Connect with us

Hvad søger du?

Sustain ReportSustain Report

Sustain Awards

Fem ildsjæle kæmper om prisen ‘Årets Sustainability Håb’

Læs mere om de unge mennesker, der bidrager med ambitiøse og konkrete resultater til bæredygtigheden.

Ud af i alt 22 indstillinger er der nu fem kandidater, der kan vinde prisen ‘Årets Sustainability Håb’ ved Sustain Awards 2021.

De fem kandidater er:

Alexander Granberg, Bestseller
Alexander Granberg arbejder som sustainability project specialist hos tøjkoncernen Bestseller. Han er indstillet af Bestseller for at inkorporere økologisk bomuld i stor målestok i produktionerne af flere forskellige tøjmærker.

– På grund af Alexanders naturlige evne til at tage initiativ, sammen med hans evne til kritisk tænkning og stærke input, når det kommer til at forbedre og optimere arbejdsgangene hos leverandører og brands, er Bestseller i år i stand til at sikre mere end tre millioner T-shirts i økologisk bomuld, med det højeste niveau af integritet, kvalitet og supply nogensinde, siger Sisse Norman Lønvig, senior project specialist hos Bestseller Sustainability, i forbindelse med indstillingen.

Alexander, hvilken konkret forskel vil du gerne gøre med dit arbejde inden for sustainability? 

– Jeg ønsker at være med til at præge den gode forandring og realisere bedre løsninger gennem innovation. Ved at være transparente og bevise, at der er bedre måder at gøre tingene på, bliver vi i stand til at skabe forandringer i modeindustrien med hensyn til vores miljøpåvirkning, svarer Alexander Granberg.

Du kan læse mere om Alexander Granberg her.

Anders Randrup, InchByinch
Anders Randrup er medstifter og indholdsansvarlig i InchByInch, hvor han særligt arbejder med Verdensmålene tre, fem og ti. InchByInch er en app, hvor unge fodboldspillere – uafhængigt af niveau – kan få gode råd og sparring fra professionelle fodboldspillere og andre eksperter om emner fra søvn, kost til diversitet og træning.

– Det er meget vigtigt for mig, at InchByInch søger at gøre talentudvikling tilgængeligt for alle; uanset alder, køn, hudfarve, størrelse og talent, siger Anders Randrup.

Hvad er din drivkraft, når det gælder sustainability som karrierevej?

– Min drivkraft er at gøre en positiv forskel for andre hver dag. Det brænder jeg 100 procent for, og sammen med vores team har vi allerede gjort små forskelle for en del, siger Anders Randrup.

Han fortsætter:

– Det er fantastisk, at det er blevet min nye karrierevej at gøre en positiv forskel, og selvom det kan lyde kliché, så er det fantastisk at have det som et why. Hvorfor arbejder jeg? Fordi jeg har mulighed for at gøre en positiv forskel – og have det sjovt samtidigt.

Du kan læse mere om Anders Randrup her.

Stephanie Christiansen, LB Forsikring
Stephanie Christiansen er investeringsanalytiker i LB Forskring, hvor hun er med til at sikre, at LB Forsikrings portefølje på godt otte milliarder kroner stemmer i overenstemmelse med selskabets ESG-strategi.

– På kort tid har hun sat et stort aftryk, ikke mindst som drivkraften bag vores nye ambitiøse investeringsstrategi, der skal sikre, at vores investeringer, som de første i forsikringsbranchen, flugter med Paris-aftalen og målsætningen om en global temperaturstigning på maksimalt 1,5 grader i 2030, siger Mikkel Minor, der er CSR-ansvarlig hos LB Forsikring og har indstillet Stephanie Christiansen til prisen.

Stephanie, hvad er din drivkraft, når det gælder sustainability som karrierevej?

– Investeringsverdenen har en enormt vigtig rolle, hvor vi i langt højere grad end i dag skal flytte pengene hen mod mere bæredygtige løsninger. Det vil jeg være med til. Jeg vil være med til at sikre, at vi investerer i grøn og ikke sort energi, siger Stephanie Christiansen.

Læs mere om Stephanie Christiansen her.

