Connect with us

Hi, what are you looking for?

Sustain ReportSustain Report

Sustain Awards

Ingrid Reumert: Flere brancher har brug for et skub

Sidste års vinder af ‘Årets Omstilling’ taler om tendenser.

På vegne af over 100 kollegaer modtog Ingrid Reumert, VP of External Relations & Sustainability i Velux Gruppen, sidste år prisen som Årets Omstilling ved Sustain Awards 2020. Foto: Mikkel Vigholt

Sidste år vandt Velux Gruppen prisen som ‘Årets Omstilling’ ved Sustain Award for arbejdet med bæredygtighed og for strategien om at blive CO2-neutral. Både fremadrettet – og bagudrettet.

Derfor har vi år inviteret VP of External Relations & Sustainability, Ingrid Reumert, der sidste år modtog prisen på vegne af Velux Prisen, til at sidde med som jury i år, når blandt andet ‘Årets Omstilling’ igen skal kåres.

Læs også: Thomas Schulz og Ingrid Reumert blandt talere til Sustain Awards

Med kun få dage til Sustain Awards 2021 løber af stablen har vi talt med Ingrid Reumert om, hvilke tendenser hun ser i bæredygtighedsmiljøet – og hvad hun mener, at politikerne kan gøre bedre for at fremme de grønne takter i erhvervslivet.

Husk, at du også kan læse vores interview med resten af juryen, nemlig Torben Möger Pedersen fra PensionDanmark, Susanne Stormer fra PwC og Rasmus Stuhr Jakobsen fra Care.

Scope 3 bliver en afgørende tendens

Hvor ser du den største udfordring på bæredygtighedsområdet for virksomheder lige nu?

– At få sat mål, der flugter med Parisaftalen – og derefter at få leveret på dem. Det kræver ambition, vedholdenhed og ikke mindst lederskab.

Hvad tror du kommer til at blive en tendens på området i den kommende tid?

– Reduceringen af Scope 3’s CO2-emissioner er et stort område, hvor alle skal tage bredere ansvar end hidtil, så man dækker hele sin værdikæde.

Ingrid Reumert tilføjer, at selvom det er et kompliceret og omfattende stykke arbejde, så er det tvingende nødvendigt for at nå i mål.

– Dernæst vil jeg nævne biodiversiteten, hvor menneskelig aktivitet jo fortrænger dyr og planter i et uhyggeligt tempo over hele kloden. Vi skal i langt højere grad koble vores klimaindsats sammen med naturen, siger Ingrid Reumert.

Hvis du skal pege på, hvordan din og andre brancher fremme bæredygtighed, hvad ville det så være?

– At tage ansvar for hele sin værdikæde – og at bruge alle de platforme, vi har til rådighed som virksomheder, til at tale bæredygtigheden op. Bygge alliancer med andre virksomheder, engagere medarbejderne, gennemse alle sine processer for at indtænke bæredygtighed og række ud til forbrugerne – kort sagt skal vi se handling hele vejen rundt.

Krav til CO2-regnskaber

Ud over sin rolle i Velux er Ingrid Reumert næstformand i Klimapartnerskabet for Byggeri og Anlæg, der er et af regeringens 14 klimapartnerskaber inden for erhvervslivets sektorer.

Hvad mangler virksomhederne fra politikerne, hvis målet om 70 procents reduktion skal nås i 2030?

– I flere brancher skal efterspørgslen for de grønne produkter have et skub, som kun kan komme fra det politiske niveau. Ellers får vi ikke det tempo på, som er nødvendigt, siger Ingrid Reumert.

Hun tilføjer:

– Det kan være krav til CO2-regnskaber, til at tænke i biodiversitet eller til at indføre en CO2-afgift, der fremmer det grønne, på bekostning af det sorte.

  • Sustain Awards 2021 afholdes torsdag 14. oktober på Langelinie Pavillonen.
  • Se det spændende program her.
  • Du kan læse om de nominerede til ‘Årets Omstilling’ her – den pris Velux Gruppen sidste år løb af med.
  • Du kan også læse om de nominerede til de to andre priser; ‘Årets Leder’ og ‘Årets Sustainability Håb’.

Forsiden lige nu:

Seneste artikler:

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.