Claus Meyer er kendt for mange ting, men med egne ord er han bare en
bonderøv fra Lolland, der er opvokset med en længsel efter at blive
anerkendt og elsket for noget i verden.
I den nyeste episode af podcasten Bæredygtig Business taler Steffen Max Høgh blandt andet med den kendte kok og madekvilibrist om, hvordan vi får danskerne til at elske simpel og sund mad, der også gavner klimaet.
Kærlighed til mad og madlavning fylder meget hos Claus Meyer. Da han var 19 år gammel, fik han en åbenbaring på en rejse til Frankrig. Her lærte han, at familiens samarbejde om måltiderne kunne gøre noget helt specielt. Derfor satte han sig for, at vise danskerne, at der findes stor smagsskønhed i forskellige fødevarer, og at der kan ske fantastiske ting, når man laver mad sammen.
Og det er netop kærlighed til mad, der er nøglen til at løse udfordringen med,
at mange mennesker forlanger kød på bordet hver dag.
– Vi er nødt til at få mennesker til at forstå, at billig mad kan laves godt og at
det ikke nødvendigvis behøver at indeholde kød, siger han.
For når man først opdager, hvor godt det kan smage, hvor billigt det er, hvor sundt det er, og hvor lidt det påvirker klimaet, så er vi godt på vej.
I episoden taler de to madafficionados også om Claus Meyers professionelle liv
og om de forskellige virksomheder, han har været involveret i. Meyer er en
purpose-driven ledertype, og det betyder, at han efter eget udsagn ikke er i
business for at tjene penge, men at han i stedet bruger forretning som
organisationsform for at drive en forandring.
I episoden kan du også høre om den vision for nordisk madkultur, Claus Meyer
har været med til at skabe. ”Det Nordiske Køkkenmanifest” , hedder det, og
handler også om bæredygtighed og klima, fordi det er indlejret i de 10
nedskrevne principper, som i øvrigt findes her.
Lyt til episoden her.
Forsiden lige nu:

Realdania skyder godt en milliard i missionsrettede investeringer
Finans- og filantropiadelingerne fletter fingre i Realdania, som er halvvejs inde i prøveperioden på deres snævre impact investeringer. Det er ikke et spørgsmål om pengepuljen, men de rette investeringsmuligheder.

AkademikerPension skubbede Toyota i en mere bæredygtig retning
PODCAST. AkademikerPension har både frasolgt aktier i nogle virksomheder og udvist aktivt ejerskab. Investeringsdirektør Anders Schelde er gæst hos Steffen Max Høg i Bæredygtig Business.

Hostel halverer klimaaftryk
Tre ud af fire gæster på vandrehjem lægger vægt på bæredygtighedstiltag. Mens a&o Hostels har halveret klimaaftrykket, sparer Danhostel på papiret.
Seneste artikler:

Henrik Frandsen overtager ordførerskab for klima-, energi og forsyning
Moderaterne udvider klimaområdet med et nyt klimaordførerskab med fokus på global klimapolitik.

Fond ansætter ny frontfigur til at lede investeringer i fremtidens fødevarer
Danmarks Eksport- og Investeringsfond ansætter ny direktør til at lede fondens arbejde med udvikling af klima- og miljørigtige fødevarer.

Virksomheder i fødevarebranchen har nu udsigt til 58 mio. kr. i tilskud til plantebaseret fødevareproduktion
Fra den 31. maj har Fonden for Plantebaserede Fødevarer sat 58. mio. kr. på højkant til virksomheder, der arbejder med plantebaserede fødevarer.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.