Connect with us

Hi, what are you looking for?

Sustain ReportSustain Report

Sustain Awards

Tidligere Superliga-spiller: – Alle skal have lov at blive den bedste udgave af sig selv

Anders Randrup er indstillet til ‘Årets Sustainability Håb’ ved Sustain Awards.

Tidligere Brøndby-profil Anders Randrup er indstillet til 'Årets Håb'. Foto: InchByInch

– Vi har fundet en snydekode til at få de unge til at lytte.

Og vejen ind, er rollemodeller.

Det fortæller 33-årige Anders Randrup, som arbejder for mere inklusion, når det kommer til talentudvikling i fodboldverdenen.

For nogle læsere er Anders Randrup kendt som højre back på Brøndby IF’s Superligahold fra 2007-2013. I dag er topfodbolden overstået, men fodbolden er stadig en del af Randrups liv.

Anders Randrup er nemlig nomineret til prisen ‘Årets Sustainability Håb’ ved Sustain Awards af sin kollega Rasmus Bruun, som han har stiftet InchByInch sammen med – en app, som virksomheden selv kalder en blanding af et læringsunivers og en “giv-det-videre-platform”.

På appen kan unge fodboldspillere – uafhængigt af niveau – få gode råd og sparring fra professionelle fodboldspillere og andre eksperter om emner fra søvn, kost til diversitet og træning.

– Anders havde spottet en tendens blandt andre spillere, hvor det var de samme erfaringer, som alle selv måtte gøre sig, siger Rasmus Bruun, der er CEO hos InchByInch.

Han tilføjer:

– Der manglede en platform, hvor tabuer kunne nedbrydes, og professionelle kunne tale åbent om de læringer, som de har gjort sig, hvad de gerne ville have lært tidligere, og hvad de ville sige til en ung udgave af sig selv.

Sustain Reports prisoverrækkelse, Sustain Awards, løber af stablen 14. oktober på Langelinie Pavillonen i København. Her vil en række inspirerende talere, en stærk jury og stolte vindere igen i år indtage scenen for at gøre os alle sammen klogere på, hvad virksomheder kan gøre for at bidrage til den bæredygtige og grønne omstilling.

Læs også: Hvem er ‘Årets Sustainability Håb’ 2021?

Redaktionen på Sustain Report har rakt ud til de indstillede kandidater, så du i disse uger kan lære mere om deres arbejde, og finde ud af hvad der rører sig i hovedet på de unge håb.

Og denne gang har vi altså talt med Anders Randrup.

Hvad arbejder du primært med i dag inden for sustainability?

Anders Randrup fortæller, at han især har fokus på Verdensmålene tre, fem og ti, der omhandler ‘Sundhed og trivsel’, ‘Ligestilling mellem kønnene’ og ‘Mindre ulighed’.

– Det er meget vigtigt for mig, at InchByInch søger at gøre talentudvikling tilgængeligt for alle; uanset alder, køn, hudfarve, størrelse og talent, siger Anders Randrup.

Og tilføjer:

– Jeg har selv spillet professionelt fodbold, og her har jeg erfaret, at det ikke er sagen. Det er kun eliten, som får lov til at blive den bedste udgave af sig ved brug af rådgivning og værktøjer, og det, synes jeg ikke, er fair. Det skal være for alle, og det arbejder jeg for.

Foruden en årrække hos vestegnsklubben Brøndby, er det også blevet til 14 kampe på U21-Landsholdet og en enkelt kamp på herrelandsholdet.

Læs også: – Hvis ikke jeg gør noget, hvem gør så?

Hos InchByInch arbejder Anders Randrup i sin rolle som indholdsansvarlig, CXO, som han selv siger, med at prøve at gøre en “positiv forskel”:

– Helt konkret sidder jeg med indholdet på vores edtech-platform for unge mennesker, og i denne rolle forsøger jeg at promovere kvindefodbold, give kvindelige rollemodeller en platform og konstant søge en 50/50 repræsentation.

Han tilføjer:

– Jeg hev også en profil fra det danske handicaplandshold med, som blæste mig bagover med sit mindset – og det er igen super vigtigt, at unge med handicap også kan enten blive set eller føle sig repræsenteret. Derudover tackler vi emner som menstruation i fodbold og at spille fodbold med hijab på.

Hvad er din drivkraft, når det gælder sustainability som karrierevej?

– Min drivkraft er at gøre en positiv forskel for andre hver dag. Det brænder jeg 100 procent for, og sammen med vores team har vi allerede gjort små forskelle for en del, siger Anders Randrup.

Han fortsætter:

– Det er fantastisk, at det er blevet min nye karrierevej at gøre en positiv forskel, og selvom det kan lyde kliché, så er det fantastisk at have det som et why. Hvorfor arbejder jeg? Fordi jeg har mulighed for at gøre en positiv forskel – og have det sjovt samtidigt.

Hvilken konkret forskel vil du gerne gøre med dit arbejde inden for sustainability? 

– Vi bruger i første omgang fodbold som et redskab til at inspirere unge til at blive bedre udgaver af dem selv, siger Anders Randrup.

Han fortæller, at mange nok kan relatere til, at velmenende råd fra lærere, forældre og trænere er røget ind af det ene øre og ud af det andet.

Det kan han i hvert fald selv.

– Men når man bliver ældre, så indser man, at de egentlig prøvede at hjælpe dig. Vi har fundet en snydekode: Unge lytter til deres idoler. Så når vi tager fodboldidoler og får dem til at tale om, hvad de gerne ville have vidst tidligere, så lytter de unge.

Han tilføjer, at feedback fra forældrene til de unge brugere af appen ofte viser, at de unge lytter til de råd de får derinde:

– De siger: Det var dog syv-syttens – nu gør de unge det, som forældrene har bønfaldt dem om at gøre, fordi nu kommer det fra et idol, siger Anders Randrup.

Læs også: – Bæredygtighed kan være svært for folk at forstå

Ifølge Anders Randrup kan rollemodeller have en afgørende rolle, og her er det især vigtigt for pigerne:

– Vi er stadig i en tid, hvor unge piger ikke rigtig kan se dem selv komme til at leve af at spille fodbold. Hele kvindefodbolden skal blive meget bedre, og vi hjælper til med det – blandt andet ved at skabe rollemodeller.

Han tilføjer:

– Så ja, det lyder måske helt på månen. Men jeg tror på at InchByInch – med hjælp fra alle mine holdkammerater – kan være med til at løse Verdenmål tre, fem og ti.

Forsiden lige nu:

Æ: Den grønne omstilling skal være til gavn i stedet for at spænde ben

EUROPAVALG. Pisk eller gulerod i kampen for grøn omstilling? Spidskandidat for Danmarksdemokraterne Kristoffer Storm har blikket rettet mod landbrugets omdiskuterede CO2-afgift – hvis det skal ske, skal det være gennemgående for hele Europa, for Danmark kan ikke “løse hele verdens problemer”.

Politikerne har forladt os, så nu stikker han selv spaden i jorden

PORTRÆT. Forsker og bestsellerforfatter Rasmus Willig har mistet troen på politikernes evne til at løse biodiversitets- og klimakriserne. Derfor har han droppet forskerlivet ved skrivebordet for selv at gå i marken med nye forretningsmodeller og løsninger, som tør vende profitræs til samskabelse fra jord til bord.

Seneste artikler:

Norlys snupper Arlas strategichef

Mikkel Pedersen har ledet Arlas globale strategikontor. Nu skal han sikre transformationen af Norlys’ energiforretning.

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.

Discover more from Sustain Report

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading