Connect with us

Hi, what are you looking for?

Sustain ReportSustain Report

Nyheder

Kærligheden til mad kan løse udfordringen med at mange forlanger kød på bordet

PODCAST: Vi er nødt til at få mennesker til at forstå, at billig mad kan laves godt, siger Claus Meyer, som gæster Steffen Max Høgh i Bæredygtig Business.

Claus Meyer kalder sig selv for en purpose-driven ledertype, som bruger forretning som organisationsform for at drive en forandring. Foto: Thomas Grøndahl

Claus Meyer er kendt for mange ting, men med egne ord er han bare en
bonderøv fra Lolland, der er opvokset med en længsel efter at blive
anerkendt og elsket for noget i verden. 

I den nyeste episode af podcasten Bæredygtig Business taler Steffen Max Høgh blandt andet med den kendte kok og madekvilibrist om, hvordan vi får danskerne til at elske simpel og sund mad, der også gavner klimaet.

Kærlighed til mad og madlavning fylder meget hos Claus Meyer. Da han var 19 år gammel, fik han en åbenbaring på en rejse til Frankrig. Her lærte han, at familiens samarbejde om måltiderne kunne gøre noget helt specielt. Derfor satte han sig for, at vise danskerne, at der findes stor smagsskønhed i forskellige fødevarer, og at der kan ske fantastiske ting, når man laver mad sammen.

Og det er netop kærlighed til mad, der er nøglen til at løse udfordringen med,
at mange mennesker forlanger kød på bordet hver dag.

– Vi er nødt til at få mennesker til at forstå, at billig mad kan laves godt og at
det ikke nødvendigvis behøver at indeholde kød, siger han.

For når man først opdager, hvor godt det kan smage, hvor billigt det er, hvor sundt det er, og hvor lidt det påvirker klimaet, så er vi godt på vej.

I episoden taler de to madafficionados også om Claus Meyers professionelle liv
og om de forskellige virksomheder, han har været involveret i. Meyer er en
purpose-driven ledertype, og det betyder, at han efter eget udsagn ikke er i
business for at tjene penge, men at han i stedet bruger forretning som
organisationsform for at drive en forandring.

I episoden kan du også høre om den vision for nordisk madkultur, Claus Meyer
har været med til at skabe. ”Det Nordiske Køkkenmanifest” , hedder det, og
handler også om bæredygtighed og klima, fordi det er indlejret i de 10
nedskrevne principper, som i øvrigt findes her.

Lyt til episoden her.

Forsiden lige nu:

Psykiatriprofessor vinder Lundbeckfondens diversitetspris

PRISER. Professor og forskningsleder Bjørn Eldrup fra Psykiatrisk Center Glostrup, går efter at ansætte folk, der ikke ligner ham selv eller andre i forskningsgruppen. Derfor vinder han Lundbeckfondens diversitetspris, LF Scientific Enrichment Prize 2024.

Ø: Den grønne omstilling vil afkræve jobskift

EUROPAVALG. Vi kommer ikke udenom, at den grønne omstilling vil betyde almindelige mennesker i joblimbo. Enhedslisten vil stå klar med hjælpepakker og hente midler i en udvidet klimatold.

Seneste artikler:

Norlys snupper Arlas strategichef

Mikkel Pedersen har ledet Arlas globale strategikontor. Nu skal han sikre transformationen af Norlys’ energiforretning.

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.

Discover more from Sustain Report

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading