Med udsigt ud over Kastellets grønne volde og PH’s ikoniske artiskok-lamper svævende i loftet var professionelle fra det danske bæredygtighedsmiljø samlet på Langelinie Pavillonen en solskinsdag i oktober.
Cremen af dansk bæredygtighed holdt taler, og så var der prisuddelingen, som også lægger navn til selve eventet; Sustain Awards.
Rolf Kjærgaard, CEO hos Vækstfonden, stod for at udnævne vinderen af prisen ‘Årets Leder’.
– Hendes vigtige indsats for en grønnere omstilling har skabt fundamentet for et samarbejde om energiforsyning og grønne forretningsmodeller. En række af de 150 omkringliggende virksomheder har stemplet ind i et tæt samarbejde, hvilket er et eksempel på prisværdigt lederskab, sagde Rolf Kjærgaard.
Han tilføjede:
– Vinderen har i år været en inspiration til efterfølgelse af andre ledere i både offentlige og private virksomheder.
Hvorefter han kaldte modtageren af ‘Årets Sustainability Leder’, Anne Zachariassen, COO hos Aarhus Havn, på scenen.
– Jeg har taget en tale med, for jeg kan ikke huske, hvad jeg skal sige. Indtil for nogle få år siden var jeg af den opfattelse, at hvis vi bare valgte de rigtige teknologiske løsninger og i øvrigt opførte os fornuftigt, så skulle det nok gå, sagde Anne Zachariassen, som indledning til sin tale.
Siden har Anne Zachariassen ændret holdning.
– Men så gik det op for mig, at situationen omkring klimaet er meget kritisk, og hvis vi skal have held til at vende situationen, så skal verdens virksomheder i aktion, og vi skal have politikerne til at handle sideløbende.
Hun fortsatte:
– Jeg vil gerne takke Sustain Report for at sætte fokus på den her dagsordnen. Aarhus Havn, der har valgt at sætte ambitiøse mål. Og så vil jeg ikke mindst sige tak til mit lille team og virksomhederne på Aarhus Havn, der er med til at sætte en ny standard for dansk transportsektor.
Ambitionen om blive bedst i Østersøen
Tilbage i 2019 med Anne Zachariassen ved roret, valgte Aarhus Havn, der er Danmarks største erhvervshavn, en ambition om at blive den mest bæredygtige af sin slags i hele Østersøområdet.
Læs også: Politikerne skal turde at stille krav – men også at sparre med erhvervslivet
I Aarhus Havn har de desuden valgt af sætte fokus på fire af de 17 FN Verdensmål, nemlig; Verdensmål 7 om bæredygtig energi, Verdensmål 9 om industri, innovation og infrastruktur, Verdensmål 11 om bæredygtige byer og lokalsamfund samt Verdensmål 14 om livet i havet.
Læs også: Fem profiler nomineret til prisen ‘Årets Sustainability Leder’
At valget er faldet på driftsdirektør Anne Zachariassen handler også om, at hun er drivkraften bag Aarhus Havns mål om at være CO2-neutral i 2030, hvorfor der netop er blevet omlagt mere end 5.000 kvadratmeter havnearealer til vild natur.
I 2020 blev et delmål for havnen allerede nået, nemlig at få nedbragt CO2-udledningen med 14 procent.
Anne Zacharissen tiltrådte stillingen hos Aarhus Havn i 2018.
– har gjort en målbar forskel som leder i forhold til bæredygtighed.
– har formået at engagere og inspirere såvel sin egen organisation som aktører udenfor.
Forsiden lige nu:

SEGES-topchef vil levere viden om bæredygtighed med både armslængde og armkrog
Uafhængighed, et stærkt fagligt miljø, en god virksomhedskultur og muligheden for at levere viden, der kan understøtte landbrugets grønne omstilling var afgørende for, at Tom Heron takkede ja til topposten i SEGES Innovation.

Grundfos vinder pris for net zero plan
Grundfos modtager klimapåvirkningspris for deres arbejde med at reducere CO2-udledningen til dette års Sustainability Awards.

Blå proteiner kan rense indre farvande og levere mere bæredygtig mad
Der er særdeles gunstige betingelser for at dyrke tang og muslinger i de danske fjorde, fremhæver professor Jens Kjerulf Petersen, DTU Aqua. Muslingeproduktionen har potentiale til 20-30 gange den nuværende størrelse.
Seneste artikler:

Henrik Frandsen overtager ordførerskab for klima-, energi og forsyning
Moderaterne udvider klimaområdet med et nyt klimaordførerskab med fokus på global klimapolitik.

Fond ansætter ny frontfigur til at lede investeringer i fremtidens fødevarer
Danmarks Eksport- og Investeringsfond ansætter ny direktør til at lede fondens arbejde med udvikling af klima- og miljørigtige fødevarer.

Virksomheder i fødevarebranchen har nu udsigt til 58 mio. kr. i tilskud til plantebaseret fødevareproduktion
Fra den 31. maj har Fonden for Plantebaserede Fødevarer sat 58. mio. kr. på højkant til virksomheder, der arbejder med plantebaserede fødevarer.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.
