Connect with us

Hvad søger du?

Sustain ReportSustain Report

Nyheder

5 bæredygtige Valentinsgaver

Det mest bæredygtige er nok at springe den amerikanske højtid over, men det er kedeligt.

bæredygtige valentinsgaver
Det skorter ikke på forhandlere, der profilerer sig på bæredygtige blomster. Foto: iStock

Bæredygtige valentinsgaver er måske alternativet til dig, som synes, at Valentinsdag er noget kommercielt pjat, for så er der da lidt mening med galskaben. Her har vi samlet en stribe ideer til Valentinsgaver, der kan gives med, nogenlunde, god samvittighed.

Nogle af ideerne har vi lånt fra tidligere gaveguides, som vi har fået hjælp til af den dygtige redaktion bag Sustain Daily, som skriver om bæredygtig mad, livsstil og shopping samt udgiver nyhedsbrev, podcast og et trykt magasin.

5 bæredygtige valentinsgaver

Chokolade. Alle elsker snacks. Særligt hvis du ikke kender modtageren særlig godt, går du aldrig galt i byen med lækker økologisk chokolade. Vores favoritter er fra Summerbird eller hvis der også skal være en social dimension i din gave, så fra Social Foodies.Chokoladebrud fra Social Foodies.

Oplevelser. Du kan både købe de traditionelle (host, host… kedelige) pakker med to biografbilletter, eller finde på en helt speciel oplevelse skræddersyet til modtageren. Alt det kræver er, at du beslutter dig, skriver et kort og måske printer en billet eller et tilgodebevis ud. På den måde sparer du miljøet for emballage og forsendelse. Et oplagt bud er en økologisk wellness-oplevelse, som talrige klinikker udbyder lander over.

Bøger. Hvis du er sikker på, at din partner er lige så optaget af bæredygtighed som dig, er denne gave, som anbefales af en idé. Ellers er det nok bedre at holde den for dig selv. Bogen anbefales af  Vugge til Vugge ApS, som rådgiver om Cradle to Cradle og cirkulær økonomi.

‘Cradle to Cradle – Rigdom og vækst uden affald’ – Bogen, du bare skal have læst for at forstå, hvordan vi kan få meget mere ud af Jordens ressourcer uden at skade miljøet. En dansk oversættelse af “Remaking the way we make things”, forfattet af Cradle to Cradle grundlæggerne William McDonough og Michael Braungart. Den trykte udgave er genoptrykt og fås for 190 kr.

LÆS OGSÅ: Bæredygtige gaver til hele familien

Blomster. Når det gælder bæredygtige valentinsgaver topper blomster formentlig listen. Google man ‘bæredygtige blomster’ får man intet mindre end 349.000 resultater. Vi skal ikke kunne sige, om de alle lever op til betegnelsen, eller om der er taget højde for bæredygtig levering i form af el-drevne køretøjer eller lignende, men her er nogle bud.

Vildevioler.dk kalder de sig økologiske blomsterbønder og florister, som dyrker økologiske blomster på Stengården ved Birkerød uden brug af sprøjtemidler og kunstgødning. Udenfor den danske blomster-sæson får firmaet blomster fra miljøcertificerede partnere.

Champagne. Bobledrikken findes naturligvis også i en tilstræbt bæredygtig model. Hos Biovino.dk sælger man for eksempel en Spumante fra Veneto på økologiske Garganega druer. Også en mere etableret forhandler som Theis Vine gør sig i, hvad de kalder “klimavenlig vin”. Ifølge dem har mange vinproducenter i årevis kæmpet for at kunne dokumentere, at de skaber vine efter økologiske principper. Det kan de dog nu gennem den nye Haute Valeur Environmentale – eller High Environmental Value på engelsk, skriver Theis Vine.

Forsiden lige nu:

Hostel halverer klimaaftryk

Tre ud af fire gæster på vandrehjem lægger vægt på bæredygtighedstiltag. Mens a&o Hostels har halveret klimaaftrykket, sparer Danhostel på papiret.

Seneste artikler:

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.