Fremtiden er digital, og for ikke at blive hægtet af de nyeste trends, er det vigtigt, at man holder øje med blandt andet relevante startup-virksomheder.
Sådan lyder anbefalingen fra canadiske Stephen Ibaraki, der anses som blandt de førende eksperter inden for kunstig intelligens, også kaldet AI.
Digital reshaping var temaet på årets VL-topmøde, der virtuelt løb af stablen torsdag. Her blev rettet særligt fokus på, hvordan den digitale transformation kan være med til at styrke vejen mod at opfylde de 17 Verdensmål.
– Jeg vil anbefale, at CEO’s og andre ledere skaber et digitalt reshaping innovationscenter eller et digitalt situation room til at holde øje med nye innovationstrends, ledelsestendenser og endda til at holde øje med startups, for ikke at blive fanget uforberedt, lød det fra Ibaraki over en zoomforbindelse fra Silicon Valley ved VL-mødet.
– Tingene bevæger sig så hurtigt i dag, at du nemt kan blive fanget uforberedt, uddyber Ibaraki, der er grundlægger af AI For Good Global Summit.
Ibaraki mener desuden, at hvis han skulle pege på de vigtigste områder inden for teknologien, så er det især AI, som virksomhedslederne skal kigge på, men at også blockchain bliver mere og mere vigtigt.
Blockchain er en form for database spredt over et netværk af computere, der gemmer information om data i låste “blokke”. Hver gang ny data gemmes, sker det i en ny låst “blok” efter den forrige, som på en kæde, hvoraf navnet blockchain er kommet. Teknologien gør data mindre sårbar for blandt andet hacking, og selvom det mest kendte eksempel på, hvordan den bruges, er kryptovalutaen Bitcoin, kan blockchain bruges til meget andet end kryptotransaktioner.
Ifølge VL håber man med årets tema om digital reshaping at belyse, hvordan det dansk erhvervsliv kan rejse sig efter coronakrisen, med et strategisk holdningsskift og et mere robust samfund end før krisen. Temaet fortsættes ved VL’s hovedevent, nemlig VL Døgn, til oktober.
Forsiden lige nu:

Branding-pakken egner sig ikke til bæredygtighed
Virksomhedernes arbejde med bæredygtighed er rykket fra filantropi til kerneforretning. Men mange kan blive bedre til at kommunikere resultaterne, mener seniorforsker Line Schmeltz fra DMJX.

Engangsemballage nærmer sig pensionsalderen
PODCAST: Vi er nødt til at tage et opgør med engangsemballage. Både for at redde planeten men også fordi, der er et stort forretningspotentiale i at gentænke emballage, produkter og forretningsmodeller, siger Annette Sartvin Lendal.

Kald en spade for en spade og greenwashing for greenwashing
Det er bekymrende, at Forbrugerombudsmanden ikke længere vil bruge ordet Greenwashing. Det svarer til, at man heller ikke vil kalde kriminelles omgang med penge for hvidvaskning, skriver kommunikationsrådgiver Troels Johannesen.
Seneste artikler:

Nyt Power-to-X center revolutionerer materialer til den grønne omstilling
Flere danske fonde bevilger 300 mio. kr. til et pionercenter for udvikling af materialer og power-to-X-teknologier til den grønne omstilling. Centeret samler førende nationale og internationale forskere.

Professor erobrer Grundfosprisen 2022 med sit gennembrud indenfor “kunstige muskler”
Professor ved Institut for Kemiteknik på DTU Anne Ladegaard Skov modtager Grundfosprisen 2022. Hun vinder prisen for sin forskning og udvikling af silikone-baserede “kunstige muskler”, der kan anvendes som bæredygtig brik i elektronik, robotteknologi og hud- og sårpleje.

Kemp & Lauritzen hyrer ny bæredygtighedschef til grøn teknikoverhaling
Louise Bjerregård Nielsen tiltræder som bæredygtighedschef i teknikvirksomheden Kemp & Lauritzen. Hun bliver dermed ansvarlig for virksomhedens bæredygtige omstilling inden for egene rækker og i samfundets tekniske løsninger.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.
