Connect with us

Hi, what are you looking for?

Sustain ReportSustain Report

Sustain Awards

Tre unge håb hædret ved Sustain Awards

Glæde, da ‘Årets Sustainability Håb’ blev uddelt til fremtidens navne i dansk bæredygtighed.

Rasmus Stuhr Jakobsen overrakte prisen til Stephanie Christiansen, LB Forsikring. Foto: Teis Bruno

Et felt på knap 25 stærke indstillede kandidater blev kogt ned til fem endeligt nominerede.

Og nu er de tre vindere blevet kåret til som ‘Årets Sustainability Håb’ ved Sustain Awards 2021. Prisen bliver givet til unge under 35 år, der har gjort en særlig indsats med deres bæredygtighedsarbejde.

Læs her om de tre håb, der blev kåret ved Sustain Awards 2021.

Vinder nummer 1: Stephanie Christiansen – LB Forsikring

Stephanie Christiansen, LB Forsikring, fik overrakt prisen af Rasmus Stuhr Jakobsen, Administrerende direktør og generalsekretær i Care. Foto: Teis Bruno

Dette var juryens begrundelse for Stephanie Christensens kåring:

– Vinderen har opnået et målbart og vigtigt resultat med at udregne, hvor stor et CO2-aftryk virksomhedens investeringer har. Det er udregninger, der har bidraget til virksomhedens nye klimastrategi i 2021. 

– Med sit store engagement er vinderen drivkraften bag virksomhedens investeringsstrategi, der skal sikre, at virksomhedens investeringer, som den første i branchen, flugter med Paris-aftalen og målsætningen om en global temperaturstigning på maksimalt 1,5 grader i 2030.

Det var jurymedlem og administrerende direktør hos den grønne udviklingsorganisation, Care Danmark, Rasmus Stuhr Jakobsen, der overrakte prisen til Stephanie Christiansen.

– Nogen sagde til mig, at jeg burde skrive en tale. Jeg svarede: “Den er fin med dig, det kommer jeg ikke til”, sagde Stephanie Christiansen, og tilføjede:

– Tusind tak for denne fine pris, som jeg er meget beæret over.

Læs også: Politikerne skal turde at stille krav – men også at sparre med erhvervslivet

Vinder nummer 2: Alexander Granberg – Bestseller

Torben Möger Petersen, Administrerende direktør i PensionDanmark, overrakte prisen til Alexander Granberg. Foto: Teis Bruno

Dette var juryens begrundelse for Alexander Granbergs kåring:

– Vinderen får prisen for sit innovative arbejde med at vise, hvordan modebranchen kan tage ansvar for en mere bæredygtig verden. Med målbare resultater har han været med til at implementere økologisk bomuld, der er fuldt ud sporbart gennem virksomhedens direct-to-farm-program.

Det var jurymedlem og direktør Torben Möger Pedersen, der overrakte prisen til den 30-årige Alexander Granberg.

– Trods sin unge alder har vinderen været med til at forbedre levevilkår for bønder i Indien. Samtidig med, at han trækker modebranchen i en mere bæredygtig retning, tilføjede Torben Möger Pedersen.

Læs også: Det er opløftende at se “sorte industrier” gå forrest, siger Torben Möger Pedersen

Alexander Granberg, der er sustainability specialist, takkede både juryen og Bestseller for æren.

– Hver dag arbejder vi for at forbedre den måde vi gør tingene på, og vi forsøger at skabe en reel forandring med vores arbejde, sagde Alexander Granberg, der er opvokset på landet i Sverige.

Det var hans arbejdsplads Bestseller, der havde indstillet ham – blandt andet for at inkorporere den økologiske bomuld i stor målestok i produktionerne af tøjkoncernens tøjmærker som Vero Moda, Vila, Mamalicious, Name It, Jack & Jones og Selected Homme/Femme.

Vinder nummer 3: Anders Randrup – InchByInch

Carina Holm Henriksen fra We Love People overrakte prisen til Anders Randrups kollega Rasmus Bruun. Foto: Teis Bruno

Dette var juryens begrundelse for Anders Randrups kåring:

– Vinderen modtager prisen som ‘Årets Sustainability Håb’ for sit arbejde for mere inklusion i fodboldverdenen. Som medstifter af virksomheden er han med til at nedbryde tabuer, så talentudvikling er tilgængeligt for alle uanset alder, køn, hudfarve, størrelse og handicap. 

– Med sit store engagement er vinderen et godt eksempel på, hvordan diversitet i alle brancher er nødvendigt for en mere bæredygtig fremtid.

Jurymedlem Susanne Stormer var desværre forhindret i at deltage i Sustain Awards 2021, hvorfor Carina Holm Henriksen fra We Love People overrakte prisen til Anders Randrup, InchByInch.

Anders var dog forhindret i deltage, hvorfor hans kollega, Rasmus Bruun, modtog prisen.

– Dem, der ved noget om fodbold, kan se, at jeg ikke er Anders Randrup, sagde Rasmus Bruun med henvisning til, at Anders Randrup gennem flere år har spillet fodbold i den bedste danske fodboldrække.

– Jeg indstillede Anders Randrup, jeg jeg er helt enig i de pæne vinderord. Anders knokler for, at unge i dag ikke skal gå gennem de samme ting, som han selv er gået igennem. Han giver dem redskaber, som de kan bruge hele livet. Og det er hans hjerte nær, at alle skal kunne blive den bedste udgave af sig selv, sagde Rasmus Bruun.

Læs også: Største udfordring er efterspørgsel på medarbejdere, siger Susanne Stormer

Kriterier for Årets Sustainability Håb
– inspirerer organisationen til at være endnu mere ambitiøs i forhold til bæredygtighed.
– har opnået konkrete og målbare resultater med sit arbejdet med bæredygtighed.
– bidrager med et personligt engagement, som rækker ud over det daglige arbejde.

Forsiden lige nu:

Seneste artikler:

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.