Lasse Alfastsen, Bæredygtig Kommunikation
Lasse Alfastsen er iværksætter og kommunikatør, han har stiftet virksomheden Bæredygtig Kommunikation og medstiftet netværket Sustainable Change Makers. Han er blevet indstillet af Jesper Mørk Hovgaard, stifter af Krydsfelt.

– Lasse er den fagperson, jeg kender, som er mest engageret i bæredygtighedsdagsordenen. Han har i en længere årrække været en passioneret bæredygtighedsnørd, hvor han med sin viden og passion for feltet både har hjulpet organisationer og virksomheder med at forløse potentialet i den bæredygtige omstilling, siger Jesper Mørk Hovgaard.

Lasse, hvilken konkret forskel vil du gerne gøre med dit arbejde inden for sustainability? 

– Jeg vil gerne være med til at igangsætte og rådgive om bæredygtige initiativer på tværs af brancher og størrelse, som hver dag bidrager til, at verden i morgen er mere bæredygtig end i dag, svarer Lasse Alfastsen.

Det andet store projekt i hans arbejdsliv er Sustainable Change Makers – et netværk for unge aktører inden for bæredygtighedsmiljøet.

– Jeg har en ambition om at bringe flere unge bæredygtige kompetencer, stemmer og løsninger i spil frem mod indfrielsen af Verdensmålene i 2030, siger Lasse Alfastsen.

Læs mere om Lasse Alfastsen her.

Joachim Marc Christensen, UN Global Compact Denmark
Joachim Marc Christensen er network manager for klima og kommunikation hos UN Global Compact Denmark. Han er blevet indstillet for sit arbejde med at udbrede klimamålene Science Based Targets blandt danske virksomheder.

Hvad er din drivkraft, når det gælder sustainability som karrierevej?

– Min drivkraft er anerkendelsen af, at den private sektor bliver nødt til at være en del af løsningen. Da jeg studerede i Californien, læste jeg en lang artikel om den globale mangel på ferskvand og ikke mindst virksomhedernes rolle i den. Det var en øjenåbner, både fordi problemet var chokerende stort, men også fordi manglen på regulering og den private sektor spillede, og spiller stadig, en kæmpe rolle. 

Han tilføjer:

– Jeg har aldrig haft lyst til at sætte mig over i hjørnet, pege fingre og dvæle ved konstateringen af, at det hele står grelt til.

Læs mere om Joachim Marc Christensen her.

Ved prisen ‘Årets Sustainability Håb’ bliver der uddelt tre vindere. Hvem, der løber med æren, afsløres torsdag 14. oktober 2021.

Kriterier for Årets Sustainability Håb

– inspirerer organisationen til at være endnu mere ambitiøs i forhold til bæredygtighed.

har opnået konkrete og målbare resultater med sit arbejdet med bæredygtighed.

– bidrager med et personligt engagement, som rækker ud over det daglige arbejde..

Kom med til årets prisfest for det danske sustainability-miljø

Igen i år sætter Sustain Reports konference og prisuddeling, Sustain Awards, spotlys på de erhvervsledere, virksomheder og sustainability-professionelle, der går forrest i kapløbet om at fremme den grønne og bæredygtige omstilling.

Hvis du har lyst til at deltage, er det nu muligt at købe din billet her.

Her vil en række inspirerende talere, en stærk jury og stolte vindere igen i år indtage scenen for at gøre os alle sammen klogere på, hvad virksomheder kan gøre for at bidrage til den bæredygtige og grønne omstilling.

Sustain Awards 2021 afholdes 14. oktober 2021 klokken 13-18 på Langelinie Pavillonen i København, hvor du kan opleve inspirerende oplæg fra: 

Ingrid Reumert fra Velux Gruppen, der fortæller om, hvordan man fastholder fokus på den grønne omstilling.

Thomas Schulz fra FLSmidth, der fortæller om arbejdet mod en mere bæredygtig cementindustri. 

Berit Behring fra Danske Bank og Anne-Louise Thon fra SDG Invest, der giver et indblik i krav til bæredygtige investeringer. 

Og så vil We Love People offentliggøre flere detaljer om deres nye projekt, der undersøger purpose-drevet kommunikation.

Forsiden lige nu:

Seneste artikler:

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.