Connect with us

Hi, what are you looking for?

Sustain ReportSustain Report

Sustain Awards

– Vi har brug for en revolution inden for investeringer

Mød Stephanie Christiansen fra LB Forsikring, der er indstillet til ‘Årets Sustainability Håb’.

Den 33-årige investeringsanalytiker Stephanie Christiansen er indstillet til 'Årets Sustainability Håb'. Foto: PR

– Jeg tror på, at et godt afkast kan gå hånd i hånd med bæredygtighed, og at det ofte – særligt på den lange bane – er en forudsætning for både at reducere risici og skabe værdi for flere.

Ordene kommer fra Stephanie Christiansen, der er investeringsanalytiker i LB Forsikring.

Hun er 33 år, og er blevet indstillet til prisen ‘Årets Sustainability Håb’ ved Sustain Awards for sit arbejde med at sikre, at LB Forsikrings portefølje på godt otte milliarder kroner stemmer i overensstemmelse med selskabets ESG-strategi.

– På kort tid har hun sat et stort aftryk, ikke mindst som drivkraften bag vores nye ambitiøse investeringsstrategi, der skal sikre, at vores investeringer, som de første i forsikringsbranchen, flugter med Paris-aftalen og målsætningen om en global temperaturstigning på maksimalt 1,5 grader i 2030, siger Mikkel Minor, der er CSR-ansvarlig hos LB Forsikring og har indstillet Stephanie Christiansen til prisen.

LB Forsikring er Danmark tredjestørste forsikringsselskab på privatskader med omkring 400.000 medlemmer.

Sustain Reports prisoverrækkelse, Sustain Awards, løber af stablen 14. oktober på Langelinie Pavillonen i København. Her vil en række inspirerende talere, en stærk jury og stolte vindere igen i år indtage scenen for at gøre os alle sammen klogere på, hvad virksomheder kan gøre for at bidrage til den bæredygtige og grønne omstilling.

Læs også: Thomas Schulz og Ingrid Reumert blandt talerne til Sustain Awards

Redaktionen på Sustain Report har rakt ud til de indstillede kandidater til ‘Årets Håb’-prisen, så du i disse uger kan lære mere om deres arbejde og finde ud af, hvad der rører sig i hovedet på de unge håb.

Og denne gang har vi altså talt med Stephanie Christiansen.

Hvad arbejder du primært med i dag inden for sustainability?

– Jeg arbejder for at rykke vores investeringer i en mere ansvarlig og bæredygtig retning. Det kan ofte lyde en anelse fluffy – men i bund og grund er det min opgave at skubbe på for flere bæredygtige investeringer såsom skov og infrastruktur og sikre færre af de mere CO2-tunge investeringer som for eksempel fossile eller uetiske investeringer, siger Stephanie Christiansen.

Læs også: Bierne summer over Ikea Gentofte

Hun fortæller, at hun det seneste års tid blandt andet kastet sig over at måle LB’s investeringers CO2-aftryk og fremtidige udledning. En opgave, der gav direkte input til den klimastrategi, som forsikringsselskabet udsendte i midten af 2021.

– Det er en strategi, der sætter retning for min hverdag og opgaverne i de kommende år: Vi skal blive endnu bedre til at tænke i klima, sociale forhold og god selskabsledelse, når vi investerer, forklarer Stephanie Christiansen.

Hun tilføjer:

– Det kræver mere dialog med vores nuværende og kommende kapitalforvalterne – og nogle gange også selskaber – for at høre om deres planer og skubbe dem i en retning, der for eksempel understøtter grøn omstilling.

Hvad er din drivkraft, når det gælder sustainability som karrierevej?

– For at løse klimakrisen, har vi behov for en investeringsrevolution – det var overskriften på en avisartikel for ikke så lang tid siden, og som har siddet lidt fast i mig, siger analytikeren.

– Investeringsverdenen har en enorm vigtig rolle, hvor vi i langt højere grad end i dag skal flytte pengene hen mod mere bæredygtige løsninger. Det vil jeg være med til. Jeg vil være med til at sikre, at vi investerer i grøn og ikke sort energi, siger Stephanie Christiansen.

Læs også: Tidligere Superliga-spiller: – Alle skal have lov at blive den bedste udgave af sig selv

Hun fortæller, at en del af drivkraften desuden kommer fra hendes arbejdsplads, hvor hendes chef, Soli Preuthun, særligt støtter Stephanie Christiansens grønne ambitioner.

– Min chef ser behovet for, at bæredygtighed bliver prioriteret, og hun støtter op om mit arbejde som for eksempel idéer til nye investeringer, siger Stephanie Christiansen.

Hvilken konkret forskel vil du gerne gøre med dit arbejde inden for sustainability? 

– Jeg vil sikre, at vi forvalter vores medlemmers tillid ordentligt. De forventer, at vi sikrer en sund forretning, som også tager hensyn til klimaet og sociale forhold. Det er den kurs, som LB Forsikrings bestyrelse har lagt, siger Stephanie Christiansen.

Hun tilføjer:

– Helt konkret bliver det min opgave – sammen med investeringsteamet – at sikre, at vores investeringer lever op til Paris-aftalen og 1,5 grader scenariet allerede 2030. Dette, håber jeg, kan inspirere andre institutionelle investorer.

  • De endeligt nominerede samt vinderen afsløres 14. oktober til Sustain Awards 2021.
  • Foruden ‘Årets Sustainability Håb’ kåres også ‘Årets Sustainability Leder’ og ‘Årets Omstilling’.
  • Læs her om vores stærke jury, der udvælger vinderne.
  • Læs også om de øvrige indstillede kandidater her.

Forsiden lige nu:

Seneste artikler:

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.