Der er kommet flere bejlere til rollen som virksomhedernes rådgivere i forhold til bæredygtighed. Nu vil Nykredit og Nordea også ind på markedet med nye “specialenheder”, der skal hjælpe virksomhederne med deres rapportering om samfundsansvar og ESG (miljømæssige-, sociale- og ledelsesmæssige forhold, red.). Det skriver Finans.dk.
– Vi kan forbinde ESG-rådgivningen med finansielle produkter og låntagning. Det placerer os i en god position, siger koncerndirektør i Nykredit Tonny Thierry Andersen til Finans.dk.
Hverken Nykredit eller Nordea vil love billigere lån eller lignende til virksomheder, som har en god ESG-rating. En god ESG-rating er dog mindre risikofyldt for banken, så derfor kan den “lede til en bedre pris”, ifølge Peder Bach, chef for storkunder i Nordea Danmark som også har sin egen ESG-rating.
Det skyldes, at risikoen ved lån til virksomheder, som fx garderer sig imod klimaforandringer eller stigende CO2-afgifter er mindre.
De nye tiltag fra Nykredit og Nordea kan potentielt stjæle kunder fra de fire store konsulenthuse, som i stigende grad satser på rådgivning om bæredygtighed. Senest er Susanne Stormer blevet partner og leder af bæredygtighedsteamet i PwC. Hun har 20 års erfaring med i bagagen fra Novo Nordisk senest som Chief Sustainability Advisor og VP.
I september 2020 oprettede Deloitte en særskilt enhed for bæredygtig innovation kaldet Acacia. Målet er blandt andet at udvikle nye bæredygtige forretningsmodeller.
De finansielle virksomheders fokus på de kommercielle muligheder i at tilbyde bæredygtige produkter og rådgivning til såvel private som virksomheder er ikke ny.
En Finans Danmark analyse fra 2019 viser, at 7 ud af 9 banker, som dækker 90 procent af markedet, allerede på det tidspunkt havde igangsat nye initiativer siden 2015, hvor FN’s verdensmål blev vedtaget.
5 ud af 9 oplevede klart en stigende efterspørgsel fra private kunder. Og 7 ud af 9 oplevede stigende efterspørgsel fra virksomheder/professionelle efter bæredygtige produkter.
Forsiden lige nu:

SEGES-topchef vil levere viden om bæredygtighed med både armslængde og armkrog
Uafhængighed, et stærkt fagligt miljø, en god virksomhedskultur og muligheden for at levere viden, der kan understøtte landbrugets grønne omstilling var afgørende for, at Tom Heron takkede ja til topposten i SEGES Innovation.

Grundfos vinder pris for net zero plan
Grundfos modtager klimapåvirkningspris for deres arbejde med at reducere CO2-udledningen til dette års Sustainability Awards.

Blå proteiner kan rense indre farvande og levere mere bæredygtig mad
Der er særdeles gunstige betingelser for at dyrke tang og muslinger i de danske fjorde, fremhæver professor Jens Kjerulf Petersen, DTU Aqua. Muslingeproduktionen har potentiale til 20-30 gange den nuværende størrelse.
Seneste artikler:

Henrik Frandsen overtager ordførerskab for klima-, energi og forsyning
Moderaterne udvider klimaområdet med et nyt klimaordførerskab med fokus på global klimapolitik.

Fond ansætter ny frontfigur til at lede investeringer i fremtidens fødevarer
Danmarks Eksport- og Investeringsfond ansætter ny direktør til at lede fondens arbejde med udvikling af klima- og miljørigtige fødevarer.

Virksomheder i fødevarebranchen har nu udsigt til 58 mio. kr. i tilskud til plantebaseret fødevareproduktion
Fra den 31. maj har Fonden for Plantebaserede Fødevarer sat 58. mio. kr. på højkant til virksomheder, der arbejder med plantebaserede fødevarer.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.
