Fremtiden er digital, og for ikke at blive hægtet af de nyeste trends, er det vigtigt, at man holder øje med blandt andet relevante startup-virksomheder.
Sådan lyder anbefalingen fra canadiske Stephen Ibaraki, der anses som blandt de førende eksperter inden for kunstig intelligens, også kaldet AI.
Digital reshaping var temaet på årets VL-topmøde, der virtuelt løb af stablen torsdag. Her blev rettet særligt fokus på, hvordan den digitale transformation kan være med til at styrke vejen mod at opfylde de 17 Verdensmål.
– Jeg vil anbefale, at CEO’s og andre ledere skaber et digitalt reshaping innovationscenter eller et digitalt situation room til at holde øje med nye innovationstrends, ledelsestendenser og endda til at holde øje med startups, for ikke at blive fanget uforberedt, lød det fra Ibaraki over en zoomforbindelse fra Silicon Valley ved VL-mødet.
– Tingene bevæger sig så hurtigt i dag, at du nemt kan blive fanget uforberedt, uddyber Ibaraki, der er grundlægger af AI For Good Global Summit.
Ibaraki mener desuden, at hvis han skulle pege på de vigtigste områder inden for teknologien, så er det især AI, som virksomhedslederne skal kigge på, men at også blockchain bliver mere og mere vigtigt.
Blockchain er en form for database spredt over et netværk af computere, der gemmer information om data i låste “blokke”. Hver gang ny data gemmes, sker det i en ny låst “blok” efter den forrige, som på en kæde, hvoraf navnet blockchain er kommet. Teknologien gør data mindre sårbar for blandt andet hacking, og selvom det mest kendte eksempel på, hvordan den bruges, er kryptovalutaen Bitcoin, kan blockchain bruges til meget andet end kryptotransaktioner.
Ifølge VL håber man med årets tema om digital reshaping at belyse, hvordan det dansk erhvervsliv kan rejse sig efter coronakrisen, med et strategisk holdningsskift og et mere robust samfund end før krisen. Temaet fortsættes ved VL’s hovedevent, nemlig VL Døgn, til oktober.
Forsiden lige nu:

Polestar følger værdikæden med blockchain
I 2027 skal alle batterier have et digitalt pas. Elbilproducenten Polestar er gået foran og tracker allerede nu en række metaller. Både myndigheder og forbrugere kræver i stigende grad transparens.

Et flertal er med på forandringer – men det kræver inddragelse
PODCAST: Naturens konto er i voldsomt overtræk, og derfor er vi nødt til at vende op og ned på det hele. Det argumenterer Rune Baastrup for, når han gæster Steffen Max Høgh i denne udgave af Bæredygtig Business.

Startede Footprint Firm: Nu skal han sætte aftryk på grønt råd
Stifter og partner fra The Footprint Firm, Christian Sparrevohn, skal overtage posten som forperson for Rådet for Grøn Omstilling.
Seneste artikler:

Henrik Frandsen overtager ordførerskab for klima-, energi og forsyning
Moderaterne udvider klimaområdet med et nyt klimaordførerskab med fokus på global klimapolitik.

Fond ansætter ny frontfigur til at lede investeringer i fremtidens fødevarer
Danmarks Eksport- og Investeringsfond ansætter ny direktør til at lede fondens arbejde med udvikling af klima- og miljørigtige fødevarer.

Virksomheder i fødevarebranchen har nu udsigt til 58 mio. kr. i tilskud til plantebaseret fødevareproduktion
Fra den 31. maj har Fonden for Plantebaserede Fødevarer sat 58. mio. kr. på højkant til virksomheder, der arbejder med plantebaserede fødevarer.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.
