Connect with us

Hvad søger du?

Sustain ReportSustain Report

Greenwashing

Goodwings markedsfører klimakreditter med kontroversiel og fejlbehæftet forskning

GREENWASHING: Vi kan fjerne to tredjedele af CO2-udledninger med skovrejsning, skrev hotelportalen. De henviste til kontroversielt studie flere år efter, at forskerne bag havde erkendt, at konklusionen ikke holdt. Det er formentlig et brud på markedsføringsloven.

Selv om træplantning kan have positive effekter, har det ikke den effekt, som Goodwings har skrevet på sin hjemmeside. Foto: iStock/jenoche

Hotelportalen Goodwings har helt frem til september 2022 markedsført resultaterne af en kontroversiel forskningsartikel fra 2019 på trods af, at forfatterne allerede i 2020 måtte erkende, at deres konklusioner var fejlbehæftede. Virksomheder har ansvaret for, at deres markedsføring ikke er vildledende, og det er formentlig i strid med reglerne for miljømarkedsføring.

“New research estimates that a worldwide planting program could remove two thirds of the 900 GTCO2 man-made emissions in the atmosphere.”

Budskabet om, at et gigantisk træplantningsprogram kan fjerne to tredjedele af al den CO2, der er udledt siden industrialiseringen start, møder brugeren, som en mellemtekst, når man scroller igennem en beskrivelse af, hvordan Goodwings klimakreditter virker.

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Sustain Report er du opdateret den grønne og bæredygtige omstilling.

Bliv opdateret om nyheder og tendenser inden for sustainability fra nogle af de mest interessante aktører på området. Vi gør dig klogere på hvilken vej vinden blæser – både når det gælder danske virksomheder, samfund og forskning.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her: