Connect with us

Hi, what are you looking for?

Sustain ReportSustain Report

Nyheder

Ørsted-koncernen beholder retten til navnet Ørsted

Ørsted-familien har i Højesteret tabt sagen om retten til at bruge navnet Ørsted.

Foto: Ørsted/presse

En branding-hovedpine af dimensioner ville have været resultatet, hvis Ørsted-koncernen ved Højesteretsafgørelsen i dag havde mistet retten til at kalde sig Ørsted.

Det var ellers målet for de syv efterkommere af H.C. Ørsted, som har anlagt sagen. Dermed er der sat punktum i den langstrakte sag, og det vækker glæde hos afgående topchef Henrik Poulsen.

– Vi er meget tilfredse med, at Højesteret i sin dom giver os medhold i, at vi har ret til at bruge navnet Ørsted, og at denne sag nu er afsluttet, siger han i en pressemeddelelse og fortsætter:

– Vi skiftede i 2017 navn til Ørsted som en hyldest til H.C. Ørsted, som er en af Danmarks største videnskabsmænd gennem tiderne. For 200 år siden opdagede han elektromagnetismen og lagde dermed grunden til den måde, vi producerer elektricitet på i dag. Derfor synes vi, at Ørsted-navnet er det helt rigtige for vores virksomhed, og vi er glade for, at Højesteret stadfæster, at vi har retten til at bruge navnet.

Navneskiftet fra DONG Energy til Ørsted skete 2. oktober 2017 i forbindelse virksomhedens transformation fra sort til grønt energiselskab i takt med frasalget af al olie og gas til fordel for især havvind og biomasse.

– Fra at have været en af Europas mest sorte energiselskaber, er vi i dag en af de grønneste og mere end 90 procent af vores indtjening kommer fra arbejdet med vedvarende energi, har Jakob Askou Bøss, strategi- og kommunikationsdirektør tidligere fortalt.

Det er dog ikke nogen ny opfindelse at benytte Ørsted-navne, skriver Ørsted-koncernen i pressemeddelelse, hvoraf det fremgår, at det har været anvendt i mere end 100 år gennem ejerskabet af H.C. Ørsted Værket.

Da værket blev navngivet i 100-året for opdagelsen af elektromagnetismen, skete det med opbakning fra mange af H.C. Ørsteds efterkommere, ifølge meddelelsen. Men i januar 2018 blev Ørsted stævnet af tre efterkommere af H.C. Ørsted, som fik tilslutning af yderligere fire, med krav om, at virksomheden ophørte med at bruge navnet.

Sagen blev behandlet ved Sø- og Handelsretten i marts 2019, og i maj 2019 afsagde Sø- og Handelsretten dom til fordel for Ørsted, som altså kunne fortsætte med at bruge navnet.

LÆS OGSÅ: Ørsteds 3 veje til at opnå en CO2-neutral leverandørkæde

Forsiden lige nu:

Seneste artikler:

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.