Coop, moderskibet bag blandt andet Kvickly og Brugsen, har indgået en såkaldt ESG-aftale omkring sine banklån, som betyder, at koncernens lån bliver billigere, jo mere grøn Coop bliver i de kommende år. Det fremgår af en pressemeddelelse.
Aftalen, der omhandler en milliard kroner af kreditaftalen med et konsortium af banker, anført af Nordea og med SEB, DNB og Nykredit Bank, betyder blandt andet, at Coop forpligter sig til at skulle reducere CO2-udledningen af sine driftsaktiviteter med 75 procent i 2025, sammenlignet med 2018.
– På baggrund af vores mangeårige arbejde med bæredygtighed og vores ambitiøse planer for området, kan vi nu høste en direkte finansiel gevinst ved at optage grønne lån, lyder det fra Coops administrerende direktør Kræn Østergård Nielsen, som kalder aftalen en milepæl.
Læs også: Rema 1000 skubber Coop af pinden i bæredygtig ranking
Coop er dog langt fra de eneste danske virksomheder, der er begyndt at indtænke grønne forpligtelser ind i deres låneaftaler. Sidste år indgik A.P. Møller-Mærsk en aftale om 35 milliarder kroners løbende kredit hos 26 banker, hvor renten vil blive justeret alt efter, hvordan shippinggruppen lever op til sine klimamål.
Ifølge Nordea er der tale en voksende tendens, når virksomheder vælger at hente økonomisk gevinst ved at blive mere bæredygtige.
– Netop ved at koble prisen på et lån sammen med, hvor langt man er med at nå sin ESG-målsætning skaber man en effektiv og sund incitamentsstruktur. Det er låntyper, vi kommer til at se langt mere til i den kommende tid, siger Peder Bach, bankdirektør med ansvar for storkunder i Nordea Danmark, i forbindelse med Coops nyhed.
ESG står for Environment, Social og Governance.
Forsiden lige nu:

De unge vil se handling på klima og står af på grådige virksomheder
Tilliden til, at virksomhederne spiller en positiv rolle er på få år dalet markant i aldersgruppen 20-40 år, viser årlig survey fra Deloitte.

CBS-professor frygter EU-regler fører til skuespil mellem virksomheder
Det ny EU-direktiv, Corporate Sustainable Reporting Directive (CSRD) forventes vedtaget i løbet af sommeren. Og det er langt mere omfattende end mange tror.

Drop nu alt det hype om bæredygtighedsledelse
Arbejdet med bæredygtighed skal være forankret i lovgivning og anerkendte standarder. Alt for ofte ansætter man managers med helt uklare mandater, så ender det i aktivisme, som mest er vinduespynt, mener Thue Birk Svenningsen.
Seneste artikler:

Modeindustrien skal rykke sig på data, transparens og sporbarhed
De unge, der bærer bæredygtighed: Rasmus Stærk Just leder CSR-afdelingen i DK Company med en holistisk tilgang til bæredygtighed

To nye forskningsprojekter skal medvirke til bæredygtig energiudvikling
European Energy har fået forskningsmidler til at at udvikle bæredygtigt flybrændstof og digital styring af solparker

Nu kan kunstnere også måle deres CO2-aftryk
Statens Kunstfond stiller en CO2-beregner til rådighed for kunst- og kulturbranchen, som skal hjælpe med at gøre branchen grønnere.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.
