kan kunstnere også måle deres CO2-aftryk
Statens Kunstfond stiller en CO2-beregner til rådighed for kunst- og kulturbranchen, som skal hjælpe med at gøre branchen grønnere.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.
