Connect with us

Hvad søger du?

Sustain ReportSustain Report

Nyheder

CEO’s skal holde øje med startups for ikke at blive hægtet af trends

AI-eksperten Stephen Ibaraki mener, at virksomheder bør have et digitalt “situation room”.

Det bliver nødvendigt at skæve til startups, hvis man ikke vil hægtes af den grønne digitale omstilling, mener AI-ekspert. Foto: koya79/iStock

Fremtiden er digital, og for ikke at blive hægtet af de nyeste trends, er det vigtigt, at man holder øje med blandt andet relevante startup-virksomheder.

Sådan lyder anbefalingen fra canadiske Stephen Ibaraki, der anses som blandt de førende eksperter inden for kunstig intelligens, også kaldet AI.

Digital reshaping var temaet på årets VL-topmøde, der virtuelt løb af stablen torsdag. Her blev rettet særligt fokus på, hvordan den digitale transformation kan være med til at styrke vejen mod at opfylde de 17 Verdensmål.

– Jeg vil anbefale, at CEO’s og andre ledere skaber et digitalt reshaping innovationscenter eller et digitalt situation room til at holde øje med nye innovationstrends, ledelsestendenser og endda til at holde øje med startups, for ikke at blive fanget uforberedt, lød det fra Ibaraki over en zoomforbindelse fra Silicon Valley ved VL-mødet.

– Tingene bevæger sig så hurtigt i dag, at du nemt kan blive fanget uforberedt, uddyber Ibaraki, der er grundlægger af AI For Good Global Summit.

Ibaraki mener desuden, at hvis han skulle pege på de vigtigste områder inden for teknologien, så er det især AI, som virksomhedslederne skal kigge på, men at også blockchain bliver mere og mere vigtigt.

Blockchain er en form for database spredt over et netværk af computere, der gemmer information om data i låste “blokke”. Hver gang ny data gemmes, sker det i en ny låst “blok” efter den forrige, som på en kæde, hvoraf navnet blockchain er kommet. Teknologien gør data mindre sårbar for blandt andet hacking, og selvom det mest kendte eksempel på, hvordan den bruges, er kryptovalutaen Bitcoin, kan blockchain bruges til meget andet end kryptotransaktioner.

Ifølge VL håber man med årets tema om digital reshaping at belyse, hvordan det dansk erhvervsliv kan rejse sig efter coronakrisen, med et strategisk holdningsskift og et mere robust samfund end før krisen. Temaet fortsættes ved VL’s hovedevent, nemlig VL Døgn, til oktober.

Forsiden lige nu:

Polestar følger værdikæden med blockchain

I 2027 skal alle batterier have et digitalt pas. Elbilproducenten Polestar er gået foran og tracker allerede nu en række metaller. Både myndigheder og forbrugere kræver i stigende grad transparens.

Seneste artikler:

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.