Sustainability-rapportering er det, der fylder mest hos Mireille Jakobsen lige nu. Men det er en af de opgaver, hun ikke er vild med.
Mireille Jakobsen er Group Responsible Hospitality Manager for BC Hospitality Group med hoteller som Bella Sky, Crowne Plaza og Comwell i porteføljen. I vores ‘Q&A med sustainability-profilen’ svarer hun blandt andet på, hvad der holder hende vågen om natten, og hvad det vigtigste er, hun har lært om sustainability i sin karriere.
Når jeg skal forklare folk, der ikke arbejder med sustainability, hvad mit job går ud på, siger jeg, at jeg er virksomhedens gode samvittighed. Jeg guider virksomheden til at tjene penge på en ansvarlig måde. Det synes jeg både dækker over det samfundsmæssige ansvar jeg arbejder med og mit arbejde i forhold til miljøet. Dybest set er mit bidrag til at redde verden, at jeg arbejder med sustainability i denne her virksomhed.
Jeg er fra Sydafrika og er vokset op i et samfund med stor ulighed. Fra en ung alder har jeg altid gerne villet skabe forandringer. Det stod hurtigt klart for mig, at den bedste vej til at opnå det var at gå virksomhedsvejen. Det er virksomheder, som kan drive og implementere reelle forandringer.
Det første jeg gør, når jeg møder ind om morgenen er at hente kaffe (bæredygtig kaffe selvfølgelig!). Efter det samler op på mails, der er tikket ind i løbet af aftenen og lægger en slagplan for dagen. Til en vis grad har jeg gjort det dagen før, men ting har det med at ændre sig ret hurtigt i det her job, så ofte må jeg droppe min plan og tage dagen, som den kommer. Vi er jo en virksomhed som er åben 24/7, 365 dage om året.
Møder udgør nok halvdelen af min dag. Jeg har mange møder både internt og med eksterne partnere. Så hvis jeg har en større præsentation eller et strategioplæg, jeg skal skrive, blokerer jeg tid i min kalender til det. Heldigvis er min arbejdsplads fleksibel, så jeg kan også gemme mig derhjemme og få eksekveret nogle ting.
Vi ser på, hvordan vi kan mindske vores klimaaftryk ved at skære ned på animalske proteiner og mejerivarer
Vi sidder i åbent kontorlandskab med free seating, i et fælles lokale, så man er tæt på sine kollegaer. Her sidder de fleste supportafdelinger som Salg og Marketing men også Operations, projektledere og andre. Det er rart, fordi man falder hurtigt i snak om nogle spændende ting, så jeg får ideer og input. Jeg har en bred kontaktflade til rigtig mange afdelinger, som alle har brug for noget i forhold til sustainability. Det kan være høj som lav og for alle vores brands.
Lige nu er jeg mest optaget af vores sustainability-rapportering, som skal ud over stepperne. Vi er ved at indsamle den sidste data. Det kan være lidt kedeligt, men det skal jo gøres og det er selvfølgelig spændende, at det giver et indblik i, hvordan det går med de prioriteter, vi har sat.
Strategimøder bruger jeg også meget tid på lige nu for at sikre, at bæredygtighed bliver en del af vores forskellige projekter for alle vores brands. For eksempel skal vi rekruttere mellem 150-200 medarbejdere til et afdeling i en af vores virksomheder inden sommer, og der er ikke nok arbejdskraft at få. Jeg hjælper med at finde medarbejdere via de partnerskaber vi har med for eksempel Københavns Kommune, så vi kan hjælpe med at få udsatte ledige i job. Jeg samarbejder også med vores Food & Beverage afdeling, hvor vi ser, hvordan vi kan mindske vores klimaaftryk ved at skære ned på animalske proteiner og mejerivarer.
En af de opgaver jeg har det med at udsætte er rapportering. Rapportering er en vigtig øvelse, men jeg må indrømme, at det er lidt langhåret at komme igennem det. Jeg trives mere med at møde mennesker og arbejder projektorienteret.
Når dagen slutter, prøver jeg at reflekterer på De 5 Valg (Franklin Covey) og ser på, hvad mine vigtigste opgaver er, og på hvilke prioriteter jeg har haft i løbet af dagen, som jeg skal følge op på. Når man er involveret med mange mennesker, som har mange gode ideer og udfordringer, gælder det om at holde fokus på, hvad der er vigtigt at opnå. Jeg skelner også mellem, hvad der er mine prioriteter, og hvad der er andres prioriteter, og i hvor høj grad de kan forenes. Man kan hurtigt blive fanget i mange små opgaver, der egentlig ikke er vigtige.
Jeg er kommet i mål med min opgave, når vi når dertil, at alle i organisationen tænker bæredygtighed ind i alle problemstillinger
Mit job kan holde mig vågen om natten, når der er noget, jeg gerne vil have gennemført. Så spekulerer jeg på, om jeg får budget til det, og om den eller den person vil sige ja til det, og hvem der så skal være med til at få projektet i hus. Jeg kan godt lide kontrol, men når man samarbejder med mange mennesker, er man nødt til at slippe kontrollen nogle gange. Jeg tror de fleste kan blive bedre til at have tillid til deres kollegaer, og det er for mig personligt også et work in progress.
Det vigtigste jeg har lært om sustainability i min karriere er, at man nogle gange skal have en kritisk masse med sig for at noget lykkes. Det er en ting, at der er et commitment fra topledelsen. Det hjælper ikke, hvis det ikke er vigtigt for resten af organisationen. Det kan omvendt også være modsat, så det er lederen, der ikke forstår det. Man skal have alle med, hvis det virkelig skal lykkes. Og bæredygtighed smitter. Når først bolden triller og folk ser resultaterne, vil de rigtig gerne være med. Mit mål som Group CSR Manager er at overflødiggøre mit eget job. Jeg er kommet i mål med min opgave, når vi når dertil, at alle i organisationen tænker bæredygtighed ind i alle problemstillinger, og ved hvordan vi løser dem.
Min aha-oplevelse med sustainability kom, da jeg læste Tania Ellis’ bog “De nye pionærer” som studerende. Det var fan’me smart, at man kan do business while doing good. Jeg har selvfølgelig også mødt mange super inspirerende mennesker undervejs. Det inkluderer også vores egen direktør i BC Hospitality Group. Jeg synes, han er modig, fordi han har en vision om bæredygtighed og følger op på den.
Hvis jeg kunne få opfyldt et ønske i forhold til mit job, ville det være at få et talerør, som gjorde, at alle forstod, hvad jeg sagde om bæredygtighed. Både når det gælder sprog og mening. Vi har over 80 nationaliteter blandt vores medarbejdere, så det sproglige er vigtigt. Men selv når man taler samme sprog, er der jo nogle, som har brug for at høre en historie, andre har brug for hårde fakta for at forstå nødvendigheden af bæredygtighed. Så det er en stor udfordring at nå alle.
Hun har været ansat i BC Hospitality siden 2014 og er kandidat i Virksomhedsstudier & Filosofi fra RUC. Hun er født og opvokset i Sydafrika. Privat er hun gift og mor til 2 piger på 4 og 5 år.
Virksomheden består af brands såsom Bella Center Copenhagen, CIFF & CIFF Showrooms, AC Hotel Bella Sky Copenhagen, Copenhagen Marriott, Crowne Plaza Copenhagen Towers, mm. I alt råder BC Hospitality Group over 1.584 hotelværelser, 162 møde- og konferencelokaler og ca. 200.000 m2 konference- og møde- og eventfaciliteter med plads til over 30.000 personer. Virksomheden beskæftiger ca. 3.000 medarbejdere i Danmark.
Forsiden lige nu:

