Connect with us

Hi, what are you looking for?

Sustain ReportSustain Report

Nyheder

Stærke kvinder og dygtige ledere ved Sustain Awards – her er de mest læste historier på Sustain Report i 2021

Også en genganger fra 2020 presser sig ind på listen over de artikler, som I helst ville læse i det forgangne år.

Kvinderne i dansk sustainability var blandt de mest læste i 2021. Foto: RyanKing999/iStock

2021 er fortid, og et nyt år er så småt gået i gang.

På trods af nedlukninger og generelt coronatræthed oplevede redaktionen på Sustain Report i 2021 fremgang på både antallet af læsere og abonnenter, ikke mindst.

Blandt de meste læste artikler for 2021 skiller flere sig ud – blandt andet vores hyldest til kvinderne i sustainability og Deloitte, der valgte at sløjfe en ny bæredygtighedsenhed.

Her får du de fem mest læste artikler i 2021 på Sustain Report i prioriteret rækkefølge.

1. En hyldest til kvinderne

Egentlig burde Kvindernes internationale kampdag være en saga blot. Men sådan hænger det moderne samfund desværre ikke sammen, for det er fortsat nødvendigt at rette fokus på de udfordringer, som kvinder står overfor på arbejdsmarkedet.

Årets mest læste artikel på Sustain Report var vores hyldest til en række markante kvinder i dansk sustainability.

2. En genganger

På årets andenplads finder vi en artikel fra 2020! Her løfter byggebranchen sløret for, hvordan det er muligt at minimere CO2-udledningen i byggeriet.

3. Åh, de smukke unge mennesker

2,7 millioner kroner fik Gaia, en ny “bæredygtig investeringsapp”, i investeringer fra bland andet business angels, Vækstfonden og Innovationsfonden.

Bag appen stod et hold af iværksættere, der alle var under 30 år gamle. Gaia skulle i øvrigt matche investorers mærkesager med de virksomheder og investeringsfonde, som arbejder for dem, ifølge deres egen rapportering.

4. Deloitte lukkede afdeling for bæredygtighed

Det tog ikke lang tid, fra Deloitte havde lanceret bæredygtighedsenheden, Acacia, før den blev lukket igen.

– Vi har behov for en hurtigere skalering af vores samlede ydelser i forhold til klima og bæredygtighed, end vi kan få med en ekstern afdeling. Derfor har vi oprustet på området internt i Deloitte, både i Danmark og globalt, lød det fra Helena Barton, partner i Deloitte med speciale i sustainability- og ESG.

Ved lanceringen blev Acacia beskrevet som et “innovationslaboratorium”. Målet var at udvikle nye bæredygtige forretningsmodeller og produkter til små- og mellemstore virksomheder.

5. De fem markante ledere

Fem danske erhvervsledere blev nomineret til prisen ‘Årets Sustainability Leder’ ved Sustain Awards 2021.

Indstillingerne kom efter, at redaktionen på Sustain Report havde spurgt flere ledende figurer fra det danske sustainability-miljø, hvilken leder, der i 2021 havde udmærket sig i arbejdet med bæredygtighed og den grønne omstilling.

’Årets Sustainability Leder’ blev i øvrigt Anne Zachariassen, COO hos Aarhus Havn. Det kan du læse mere om her.

Forsiden lige nu:

Seneste artikler:

Skævvredne data gør os mindre robuste over for klimaforandringer

Et nyt studie fra SDU viser, at vi har et skævvredet billede af verdens plantedata, fordi den fortrinsvis er indsamlet i og af rige lande, hvilket gør os mindre modstandsdygtige over for klimaforandringernes effekter. Det er et eksempel på et større problem med en strukturel, global ulighed akademia, mener forskere fra DIIS.

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.