Tirsdag starter årets tredje og sidste runde af Energistyrelsens støttekronepulje, hvor virksomheder kan søge om tilskud til energibesparende projekter.
Det kunne være ny varmepumpe, etablering af varmegenvinding eller optimering af procesanlæg, og der er 450 millioner kroner i puljen i denne runde.
Energistyrelsen oplyser, at det især er mange små virksomheder, der søger om penge.
Styrelsen opfordrer desuden alle interesserede til at læse vejledningsmaterialet grundigt, særligt det punkt med, at projektet først må igangsættes, når der er modtaget tilsagn om tilskud fra Energistyrelsen. Man kan altså ikke søge om tilskud til projekter, der allerede er sat i gang.
Kun få har fået udbetaling
Fra første runde i starten af året har 21 virksomheder indtil videre fået udbetalt tilskud, mens to projekter allerede har fået udbetalt tilskud fra årets anden runde, hvor knap 600 ansøgte. Ved et webinar fredag vakte dette undren hos deltagerne, men ifølge Energistyrelsen skyldes det netop, at projekterne skal være færdige, før pengene falder.
– De første tilsagn blev givet i slutningen af sidste år, hvorfor der vil være mange projekter, som har fået tilsagn, men som endnu ikke har fået udbetalt deres tilskud, idet projekterne ikke er gennemført, lyder der fra Kalle Grøntved Jeppesen, der er fuldmægtig hos Energistyrelsen, i en mail til Sustain Report.
Han tilføjer:
– Ud af de ansøgninger, som Energistyrelsen har fået, er der også være sager, som fortsat er under sagsbehandling, og derfor af gode grunde heller ikke har fået udbetalt et tilskud endnu,
Energistyrelsens bedste råd
Kalle Grøntved Jeppesen oplyser, at det desuden kan være fornuftigt at tjekke disse punkter igennem, inden man sender sin ansøgning:
- Vurder, om der er brug for rådgivningshjælp til projektet.
- Vurder, om projektet er det eneste, virksomheden ønsker at gennemføre, eller om der med fordel kan tages flere projekter med i samme ombæring
- Det er vigtigt at projektet er veldokumenteret, herunder før- og eftersituationen.
- Sørg for at sende alle oplysninger, som Energistyrelsen efterspørger, så sagsbehandlingen kan gå så effektivt som muligt.
Energistyrelsen oplyser, at en virksomhed har to år fra tilsagnet er givet, til, at energispareprojektet skal være gennemført. Efter projektet har virksomheden så tre måneder, til at anmode Energistyrelsen om at udbetale det aftalte tilskud.
Tilskuddet dækker op til 50 procent af udgifterne til projektet.
Årets tredje runde løber fra 17. august til og med 14. september klokken 12.00.
Forsiden lige nu:

Polestar følger værdikæden med blockchain
I 2027 skal alle batterier have et digitalt pas. Elbilproducenten Polestar er gået foran og tracker allerede nu en række metaller. Både myndigheder og forbrugere kræver i stigende grad transparens.

Et flertal er med på forandringer – men det kræver inddragelse
PODCAST: Naturens konto er i voldsomt overtræk, og derfor er vi nødt til at vende op og ned på det hele. Det argumenterer Rune Baastrup for, når han gæster Steffen Max Høgh i denne udgave af Bæredygtig Business.

Startede Footprint Firm: Nu skal han sætte aftryk på grønt råd
Stifter og partner fra The Footprint Firm, Christian Sparrevohn, skal overtage posten som forperson for Rådet for Grøn Omstilling.
Seneste artikler:

Henrik Frandsen overtager ordførerskab for klima-, energi og forsyning
Moderaterne udvider klimaområdet med et nyt klimaordførerskab med fokus på global klimapolitik.

Fond ansætter ny frontfigur til at lede investeringer i fremtidens fødevarer
Danmarks Eksport- og Investeringsfond ansætter ny direktør til at lede fondens arbejde med udvikling af klima- og miljørigtige fødevarer.

Virksomheder i fødevarebranchen har nu udsigt til 58 mio. kr. i tilskud til plantebaseret fødevareproduktion
Fra den 31. maj har Fonden for Plantebaserede Fødevarer sat 58. mio. kr. på højkant til virksomheder, der arbejder med plantebaserede fødevarer.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.
