Der er kommet flere bejlere til rollen som virksomhedernes rådgivere i forhold til bæredygtighed. Nu vil Nykredit og Nordea også ind på markedet med nye “specialenheder”, der skal hjælpe virksomhederne med deres rapportering om samfundsansvar og ESG (miljømæssige-, sociale- og ledelsesmæssige forhold, red.). Det skriver Finans.dk.
– Vi kan forbinde ESG-rådgivningen med finansielle produkter og låntagning. Det placerer os i en god position, siger koncerndirektør i Nykredit Tonny Thierry Andersen til Finans.dk.
Hverken Nykredit eller Nordea vil love billigere lån eller lignende til virksomheder, som har en god ESG-rating. En god ESG-rating er dog mindre risikofyldt for banken, så derfor kan den “lede til en bedre pris”, ifølge Peder Bach, chef for storkunder i Nordea Danmark som også har sin egen ESG-rating.
Det skyldes, at risikoen ved lån til virksomheder, som fx garderer sig imod klimaforandringer eller stigende CO2-afgifter er mindre.
De nye tiltag fra Nykredit og Nordea kan potentielt stjæle kunder fra de fire store konsulenthuse, som i stigende grad satser på rådgivning om bæredygtighed. Senest er Susanne Stormer blevet partner og leder af bæredygtighedsteamet i PwC. Hun har 20 års erfaring med i bagagen fra Novo Nordisk senest som Chief Sustainability Advisor og VP.
I september 2020 oprettede Deloitte en særskilt enhed for bæredygtig innovation kaldet Acacia. Målet er blandt andet at udvikle nye bæredygtige forretningsmodeller.
De finansielle virksomheders fokus på de kommercielle muligheder i at tilbyde bæredygtige produkter og rådgivning til såvel private som virksomheder er ikke ny.
En Finans Danmark analyse fra 2019 viser, at 7 ud af 9 banker, som dækker 90 procent af markedet, allerede på det tidspunkt havde igangsat nye initiativer siden 2015, hvor FN’s verdensmål blev vedtaget.
5 ud af 9 oplevede klart en stigende efterspørgsel fra private kunder. Og 7 ud af 9 oplevede stigende efterspørgsel fra virksomheder/professionelle efter bæredygtige produkter.
Forsiden lige nu:

Googlediversitet og containerinklusion: Virksomhedsgiganter gav råd om inklusion
Coca Cola, ISS, Mærsk, Danske Bank og Google meldte sig ind i Copenhagen Pride som gæster på CBS. Virksomhedernes ledende kræfter på området gav her sine bud på, hvordan du åbner din arbejdsplads op for regnbuens farver.

Deloitte: Øremærket barsel er en gave til virksomhederne
Revisions- og konsulenthuset ser de nye barselsregler som et godt skub, der kan gøre det lettere at holde på talentmassen. For virksomhederne er ligestilling også forretning.

Klimaunderskud i medie- og underholdningsbranchens topledere – hvad gør de danske profiler for klimaet?
Medie- og underholdningsbranchens topledere halter bagefter med sit bæredygtige ansvar, men der er både råd og inspiration at hente. Eksperter og mediekoncerner deler her ud ad sine erfaringer.
Seneste artikler:

Aarhus Universitet åbner et center for plastikforskning
Verdenshavene fyldes med plastik, og det globale samfund kan ikke følge med produktionen og nedbryde den store mængde, der produceres hvert år. Det vil Aarhus Universitet og professor Daniel Otzen nu gøre noget ved.

Modeindustrien skal rykke sig på data, transparens og sporbarhed
De unge, der bærer bæredygtighed: Rasmus Stærk Just leder CSR-afdelingen i DK Company med en holistisk tilgang til bæredygtighed

To nye forskningsprojekter skal medvirke til bæredygtig energiudvikling
European Energy har fået forskningsmidler til at at udvikle bæredygtigt flybrændstof og digital styring af solparker
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.
