Connect with us

Hi, what are you looking for?

Sustain ReportSustain Report

Sustain Awards

Fem virksomheder kan vinde prisen ‘Årets Omstilling’

De nominerede tæller både danske industrigiganten og en mindre overraskelse.

Sustain Report har det seneste stykke tid talt med flere ledende figurer fra det danske sustainability-miljø om, hvilke virksomheder der i 2021 specielt har udmærket sig i arbejdet med den grønne omstilling.

På baggrund af deres inputs, har juryen til Sustain Awards 2021 nomineret fem virksomheder til prisen ‘Årets Omstilling’.

De fem virksomheder er:

Danfoss
Danfoss’ arbejde mod en grønnere omstilling rækker ud over egen kerneforretning: som en del af Project-Zero har Danfoss hjulpet Sønderborg halvvejs mod CO2-neutralitet.

Med oprettelsen af et nyt klimavenligt datacenter, er Danfoss med til at vise andre virksomheder, hvordan det er muligt at oprette nye datacentre, uden det får store konsekvenser for klimaet.

LB Forsikring
LB Forsikring vil med deres investeringsstrategi investere otte milliarder kroner med endnu større omtanke for klimaet for at begrænse verdens CO2-udledning.

LB Forsikring har ligeledes sat ambitiøse klimamål i deres nye klimastrategi: 20 procent bæredygtige og impact investeringer, 40 procent ESG-investeringer, udfase fossile investeringer og få en 30 procent reduktion af CO2-aftrykket – alt sammen inden 2030.

NØIE
På trods af hudplejeproducenten NØIE’s størrelse har virksomheden ladet sig inspirere af store virksomheder. Derfor vil NØIE være CO2-negative ved udgangen af 2021. Med deres nye bæredygtighedsstrategi er de med til at vise, at gennemtænkte, bæredygtige tiltag er for alle virksomheder uanset størrelse.

NØIE er især på et punkt med til at skubbe til debatten om genanvendelige produkter: misfarvninger i emballagen og andre visuelle fej gør dem ikke noget, hvis bare produktet er genanvendeligt.

Mærsk
Mærsk er et flagskib for en mere bæredygtig shippingbranche. De arbejder i partnerskaber for ny bæredygtig skibsmaling, de har oprettet et nyt team på 50 medarbejdere for at fremskynde indsatsen for dekarbonisering, og så er virksomheden i gang med at udvikle verdens første kulstofneutrale linjefartøj.

Derudover er Mærsk klar til at bruge ni milliarder kroner på at købe otte nye skibe, der kan sejle på grøn metanol. Mærsks beslutning kan 1) være med til at bringe CO2-udledningen markant ned, og 2) være med til at bidrage til en mere bæredygtig retning for den globale shippingindustri.

Grundfos
Grundfos har siden december 2019 kortlagt både virksomhedens egne udledninger og udledninger hos leverandører og kunder i scope 3. Nu forventer de at blive godkendt af Science Based Targets i 2021.

Med fokus på vand, klima og socialt ansvarlighed er bæredygtighed blevet en del af ledelsesgangen hos Grundfos – og snart vil de offentligøre nye ambitioner for fremtidens arbejde med bæredygtighed.

Hvem der løber med prisen ‘Årets Omstilling’ afsløres 14. oktober 2021 til Sustain Awards.

Kriterier for Årets Omstilling
– bidrager til den grønne omstilling med markante bæredygtighedsmål inden for det seneste års tid.

– arbejder aktivt med partnerskaber for at styrke effekterne af den grønne omstilling.

– er en grøn rollemodel for andre virksomheder.

Kom med til årets prisfest for det danske sustainability-miljø

Igen i år sætter Sustain Reports konference og prisuddeling, Sustain Awards, spotlys på de erhvervsledere, virksomheder og sustainability-professionelle, der går forrest i kapløbet om at fremme den grønne og bæredygtige omstilling.

Hvis du har lyst til at deltage, er det nu muligt at købe din billet her.

Her vil en række inspirerende talere, en stærk jury og stolte vindere igen i år indtage scenen for at gøre os alle sammen klogere på, hvad virksomheder kan gøre for at bidrage til den bæredygtige og grønne omstilling.

Sustain Awards 2021 afholdes 14. oktober 2021 klokken 13-18 på Langelinie Pavillonen i København, hvor du kan opleve inspirerende oplæg fra: 

Ingrid Reumert fra Velux Gruppen, der fortæller om, hvordan man fastholder fokus på den grønne omstilling.

Thomas Schulz fra FLSmidth, der fortæller om arbejdet mod en mere bæredygtig cementindustri. 

Berit Behring fra Danske Bank og Anne-Louise Thon fra SDG Invest, der giver et indblik i krav bæredygtige investeringer. 

Og så vil We Love People offentliggøre flere detaljer om deres nye projekt, der undersøger purpose-drevet kommunikation.

Forsiden lige nu:

Seneste artikler:

Skævvredne data gør os mindre robuste over for klimaforandringer

Et nyt studie fra SDU viser, at vi har et skævvredet billede af verdens plantedata, fordi den fortrinsvis er indsamlet i og af rige lande, hvilket gør os mindre modstandsdygtige over for klimaforandringernes effekter. Det er et eksempel på et større problem med en strukturel, global ulighed akademia, mener forskere fra DIIS.

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.