Carlsberg i Danmark slutter sig til partnerskabet ‘Danmark mod Madspild‘, der havde virksomheder som Arla, Salling Group og Nestlé blandt sine første medlemmer i 2018.
Det sker på Danmarks første officielle madspildsdag, som finder sted i dag 29. september, som har givet initiativet flere nye medlemmer blandt store virksomheder og brancheorganisationer.
Aftalen forpligter alle medlemsvirksomheder fra fødevarebranchen til at måle madspild en gang om året efter samme standarder. Målet er at nedbringe det samlede madspild med 50 pct. inden 2030.
‘Danmark mod Madspild’ drives af den statslige tænketank ONE\THIRD, som sidste år lancerede ti anbefalinger til reduktion af madspild.
– Carlsberg vil gerne tage madspild endnu mere alvorligt, og derfor forpligtiger vi os nu til løbende at måle på vores madspild, samt at reducere mængden af madspild. Hos os handler det blandt andet om at sikre, at intet øl går til spilde. Ideelt set vil vi producere 1:1 med det, der forbruges, så vi heller ikke udleder unødvendigt CO2. Det er også en måde at bidrage til vores mål om nul CO2 på vores bryggerier inden 2030, siger Tenna Skov Thorsted, Sustainability Manager i Carlsberg Danmark i en pressemeddelelse.
Carlsberg lancerer desuden en øl brygget på overskuds frugt- og grøntsags-rester dvs. bananer, æbler og gulerødder, der er fermenteret. Dens formål er dog primært at indgå ved events, som sætter fokus på madspild i løbet af året arrangeret af ONE\THIRD.
Madspildsdagen falder sammen med FNs International Day of Awareness of Food Loss and Waste. Problemet er nemlig af global betydning. Målt i CO2-aftryk svarer det globale madspild til verdens tredje største land.
Omkring en tredjedel af den globale fødevareproduktion formodes at gå til spilde. Alene i Danmark mister vi hvert år 700.000 tons fødevarer fordelt i hele fødevareværdikæden. 3 ud af 10 danskere smider desuden mad ud minimum en gang om ugen, ifølge en ny undersøgelse.
Forsiden lige nu:

De unge vil se handling på klima og står af på grådige virksomheder
Tilliden til, at virksomhederne spiller en positiv rolle er på få år dalet markant i aldersgruppen 20-40 år, viser årlig survey fra Deloitte.

CBS-professor frygter EU-regler fører til skuespil mellem virksomheder
Det ny EU-direktiv, Corporate Sustainable Reporting Directive (CSRD) forventes vedtaget i løbet af sommeren. Og det er langt mere omfattende end mange tror.

Drop nu alt det hype om bæredygtighedsledelse
Arbejdet med bæredygtighed skal være forankret i lovgivning og anerkendte standarder. Alt for ofte ansætter man managers med helt uklare mandater, så ender det i aktivisme, som mest er vinduespynt, mener Thue Birk Svenningsen.
Seneste artikler:

Modeindustrien skal rykke sig på data, transparens og sporbarhed
De unge, der bærer bæredygtighed: Rasmus Stærk Just leder CSR-afdelingen i DK Company med en holistisk tilgang til bæredygtighed

To nye forskningsprojekter skal medvirke til bæredygtig energiudvikling
European Energy har fået forskningsmidler til at at udvikle bæredygtigt flybrændstof og digital styring af solparker

Nu kan kunstnere også måle deres CO2-aftryk
Statens Kunstfond stiller en CO2-beregner til rådighed for kunst- og kulturbranchen, som skal hjælpe med at gøre branchen grønnere.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.
