Connect with us

Hi, what are you looking for?

Sustain ReportSustain Report

Nyheder

C25-selskab løb med prisen for årets bedste CSR-rapport

Efter tre sejre i træk blev A.P. Møller-Mærsk vippet af pinden til CSR-prisen 2021.

CSR Prisen 2021 blev overrakt af FSR - danske revisorer.

I baggrunden stod den pompøse bronzestatue af Christian IV iført pagehår og stram brokadebuks skuende ud over forsamlingen af et par hundrede CSR-professionelle.

I den smukke, gamle børsbygning i det gamle København havde Dansk Erhverv, FSR – danske revisorer og Erhvervsstyrelsen nemlig stukket hovederne sammen for at kåre vinderne af CSR Prisen 2021.

Og i år blev A.P. Møller-Mærsk vippet af pinden som årets vinder af en anden sværvægter, efter at rederiet havde vundet tre år i træk – inklusiv en delt sejr sidste år, hvor prisen måtte deles med Ørsted.

I alt var seks danske virksomheder nomineret – tre unoterede og tre børsnoterede – til prisen, hvis formål er at hylde de virksomheder, som har gjort en forskel med deres rapportering om samfundsansvar og bæredygtighed.

  • Arla
  • Grundfos
  • Salling Group
  • A.P. Møller-Mærsk
  • Carlsberg
  • Ørsted

De nominerede er blevet vurderet ud fra tre hovedkriterier, nemlig ‘væsentlighed og relevans’, ‘balance og transparens’, samt ‘brugbarhed og troværdighed’.

Vinderen af CSR Prisen 2021 blev Carlsberg.

Rapporten fanger læseren

Det var andet år i træk, at bryggeriet var nomineret til prisen for årets bedste CSR-rapportering, men denne gang lykkedes det altså at få prisen. Juryen fremhævede blandt andet Carlsbergs 2020-rapport som værende relevant, balanceret og datadreven.

– Carlsbergs ‘TowardsZero’-strategi er kommunikeret på tydelig og interessant vis, der fanger læseren. Og derpå efterfølges strategien med status på udvikling og forventninger til fremtiden, genfortalte konstitueret administrerende direktør for FSR – danske revisorer Camilla Hesselby fra juryens afgørelse.

Læs også:Folk har en holdning, når vi limer øldåserne sammen

Samtidig blev også Carlsbergs fokus på den samlede værdikæde fremhævet samt bryggeriets transparens omkring Scope 3, der ifølge rapporten dækker over omkring 75 procent af den samlede CO2-udledning fra Carlsbergs værdikæde.

Cees ‘t Hart: Der er ting vi ikke kontrollerer

Herefter overrakte Camilla Hesselby prisen til Carlsbergs topchef, Cees ‘t Hart.

Læs også: Mastodont hædret for grøn omstilling

Men der var ikke tid til at hvile på laurbærene, for topchefen blev herefter adspurgt af moderator og journalist Pernille Enggard, hvad bryggeriet vil gøre, for at komme til at havne på scenen igen til næste år.

– Indtil videre har vi især set på, hvad vi kan gøre internt, og fremover hvad vi kan gøre over den totale værdikæde. Det betyder, at vi ser på den totale påvirkning af, hvad vi kalder ‘beer-in-hand’, og det bliver her, vi vil måle os selv i fremtiden, lød det fra Carlsbergs CEO gennem syv år, Cees ‘t Hart.

Han tilføjede, at han før covid-19 som så mange andre havde en forestilling om, at mange ting stadig stadig lå i ens egne hænder.

– Men jeg tror, at covid-19 har bevist over for os, at der er ting vi ikke kontrollerer.

Han tilføjede:

– Det har været et call for action, der viser, at der vil være ting i fremtiden, som vi ikke længere kan kontrollere, hvis vi ikke gør noget nu.

CSR Prisen blev stiftet i 1995 af FSR – danske revisorer, og har siden udviklet sig efterhånden som kravene til samfundsansvar og bæredygtig rapportering er vokset.

Forsiden lige nu:

Seneste artikler:

Skævvredne data gør os mindre robuste over for klimaforandringer

Et nyt studie fra SDU viser, at vi har et skævvredet billede af verdens plantedata, fordi den fortrinsvis er indsamlet i og af rige lande, hvilket gør os mindre modstandsdygtige over for klimaforandringernes effekter. Det er et eksempel på et større problem med en strukturel, global ulighed akademia, mener forskere fra DIIS.

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.