Connect with us

Hi, what are you looking for?

Sustain ReportSustain Report

Nyheder

Klima- og miljøgevinster i cirkulært byggeri skal have større anerkendelse

I mange tilfælde er klimagevinsten ved genbrugsmaterialer usynlig, når der udarbejdes en livscyklusvurdering. Det kræver større skala, hvis cirkulært byggeri skal løftes.

Fra plankegulve til el-udstyr er der masser af muligheder for genbrug og genanvendelse i byggeriet, men hvis der ikke er udarbejdet en miljøvaredeklaration, afspejles den reelle klimagevinst ikke i livscyklusvurderingen. Foto:iStock/PaulMaguire

Hvis der skal sparkes gang i genbrug og genanvendelse af byggematerialer, skal miljø- og klimagevinster gøres langt mere synlige. Det kræver samtidig, at det bliver lettere at måle og dokumentere effekterne.

- Fra januar 2023 er det blevet et krav at måle byggeriers CO2-aftryk. Men vi har endnu ikke mål for cirkulær økonomi i byggeriet. Det betyder, at gevinsterne ved genbrug og genanvendelse ikke bliver tilstrækkelig honoreret, siger Tine Lange.

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Sustain Report er du opdateret den grønne og bæredygtige omstilling.

Bliv opdateret om nyheder og tendenser inden for sustainability fra nogle af de mest interessante aktører på området. Vi gør dig klogere på hvilken vej vinden blæser – både når det gælder danske virksomheder, samfund og forskning.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her: