Coop, moderskibet bag blandt andet Kvickly og Brugsen, har indgået en såkaldt ESG-aftale omkring sine banklån, som betyder, at koncernens lån bliver billigere, jo mere grøn Coop bliver i de kommende år. Det fremgår af en pressemeddelelse.
Aftalen, der omhandler en milliard kroner af kreditaftalen med et konsortium af banker, anført af Nordea og med SEB, DNB og Nykredit Bank, betyder blandt andet, at Coop forpligter sig til at skulle reducere CO2-udledningen af sine driftsaktiviteter med 75 procent i 2025, sammenlignet med 2018.
– På baggrund af vores mangeårige arbejde med bæredygtighed og vores ambitiøse planer for området, kan vi nu høste en direkte finansiel gevinst ved at optage grønne lån, lyder det fra Coops administrerende direktør Kræn Østergård Nielsen, som kalder aftalen en milepæl.
Læs også: Rema 1000 skubber Coop af pinden i bæredygtig ranking
Coop er dog langt fra de eneste danske virksomheder, der er begyndt at indtænke grønne forpligtelser ind i deres låneaftaler. Sidste år indgik A.P. Møller-Mærsk en aftale om 35 milliarder kroners løbende kredit hos 26 banker, hvor renten vil blive justeret alt efter, hvordan shippinggruppen lever op til sine klimamål.
Ifølge Nordea er der tale en voksende tendens, når virksomheder vælger at hente økonomisk gevinst ved at blive mere bæredygtige.
– Netop ved at koble prisen på et lån sammen med, hvor langt man er med at nå sin ESG-målsætning skaber man en effektiv og sund incitamentsstruktur. Det er låntyper, vi kommer til at se langt mere til i den kommende tid, siger Peder Bach, bankdirektør med ansvar for storkunder i Nordea Danmark, i forbindelse med Coops nyhed.
ESG står for Environment, Social og Governance.
Forsiden lige nu:

PensionDanmark planlægger også for planter og dyr, når de bygger nyt
Strategien kom på plads i 2022, og nu kommer Pension Danmark som det første selskab herhjemme med en rapport om deres aftryk på biodiversitet.

Nordisk rapport anbefaler stærkere regulering og et opgør med vækst-ideologien
Gennemgang af videnskabelige artikler viser, at der ikke findes eksempler på reel afkobling af økonomisk vækst fra den uholdbare miljø- og klimabelastning og overtræk på jordens ressourcer.

Uden den indre balance kan vi ikke skabe mere bæredygtige løsninger
PODCAST: Mange ledere famler, når de skal tage livsbalancen alvorligt, siger Louise Sparf til Steffen Max Høgh i denne udgave af Bæredygtig Business.
Seneste artikler:

PFA Pension henter særlig rådgiver til at dirigere strategi og bæredygtighed
Tidligere særlig rådgiver i S-regeringen og afdelingsdirektør i Nykredit Karl Kjær Bang bliver ny chef for bæredygtighed, public affairs og strategi hos PFA Pension.

Halvdelen af forskningsreserven skal gå til grøn omstilling
Et bredt flertal i Folketinget er enige om at fordele 3,6 mia. kr. til dansk forskning. Næsten halvdelen går til forskning i den grønne omstilling.

-Kvinder skal finde deres indre Pippi frem
FEMININ FORTROP. Bæredygtighedschef Camilla Dyring var med, før byggebranchen overhovedet havde ord for bæredygtighed. Siden da har hun været med til at slå hul på den bæredygtige udvikling – både i byggeriet og indad til i virksomheder.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.
