Connect with us

Hi, what are you looking for?

Sustain ReportSustain Report

Sustain Awards

Stærke navne i Sustain Awards jury

Erfarne kræfter inden for sustainability skal vælge årets prismodtagere med Sustain Awards.

Juryen til årets Sustain Awards er fundet og det er et felt af usædvanligt stærke sustainability profiler.

I år består juryen af Susanne Stormer, partner og head of sustainability i PwC Danmark, Torben Möger Pedersen, administrerende direktør i PensionDanmark, Rasmus Stuhr Jakobsen, administrerende direktør og generalsekretær i CARE og Ingrid Reumert, chef for eksterne relationer og bæredygtighed, Velux Gruppen. Juryformand er redaktør på Sustain Report, Søren Frandsen.

– Det er en meget stærk jury med omfattende indsigt i dansk sustainability. Det gør mig stolt, at de alle har sagt ja til tjansen, hvilket siger noget om kvaliteten og troværdigheden af arrangementet, siger Tor Arnbjørn, administrerende chefredaktør og udgiver af Sustain Report.

Han fortsætter:

– Jeg glæder mig super meget til at se, hvad de kommer frem til

Jurymedlem: Priser giver motivation

Juryen skal sammen vurdere de nominerede til priserne ’Årets Sustainability Håb’, ’Årets Leder’ og ’Årets Omstilling’.

Susanne Stormer, Torben Möger Pedersen og Rasmus Stuhr Jakobsen har alle erfaring som jurymedlemmer fra Sustain Awards 2020. Ingrid Reumert modtog på vegne af Velux Gruppen prisen for ’Årets Omstilling’ ved Sustain Awards 2020.

I den anledning sagde Ingrid Reumert:

– Prisen som ‘Årets Omstilling 2020’ er en enorm anerkendelse at få, som vi både er stolte og ydmyge overfor. Det første, jeg tænker på, er alle de kollegaer, som har været med i processen med vores nye strategi internt i lidt over to år. Det er over 100 kollegaer, så det er et stort teamwork. Derudover er det fantastisk at opleve, at andre også kan se, at det er et grundigt stykke arbejde med høje ambitioner, som vi har lavet. Det giver motivation til at levere, når omverdenen også anerkender det arbejde, man gør.

Læs også: Her er vinderne af Sustain Awards 2020

Herunder kan du læse en kort præsentation af medlemmerne af juryen. Derudover vil du op til prisoverrækkelsen kunne læse interviews med jurymedlemmerne her på Sustain Report.

Susanne Stormer, partner og head of sustainability i PwC Danmark, hvor hun står i spidsen for virksomhedens strategiske rådgivning om ESG-due diligence og risikohåndtering, bæredygtig forretningsudvikling og rapportering samt uafhængig assurance til bæredygtighedsregnskaber.

Læs også: ‘Årets Håb’-kandidat håber, at grønt arbejde vil styrke Sydbank

Tidligere var hun ansat som Chief Sustainability Advisor, Vice President, i Novo Nordisk, hvor hun blandt andet integrerede ‘Triple Bottom Line’-princippet i hele forretningen og dens beslutningsprocesser samt virksomhedskultur. Her stod hun ligeledes for at sætte den strategiske retning for Novo Nordisks position inden for sustainability og demonstrere den langsigtede forretningsværdi af at inkorporere økonomiske, sociale og miljømæssige perspektiver (ESG) i ens markedsposition.

Rasmus Stuhr Jakobsen har siden 2017 været administrerende direktør for CARE Danmark, som han implementerede en ny strategisk retning for i 2019.

Han er desuden bestyrelsesformand for Globalt Fokus, en samlende platform for danske foreninger og folkelige organisationer. Udviklingsarbejde og humanitære programmer har været en del af hans værktøjskasse siden studierne på Roskilde Universitet i Internationale udviklingsstudier. Siden har han bygget 15 års erfaring ovenpå både fra arbejde i felten og via forskellige funktioner i blandt andet FN og andre NGO’er. Virksomheders arbejde med bæredygtighed kender han også indgående til fra blandt andet CARE’s partnerskaber med virksomheder.

Torben Möger Pedersen har været adm. direktør for PensionDanmark siden selskabets start i 1992. Han er velbevandret inden for mange hjørner af arbejdet med bæredygtighed, på grund af PensionDanmarks investeringer i blandt andet vindenergi, de kommende energiøer, bæredygtigt byggeri og diverse sociale initiativer rettet mod medlemmerne.

Læs også: Skal du med til Sustain Awards 2021?

Torben Möger Pedersen har desuden mange års erfaring som formand for og medlem af en lang række bestyrelser, hvoraf flere har et bæredygtigt aftryk. I november 2019 blev han udnævnt af regeringen som formand for Klimapartnerskabet for finanssektoren.

Torben Möger Pedersen bidrager også med et stærkt internationalt perspektiv som medlem af OECD’s Working Group on Long-Term Investments og af Advisory Board i OECD’s Centre on Green Finance and Investment. I World Economic Forum er han medlem af Global Agenda Council on Investments og The Alliance of CEO Climate Leaders. Derudover er han medlem af Private Sector Advisory Group for FN’s Green Climate Fund, medlem af styregruppen i Net Zero Asset Owner Alliance samt medlem af B-Teams ledernetværk.

Ingrid Reumert, chef for eksterne relationer og bæredygtighed, Velux Gruppen, er blandt andet formand for Rådet for Energieffektiv Omstilling og næstformand i interesseorganisationen Synergi. Hun har omfattende erfaring med krydsfeltet mellem politik og kommunikation, da hun tidligere har været Chef for Public Affairs i den danske forsvarsvirksomhed Terma og arbejdet som politisk rådgiver for De Konservative både på Christiansborg og i Europa-Parlamentet.

Læs også: Hvem er ‘Årets Sustainability Håb’ 2021?

I Velux Gruppen har Ingrid Reumert stået i spidsen for initiativet Lifetime Carbon Neutral, som sætter en ny standard for virksomheders ansvar for deres historiske CO2-udledninger.

Søren Frandsen, redaktør, har siden starten af 2020 været med til at drive og udvikle Sustain Report der har et mål om at blive de danske sustainability-professionelles foretrukne danske medie. Derudover er Søren Frandsen redaktør på Sustain Reports søstermedie, Science Report – en kombination, der giver mening, da dansk forskning i disse år i høj grad beskæftiger sig med bæredygtighed og grøn omstilling.

Søren Frandsen er uddannet cand.comm. i journalistik fra Roskilde Universitet. Han har knap 15 års erfaring som journalist og redaktør fra blandt andet Ekstra Bladet, Fagbladet Journalisten, TV2.dk og sin egen virksomhed.    

Forsiden lige nu:

Et kilo status på verdensmålene, tak

Steen Hildebrandt har føjet endnu en bog til sit imponerende forfatterværk. Bogen gør status over verdensmålenes udvikling i Danmark, nu hvor vi er halvvejs mod 2030. Desværre er vi ikke halvvejs i mål, men vi kan nå i mål, hvis vi er villige til at tage verdensmålene seriøst.

Seneste artikler:

Skævvredne data gør os mindre robuste over for klimaforandringer

Et nyt studie fra SDU viser, at vi har et skævvredet billede af verdens plantedata, fordi den fortrinsvis er indsamlet i og af rige lande, hvilket gør os mindre modstandsdygtige over for klimaforandringernes effekter. Det er et eksempel på et større problem med en strukturel, global ulighed akademia, mener forskere fra DIIS.

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.