navne

Grønne profiler markerer sig i top 100 over talenter

Der er adskillige grønne profiler på den årlige liste over unge talenter, som Berlingske udgiver.

Af - 1. marts 2021

Christina Høgh Selmer Kirk har stiftet sit eget firma med fokus på mere bæredygtige intimprodukter til kvinder. Foto: Presse

Få Sustain Reports nyhedsbrev
Tilmeld dig gratis

Fra kvinders initime sundhed til CO2-lagring og grønne lån. Så stor er spredningen i, hvad bare tre af de grønne profiler på Berlingskes årlige Talent 100-liste, beskæftiger sig med.

Jeanne Mia Lønstrup, 35, er Senior Innovation Lead i Maersk Drilling, som trods en milliardstor nedskrivning af værdien tilbage i august 2020, annoncerede en ny bæredygtighedsstrategi.

Hun arbejder på at gøre det muligt at fange og lagre CO2 i de olie- og gaslommer, der gemmer sig i Nordsøen, så CO2’en ikke ryger ud i atmosfæren og bidrager til den globale opvarmning.

– Noget af det, jeg er mest stolt af, er at have været med til at sætte CO2-lagring på agendaen. Altså det at få ens virksomhed til at se på feltet som et forretningsområde – og på den måde se den grønne omstilling som en platform for nye muligheder. Det er jo selvsagt en udfordring, når man er inden for olie og gas, siger hun i et interview med Berlingske.

Finansverdenen er også repræsenteret på Talent 100-listen med Edmont Ala, 34, som er bolig- og privatkundechef i Merkur Andelskasse. Den rolle forener han med at rådgive om bæredygtighed og social ansvarlighed.

Merkur Andelskasse blev sidste år B Corp-certificeret og har dermed papir på, at den balancerer profit og bæredygtighed.

– Som pengeinstitut spørger du traditionelt ind til regnskaber, økonomi og budgetter, men det bliver i de kommende år lige så naturligt at spørge ind til bæredygtigheden i et projekt eller eller virksomhed, sagde bankens adm. direktør Charlotte Skovgaard i den forbindelse til Sustain Report.

Christina Høgh Selmer Kirk gik fra at være direktør for indflydelse og bæredygtighed i LEO Pharmas innovationsenhed til at blive iværksætter. Hun er i dag CEO for Dusk Care, der, ifølge Berlingske.

Duskcare.com fremgår det, at ønsket for ‘femcare’-virksomheden, der laver intimprodukter til kvinder, er, at undgå traditionelle engangsprodukter og stoffer, der ødelægger hormonbalancen. Virksomheden arbejder desuden på at blive B Corp-certificeret.

Årets Sustainability Håb 2021
Sustain Report hylder igen i år unge talenter, som arbejder med bæredygtighed. Din virksomhed kan indstille en kandidat til prisen ‘Årets Sustainability Håb 2021’, som går til tre vindere.

Mere info vedrørende hvornår der kan indstilles kandidater og hvordan følger i vores nyhedsbrev og på LinkedIn.

Se vinderne af Årets Sustainability Håb 2020 her og læs portrætter af alle de indstillede kandidater på denne side, hvor du også finder vores podcast med de shortlistede kandidater.

Tags:


Warning: sizeof(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/sustainreport.dk/public_html/wp-content/plugins/wp-mystat/lib/mystat.class.php on line 1252