Connect with us

Hvad søger du?

Sustain ReportSustain Report

Nyheder

Nykredit og Nordea vil rådgive virksomheder om ESG

De finansielle virksomheder vil også rådgive om virksomheders rapportering.

Tonny Thierry Andersen er koncerndirektør i Nykredit. Foto: Nykredit

Der er kommet flere bejlere til rollen som virksomhedernes rådgivere i forhold til bæredygtighed. Nu vil Nykredit og Nordea også ind på markedet med nye “specialenheder”, der skal hjælpe virksomhederne med deres rapportering om samfundsansvar og ESG (miljømæssige-, sociale- og ledelsesmæssige forhold, red.). Det skriver Finans.dk.

– Vi kan forbinde ESG-rådgivningen med finansielle produkter og låntagning. Det placerer os i en god position, siger koncerndirektør i Nykredit Tonny Thierry Andersen til Finans.dk.

Hverken Nykredit eller Nordea vil love billigere lån eller lignende til virksomheder, som har en god ESG-rating. En god ESG-rating er dog mindre risikofyldt for banken, så derfor kan den “lede til en bedre pris”, ifølge Peder Bach, chef for storkunder i Nordea Danmark som også har sin egen ESG-rating.

Det skyldes, at risikoen ved lån til virksomheder, som fx garderer sig imod klimaforandringer eller stigende CO2-afgifter er mindre.

De nye tiltag fra Nykredit og Nordea kan potentielt stjæle kunder fra de fire store konsulenthuse, som i stigende grad satser på rådgivning om bæredygtighed. Senest er Susanne Stormer blevet partner og leder af bæredygtighedsteamet i PwC. Hun har 20 års erfaring med i bagagen fra Novo Nordisk senest som Chief Sustainability Advisor og VP.

I september 2020 oprettede Deloitte en særskilt enhed for bæredygtig innovation kaldet Acacia. Målet er blandt andet at udvikle nye bæredygtige forretningsmodeller.

De finansielle virksomheders fokus på de kommercielle muligheder i at tilbyde bæredygtige produkter og rådgivning til såvel private som virksomheder er ikke ny.

En Finans Danmark analyse fra 2019 viser, at 7 ud af 9 banker, som dækker 90 procent af markedet, allerede på det tidspunkt havde igangsat nye initiativer siden 2015, hvor FN’s verdensmål blev vedtaget.

5 ud af 9 oplevede klart en stigende efterspørgsel fra private kunder. Og 7 ud af 9 oplevede stigende efterspørgsel fra virksomheder/professionelle efter bæredygtige produkter.

Forsiden lige nu:

Seneste artikler:

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.