Connect with us

Hi, what are you looking for?

Sustain ReportSustain Report

Nyheder

Sustainability Q&A: Vi skal blive bedre til at leve mere bæredygtigt i hverdagen

Egetæppers CSR manager Dorthe Aaboe Kallestrup om sustainability i 2019 og 2020.

Dorthe Aaboe Kallestrup
I Egetæpper er CSR manager Dorthe Aaboe Kallestrup ikke i tvivl om, at klimaet bliver den største sustainability-dagsorden i 2020.

Dorthe Aaboe Kallestrup, CSR manager i Ege Carpets, er sidste deltager i Sustain Reports Q&A om, hvordan forskellige brancheprofiler ser på 2019 med sustainability-briller, og hvad de har af forventninger til 2020.

Hun kan netop fejre nyheden om, at Ege Carpets har fået Cradle to Cradle-certificeret hele sortimentet på under fem år i samarbejde med Vugge til Vugge ApS. En ambition hun annoncerede i Sustain Reports oversigt over virksomhedernes bæredygtighedsmål for 2. halvår 2019.

Hvad er det bedste, der er sket på sustainability-området i 2019?
FN’s verdensmål er for alvor kommet på dagsordenen, og mange begynder at forstå vigtigheden af at samarbejde for at nå målene.

Hvad er det værste, der er sket på sustainability-området i 2019?
Vi ser stadig flere naturkatastrofer verden over, som kan kobles sammen med klimaforandringer. Det har forfærdelige konsekvenser; menneskeligt, miljømæssigt og økonomisk. Uanset om det er tørke, oversvømmelser, skovbrande, sult eller hvad det er, så påvirker det os alle sammen. Der kommer flere fattige, flere flygtninge osv. Det er utroligt trist.

Hvad har været den største overraskelse på sustainability-området i 2019?
At klimaet kom til at fylde så meget på verdensplan.

Det er stadig småt med globale initiativer for at nedbringe CO2-udledningen

Hvad har været den største skuffelse på sustainability-området i 2019?
På trods af massiv folkeligt opråb verden over omkring behovet for hurtig handling på klimaområdet, er det stadig småt med globale initiativer for at nedbringe CO2-udledningen.

Hvilket sustainability-emne vil fylde mest i 2020?
Klimaet! Det kan der ikke være meget tvivl om.

Hvem har været din største sustainability-inspiration i 2019?
Det er generelt inspirerende, at der efterhånden er så mange virksomheder og brancher, der faktisk gør en indsats for højne bæredygtigheden. Store som små. Det skaber håb om, at vi nok skal lykkes med det over tid.

Hvad er dit største håb for 2020, når det kommer til sustainability?
At vi alle sammen bliver bedre til rent faktisk at leve mere bæredygtigt i vores hverdag. Man kan ikke skabe store ændringer uden store ændringer. Det gælder os alle sammen. Vi bliver hver især nødt til at ændre adfærd, hvis vi skal have en bæredygtig fremtid – og det er jo dér, det begynder at gøre ondt, men der er ingen tvivl om, at det er nødvendigt.

Hvem har brug for en opsang, når det gælder sustainability i 2020?
Måske i virkeligheden os alle sammen? Vi skal i gang med at leve mere bæredygtigt – og det bedste sted at starte er med os selv

Læs også sustainability Q&A med Chr. Hansen, AP Pension, Dansk Byggeri og DFDS.

Forsiden lige nu:

Seneste artikler:

Skævvredne data gør os mindre robuste over for klimaforandringer

Et nyt studie fra SDU viser, at vi har et skævvredet billede af verdens plantedata, fordi den fortrinsvis er indsamlet i og af rige lande, hvilket gør os mindre modstandsdygtige over for klimaforandringernes effekter. Det er et eksempel på et større problem med en strukturel, global ulighed akademia, mener forskere fra DIIS.

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.