Politiken dropper grøn status og skruer ned på ambition som Danmarks førende klimaavis
Efter kritik af deres hjemmestrikkede grønne status har avisen helt droppet af fortælle om deres klimabelastning. Nu kan man alene se tal fra JP/Politiken-koncernen.

Genbrugssucces: Københavnerprojekt sikrer mod fremtidens skybrud
Vi mangler løsninger på hyppigere skybrud og kraftigt vejr. Projektet Fremtidens Gårdhave har et bud, der tager højde for både den intensiverende regn og samtidig er designet med bæredygtighed i ligningen.

Millionbevilling fra RUC: Stor minimering af landbrugets CO2-udledning på vej
CO2-udledningen kan nedbringes med millioner af ton, hvis “bare” teknologien biomasse-pyrolyse bliver rullet ud i stor nok skala – og samtidig hurtigt nok. Et nyt forskningsprojekt skal skabe grundlaget for en biomasse-pyrolyse sektor i Danmark.
Seneste artikler:

Efter 25 år i Jyske Bank skal han stå i spidsen for Seges Innovations økonomiværktøj
Seges Innovation ansætter Lars Viftrup Lund som ansvarlig for virksomhedens økonomistyringsværktøj.

Forskere veksler slam til grønt brændstof – nu gør de klar til produktion
Slam er muligvis kodeordet til at skabe en mere klimavenlig transport på vejene og de udskældte flyruter. Forskere på Aarhus Universitet rykker deres succesforsøg med at omdanne slam fra spildevand til en grøn olie ud i den virkelige verden.

Søren Tscherning vinder pris som grøn ejerleder
PwC, Nykredit og Dansk Erhverv har kåret Søren Tscherning til vinderen af Årets Regionale Temapris i Hovedstaden ved Årets Ejerleder 2023.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.
