Connect with us

Hi, what are you looking for?

Sustain ReportSustain Report

Nyheder

Carlsberg vil måle madspild

På den første officielle Madspildsdag, melder Carlsberg sig i ‘Danmark mod Madspild’.

værdikæde-tjek
Foto: Carlsberg

Carlsberg i Danmark slutter sig til partnerskabet ‘Danmark mod Madspild‘, der havde virksomheder som Arla, Salling Group og Nestlé blandt sine første medlemmer i 2018.

Det sker på Danmarks første officielle madspildsdag, som finder sted i dag 29. september, som har givet initiativet flere nye medlemmer blandt store virksomheder og brancheorganisationer.

Aftalen forpligter alle medlemsvirksomheder fra fødevarebranchen til at måle madspild en gang om året efter samme standarder. Målet er at nedbringe det samlede madspild med 50 pct. inden 2030.

‘Danmark mod Madspild’ drives af den statslige tænketank ONE\THIRD, som sidste år lancerede ti anbefalinger til reduktion af madspild.

– Carlsberg vil gerne tage madspild endnu mere alvorligt, og derfor forpligtiger vi os nu til løbende at måle på vores madspild, samt at reducere mængden af madspild. Hos os handler det blandt andet om at sikre, at intet øl går til spilde. Ideelt set vil vi producere 1:1 med det, der forbruges, så vi heller ikke udleder unødvendigt CO2. Det er også en måde at bidrage til vores mål om nul CO2 på vores bryggerier inden 2030, siger Tenna Skov Thorsted, Sustainability Manager i Carlsberg Danmark i en pressemeddelelse.

Carlsberg lancerer desuden en øl brygget på overskuds frugt- og grøntsags-rester dvs. bananer, æbler og gulerødder, der er fermenteret. Dens formål er dog primært at indgå ved events, som sætter fokus på madspild i løbet af året arrangeret af ONE\THIRD.

Madspildsdagen falder sammen med FNs International Day of Awareness of Food Loss and Waste. Problemet er nemlig af global betydning. Målt i CO2-aftryk svarer det globale madspild til verdens tredje største land.

Omkring en tredjedel af den globale fødevareproduktion formodes at gå til spilde. Alene i Danmark mister vi hvert år 700.000 tons fødevarer fordelt i hele fødevareværdikæden. 3 ud af 10 danskere smider desuden mad ud minimum en gang om ugen, ifølge en ny undersøgelse.

Forsiden lige nu:

Seneste artikler:

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.