Carlsberg i Danmark slutter sig til partnerskabet ‘Danmark mod Madspild‘, der havde virksomheder som Arla, Salling Group og Nestlé blandt sine første medlemmer i 2018.
Det sker på Danmarks første officielle madspildsdag, som finder sted i dag 29. september, som har givet initiativet flere nye medlemmer blandt store virksomheder og brancheorganisationer.
Aftalen forpligter alle medlemsvirksomheder fra fødevarebranchen til at måle madspild en gang om året efter samme standarder. Målet er at nedbringe det samlede madspild med 50 pct. inden 2030.
‘Danmark mod Madspild’ drives af den statslige tænketank ONE\THIRD, som sidste år lancerede ti anbefalinger til reduktion af madspild.
– Carlsberg vil gerne tage madspild endnu mere alvorligt, og derfor forpligtiger vi os nu til løbende at måle på vores madspild, samt at reducere mængden af madspild. Hos os handler det blandt andet om at sikre, at intet øl går til spilde. Ideelt set vil vi producere 1:1 med det, der forbruges, så vi heller ikke udleder unødvendigt CO2. Det er også en måde at bidrage til vores mål om nul CO2 på vores bryggerier inden 2030, siger Tenna Skov Thorsted, Sustainability Manager i Carlsberg Danmark i en pressemeddelelse.
Carlsberg lancerer desuden en øl brygget på overskuds frugt- og grøntsags-rester dvs. bananer, æbler og gulerødder, der er fermenteret. Dens formål er dog primært at indgå ved events, som sætter fokus på madspild i løbet af året arrangeret af ONE\THIRD.
Madspildsdagen falder sammen med FNs International Day of Awareness of Food Loss and Waste. Problemet er nemlig af global betydning. Målt i CO2-aftryk svarer det globale madspild til verdens tredje største land.
Omkring en tredjedel af den globale fødevareproduktion formodes at gå til spilde. Alene i Danmark mister vi hvert år 700.000 tons fødevarer fordelt i hele fødevareværdikæden. 3 ud af 10 danskere smider desuden mad ud minimum en gang om ugen, ifølge en ny undersøgelse.
Forsiden lige nu:

Politiken dropper grøn status og skruer ned på ambition som Danmarks førende klimaavis
Efter kritik af deres hjemmestrikkede grønne status har avisen helt droppet af fortælle om deres klimabelastning. Nu kan man alene se tal fra JP/Politiken-koncernen.

Genbrugssucces: Københavnerprojekt sikrer mod fremtidens skybrud
Vi mangler løsninger på hyppigere skybrud og kraftigt vejr. Projektet Fremtidens Gårdhave har et bud, der tager højde for både den intensiverende regn og samtidig er designet med bæredygtighed i ligningen.

Millionbevilling fra RUC: Stor minimering af landbrugets CO2-udledning på vej
CO2-udledningen kan nedbringes med millioner af ton, hvis “bare” teknologien biomasse-pyrolyse bliver rullet ud i stor nok skala – og samtidig hurtigt nok. Et nyt forskningsprojekt skal skabe grundlaget for en biomasse-pyrolyse sektor i Danmark.
Seneste artikler:

Efter 25 år i Jyske Bank skal han stå i spidsen for Seges Innovations økonomiværktøj
Seges Innovation ansætter Lars Viftrup Lund som ansvarlig for virksomhedens økonomistyringsværktøj.

Forskere veksler slam til grønt brændstof – nu gør de klar til produktion
Slam er muligvis kodeordet til at skabe en mere klimavenlig transport på vejene og de udskældte flyruter. Forskere på Aarhus Universitet rykker deres succesforsøg med at omdanne slam fra spildevand til en grøn olie ud i den virkelige verden.

Søren Tscherning vinder pris som grøn ejerleder
PwC, Nykredit og Dansk Erhverv har kåret Søren Tscherning til vinderen af Årets Regionale Temapris i Hovedstaden ved Årets Ejerleder 2023.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.
