Danmarks tredjestørste pensionsselskab Velliv har valgt at opgradere sin afdeling for bæredygtighed og samfundsansvar – og har hentet den nye chef for afdelingen hos konkurrenten AP Pension.
Peter Holm, der har siddet som chef for samfundsansvar hos AP Pension siden 2019, skifter job fra 1. december til en nyoprettet stilling hos Velliv med samme jobtitel.
– Jeg glæder mig til at være med til at bygge bæredygtighedsområdet op, fortæller Peter Holm.
Han tilføjer, at det også var en af grundene til, at han takkede ja, da Velliv kontaktede ham om jobbet.
Skal forløse det uforløste
En anden grund til, at Peter Holm takkede ja til jobbet var, at han og direktionen var enige om potentialet og endemålene.
– Direktionen og jeg var enige om, hvad det er for en mission, vi skal på – at der er et kæmpe potentiale i Velliv, lige præcis på det her punkt, og det skal jeg være med til at forløse.
En del af det potentiale, som ifølge Peter Holm kan udvides, er, at Velliv som en del af sin forretningsmodel investerer i stærke fællesskaber og mental sundhed i samfundet. Det gør selskabet og Velliv-foreningen, som ejer Velliv, med udgangspunkt i tankegangen om, at vi alle bliver ældre og ældre, og at stress og andre livstilssygdomme er et stigende problem i samfundet.
– Dét fokus på det enkelte menneske har man mulighed for at positionere endnu stærkere, siger Peter Holm.
Hvad kommer du til Velliv med af erfaring?
– Jeg kommer til Velliv med et bredt perspektiv og lang erfaring med samfundsansvar og bæredygtighed i almindelighed. Og så har jeg stor erfaring med, hvordan man strukturerer og arbejder med samfundsansvar i alle dele af forretningen, siger Peter Holm, der kommer fra en kommunikations- og strategibaggrund, og inden jobbet hos AP Pension sad 19 år hos Skandia.
Læs også: Tre gode råd – Sådan holder du en klimatale, der kan mærkes
AP Pension opkøbte Skandias danske forretning i 2019, og i maj i år blev kunderne endeligt overført fra Skandia til AP Pension.
Sundhedsvæsnet behandler – pensionskasserne skal forebygge
– I Danmark er sundhedsvæsnets fokus primært på behandling og i mindre grad på forebyggelse, siger Peter Holm, der mener, at en stor del af det forebyggende arbejde derfor ligger hos pensionsselskaberne.
Han tilføjer:
– Jeg tror på, at Velliv har et enormt potentiale i forhold til at tage et aktivt samfundsansvar, og at det vil styrke Vellivs konkurrencekraft.
For udover at have et alment samfundsansvar, så ligger der også en forretningsmæssig investering i, at tænke i langsigtet forebyggelse af blandt andet stress eller andre livsstilssygdomme – ganske enkelt, fordi en rask og sund kunde er billigere for pensionskasserne end en syg.
Læs også: – Tiden er inde, siger bæredygtighedschef
– Vi skal være bedre til at passe på hinanden og vores helbred, og dér har Velliv en særlig mulighed for at spille en aktiv rolle, siger Peter Holm.
Peter Holm fratræder sin stilling hos AP Pension ved udgangen af november. Hans afløser hos AP Pension er i skrivende stund ikke fundet.
Forsiden lige nu:

Polestar følger værdikæden med blockchain
I 2027 skal alle batterier have et digitalt pas. Elbilproducenten Polestar er gået foran og tracker allerede nu en række metaller. Både myndigheder og forbrugere kræver i stigende grad transparens.

Et flertal er med på forandringer – men det kræver inddragelse
PODCAST: Naturens konto er i voldsomt overtræk, og derfor er vi nødt til at vende op og ned på det hele. Det argumenterer Rune Baastrup for, når han gæster Steffen Max Høgh i denne udgave af Bæredygtig Business.

Startede Footprint Firm: Nu skal han sætte aftryk på grønt råd
Stifter og partner fra The Footprint Firm, Christian Sparrevohn, skal overtage posten som forperson for Rådet for Grøn Omstilling.
Seneste artikler:

Henrik Frandsen overtager ordførerskab for klima-, energi og forsyning
Moderaterne udvider klimaområdet med et nyt klimaordførerskab med fokus på global klimapolitik.

Fond ansætter ny frontfigur til at lede investeringer i fremtidens fødevarer
Danmarks Eksport- og Investeringsfond ansætter ny direktør til at lede fondens arbejde med udvikling af klima- og miljørigtige fødevarer.

Virksomheder i fødevarebranchen har nu udsigt til 58 mio. kr. i tilskud til plantebaseret fødevareproduktion
Fra den 31. maj har Fonden for Plantebaserede Fødevarer sat 58. mio. kr. på højkant til virksomheder, der arbejder med plantebaserede fødevarer.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.
