Der er kommet flere bejlere til rollen som virksomhedernes rådgivere i forhold til bæredygtighed. Nu vil Nykredit og Nordea også ind på markedet med nye “specialenheder”, der skal hjælpe virksomhederne med deres rapportering om samfundsansvar og ESG (miljømæssige-, sociale- og ledelsesmæssige forhold, red.). Det skriver Finans.dk.
– Vi kan forbinde ESG-rådgivningen med finansielle produkter og låntagning. Det placerer os i en god position, siger koncerndirektør i Nykredit Tonny Thierry Andersen til Finans.dk.
Hverken Nykredit eller Nordea vil love billigere lån eller lignende til virksomheder, som har en god ESG-rating. En god ESG-rating er dog mindre risikofyldt for banken, så derfor kan den “lede til en bedre pris”, ifølge Peder Bach, chef for storkunder i Nordea Danmark som også har sin egen ESG-rating.
Det skyldes, at risikoen ved lån til virksomheder, som fx garderer sig imod klimaforandringer eller stigende CO2-afgifter er mindre.
De nye tiltag fra Nykredit og Nordea kan potentielt stjæle kunder fra de fire store konsulenthuse, som i stigende grad satser på rådgivning om bæredygtighed. Senest er Susanne Stormer blevet partner og leder af bæredygtighedsteamet i PwC. Hun har 20 års erfaring med i bagagen fra Novo Nordisk senest som Chief Sustainability Advisor og VP.
I september 2020 oprettede Deloitte en særskilt enhed for bæredygtig innovation kaldet Acacia. Målet er blandt andet at udvikle nye bæredygtige forretningsmodeller.
De finansielle virksomheders fokus på de kommercielle muligheder i at tilbyde bæredygtige produkter og rådgivning til såvel private som virksomheder er ikke ny.
En Finans Danmark analyse fra 2019 viser, at 7 ud af 9 banker, som dækker 90 procent af markedet, allerede på det tidspunkt havde igangsat nye initiativer siden 2015, hvor FN’s verdensmål blev vedtaget.
5 ud af 9 oplevede klart en stigende efterspørgsel fra private kunder. Og 7 ud af 9 oplevede stigende efterspørgsel fra virksomheder/professionelle efter bæredygtige produkter.
Forsiden lige nu:

PensionDanmark planlægger også for planter og dyr, når de bygger nyt
Strategien kom på plads i 2022, og nu kommer Pension Danmark som det første selskab herhjemme med en rapport om deres aftryk på biodiversitet.

Nordisk rapport anbefaler stærkere regulering og et opgør med vækst-ideologien
Gennemgang af videnskabelige artikler viser, at der ikke findes eksempler på reel afkobling af økonomisk vækst fra den uholdbare miljø- og klimabelastning og overtræk på jordens ressourcer.

Uden den indre balance kan vi ikke skabe mere bæredygtige løsninger
PODCAST: Mange ledere famler, når de skal tage livsbalancen alvorligt, siger Louise Sparf til Steffen Max Høgh i denne udgave af Bæredygtig Business.
Seneste artikler:

PFA Pension henter særlig rådgiver til at dirigere strategi og bæredygtighed
Tidligere særlig rådgiver i S-regeringen og afdelingsdirektør i Nykredit Karl Kjær Bang bliver ny chef for bæredygtighed, public affairs og strategi hos PFA Pension.

Halvdelen af forskningsreserven skal gå til grøn omstilling
Et bredt flertal i Folketinget er enige om at fordele 3,6 mia. kr. til dansk forskning. Næsten halvdelen går til forskning i den grønne omstilling.

-Kvinder skal finde deres indre Pippi frem
FEMININ FORTROP. Bæredygtighedschef Camilla Dyring var med, før byggebranchen overhovedet havde ord for bæredygtighed. Siden da har hun været med til at slå hul på den bæredygtige udvikling – både i byggeriet og indad til i virksomheder.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.
