Dorthe Aaboe Kallestrup, CSR manager i Ege Carpets, er sidste deltager i Sustain Reports Q&A om, hvordan forskellige brancheprofiler ser på 2019 med sustainability-briller, og hvad de har af forventninger til 2020.
Hun kan netop fejre nyheden om, at Ege Carpets har fået Cradle to Cradle-certificeret hele sortimentet på under fem år i samarbejde med Vugge til Vugge ApS. En ambition hun annoncerede i Sustain Reports oversigt over virksomhedernes bæredygtighedsmål for 2. halvår 2019.
Hvad er det bedste, der er sket på sustainability-området i 2019?
FN’s verdensmål er for alvor kommet på dagsordenen, og mange begynder at forstå vigtigheden af at samarbejde for at nå målene.
Hvad er det værste, der er sket på sustainability-området i 2019?
Vi ser stadig flere naturkatastrofer verden over, som kan kobles sammen med klimaforandringer. Det har forfærdelige konsekvenser; menneskeligt, miljømæssigt og økonomisk. Uanset om det er tørke, oversvømmelser, skovbrande, sult eller hvad det er, så påvirker det os alle sammen. Der kommer flere fattige, flere flygtninge osv. Det er utroligt trist.
Hvad har været den største overraskelse på sustainability-området i 2019?
At klimaet kom til at fylde så meget på verdensplan.
Det er stadig småt med globale initiativer for at nedbringe CO2-udledningen
Hvad har været den største skuffelse på sustainability-området i 2019?
På trods af massiv folkeligt opråb verden over omkring behovet for hurtig handling på klimaområdet, er det stadig småt med globale initiativer for at nedbringe CO2-udledningen.
Hvilket sustainability-emne vil fylde mest i 2020?
Klimaet! Det kan der ikke være meget tvivl om.
Hvem har været din største sustainability-inspiration i 2019?
Det er generelt inspirerende, at der efterhånden er så mange virksomheder og brancher, der faktisk gør en indsats for højne bæredygtigheden. Store som små. Det skaber håb om, at vi nok skal lykkes med det over tid.
Hvad er dit største håb for 2020, når det kommer til sustainability?
At vi alle sammen bliver bedre til rent faktisk at leve mere bæredygtigt i vores hverdag. Man kan ikke skabe store ændringer uden store ændringer. Det gælder os alle sammen. Vi bliver hver især nødt til at ændre adfærd, hvis vi skal have en bæredygtig fremtid – og det er jo dér, det begynder at gøre ondt, men der er ingen tvivl om, at det er nødvendigt.
Hvem har brug for en opsang, når det gælder sustainability i 2020?
Måske i virkeligheden os alle sammen? Vi skal i gang med at leve mere bæredygtigt – og det bedste sted at starte er med os selv
Læs også sustainability Q&A med Chr. Hansen, AP Pension, Dansk Byggeri og DFDS.
Forsiden lige nu:

GTS-institutterne sætter turbo på erhvervslivets innovation og grønne produkter
GTS-institutternes tilbud til dansk erhvervsliv skaber værdi for alle typer af virksomheder, viser en ny evaluering, som Uddannelses- og Forskningsstyrelsen står bag. Særligt yder institutterne et vigtigt bidrag til den grønne omstilling.

Livsstilsprogrammer på tv er mere sorte end grønne
Mad-, bolig- og rejseprogrammer understøtter en traditionel og klimabelastende livsstil og afspejler drømmen om, at vi kan købe os lykkelige.

Verdensmål 7: Vi skal bruge vores energi mere effektivt, hvis vi skal sikre bæredygtig energi til alle
Bliver energisystemet klar til al den grønne strøm? Bør overskudsvarme egentlig ikke være i overskud? Og hvor bliver den politiske handling af? Danfoss kaster lys over, hvad der skal til for at opfylde FN’s Verdensmål 7.
Seneste artikler:

Skævvredne data gør os mindre robuste over for klimaforandringer
Et nyt studie fra SDU viser, at vi har et skævvredet billede af verdens plantedata, fordi den fortrinsvis er indsamlet i og af rige lande, hvilket gør os mindre modstandsdygtige over for klimaforandringernes effekter. Det er et eksempel på et større problem med en strukturel, global ulighed akademia, mener forskere fra DIIS.

Efter 25 år i Jyske Bank skal han stå i spidsen for Seges Innovations økonomiværktøj
Seges Innovation ansætter Lars Viftrup Lund som ansvarlig for virksomhedens økonomistyringsværktøj.

Forskere veksler slam til grønt brændstof – nu gør de klar til produktion
Slam er muligvis kodeordet til at skabe en mere klimavenlig transport på vejene og de udskældte flyruter. Forskere på Aarhus Universitet rykker deres succesforsøg med at omdanne slam fra spildevand til en grøn olie ud i den virkelige verden.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.
