Connect with us

Hvad søger du?

Sustain ReportSustain Report

Sustain Awards

Thøger Bundsgaard har sovet på gulvet i otte år

‘Årets Sustainability Håb’-kandidat kæmper for bedre tandpleje via en app.

Thøger Bundsgaard er indstillet til 'Årets Sustainability Håb'. Foto: Adent Health

Thøger Bundsgaard er opvokset i Afrika, hvilket betød, at adgangen til tandpleje var ret begrænset. Det inspirerede ham som iværksætter til at starte Adent Health – en app, der tilbyder scanninger af brugerens tænder, så man løbende kan holde øje med ens tænders helbred – og søge den relevante hjælp i tide.

– Det handler om at gentænke sundhedsvæsnet, fortæller den 31-årige iværksætter, der er indstillet til prisen ‘Årets Sustainability Håb’.

Head of growth og digital marketing hos Adent Health, Nikolaj Kornelius Sørensen, har indstillet sin kollega til prisen:

– Studier viser at mere end 50 procent af verdensbefolkningen går rundt med ubehandlede tandproblemer og lider under følgevirkningerne heraf. Det er Thøger opsat på at ændre – og har derfor skabt Adent Health. Adent’s mission er at gøre tandpleje tilgængelig for alle i hele verden, siger Nikolaj Kornelius Sørensen.

Sustain Reports prisoverrækkelse, Sustain Awards, løber af stablen d. 14. oktober på Langelinie Pavillonen i København. Her vil en række inspirerende talere, en stærk jury og stolte vindere igen i år indtage scenen for at gøre os alle sammen klogere på, hvad virksomheder kan gøre for at bidrage til den bæredygtige og grønne omstilling.

Læs også: Thomas Schulz og Ingrid Reumert blandt talerne til Sustain Awards

Redaktionen på Sustain Report har rakt ud til de indstillede kandidater til ‘Årets Håb’-prisen, så du i disse uger kan lære mere om deres arbejde og finde ud af, hvad der rører sig i hovedet på de unge håb.

Og denne gang har vi altså talt med Thøger Bundsgaard.

Hvad arbejder du primært med i dag inden for sustainability?

– Jeg arbejder primært med sustainable health. Altså at gentænke sundhed og sundhedsvæsenet på en måde der er bæredygtig, når den skaleres til millarder af mennesker, fortæller Thøger Bundsgaard.

Han tilføjer:

– Det handler om at bygge systemer, der giver plads til, at alle har adgang til god tandpleje. Danmark er som land allerede godt på sporet, men der er stadig meget at gøre. Derudover er jeg opvokset i Afrika, hvor adgang til god tandpleje ikke er udbredt for rigtig mange.

Han mener, at sustainability er lig med at sikre lige adgang til sundhed, men at der også er positive miljøeffekter fra appen relateret til mindre transport, drift og mindre spild af plastik på tandlægeklinikker.

– Smartphones og kunstig intelligens er både bæredygtigt, og det skalerer så det batter. Vi hjælper i dag titusinder og er på vej til målet om at nå ud til millioner af mennesker, siger Thøger Bundsgaard, der primært står for programmering og til tider design.

– For mig handler det meget om at skabe den der WOW-oplevelse for vores brugere, som får dem til vælge det bæredygtige alternativ frem for det konventionelle, tilføjer han.

Hvad er din drivkraft, når det gælder sustainability som karrierevej?

– Jeg er dybt passioneret om sustainability, særligt i sundhed, for jeg kan ærligt talt ikke forstå alternativet. Vi bliver nødt til at være bæredygtige, siger Thøger Bundsgaard.

Læs også: – Vi har brug for en revolution inden for investeringer

I sit voksne liv har han selv valgt en miljøvenlig og minimalistik livsstil – en livsstil han erkender for nogen måske vil virke lidt ekstrem.

– Jeg har sovet på gulvet siden jeg var 23 og kun ejet to vandglas, to kaffekopper og fire tallerkener – to flade, to dybe. Fordi jeg ikke har brug for mere, siger han.

Og tilføjer:

– Og selvom jeg hverken er vegetar eller andet består cirka 90 procent af min kost af havregryn, kokosmel, mælkeprotein og vand. Og de sidste 10 procent er ikke kød – nærmere kål og bladbeder, fortæller Thøger Bundsgaard, der dog tilføjer, at både han og teamet hos Adent Health ikke går af vejen for en pepperonipizza med dressing.

Hvilken konkret forskel vil du gerne gøre med dit arbejde inden for sustainability?

– Helt konkret? Jeg vil give 100 millioner mennesker i verden adgang til god tandsundhed med Adent Health-appen og teknologien bag. Og det skal være “MAU”, altså “monthly active users”. Sikre dem et sustainable alternativ til den måde vi holder tandpleje i dag og supplere besøgene hos tandlægen, siger Thøger Bundsgaard.

I løbet af det år Adent Health har eksisteret har appen haft omkring 50.000 brugere.

– Forebyggelse og tidlig indgriben er det, der virkelig virker for tandsundhed. Det vil jeg selvfølgelig ikke gøre alene – det er den mission, som jeg deler med mine kolleger og team, siger Thøger Bundsgaard.

  • De endeligt nominerede afsløres d. 6. oktober 2021.
  • Vinderne findes d. 14. oktober til Sustain Awards 2021.
  • Foruden ‘Årets Sustainability Håb’ kåres også ‘Årets Sustainability Leder’ og ‘Årets Omstilling’.
  • Læs her om vores stærke jury, der udvælger vinderne.
  • Læs også om de øvrige indstillede kandidater her.

Forsiden lige nu:

Seneste artikler:

-Kvinder skal finde deres indre Pippi frem

FEMININ FORTROP. Bæredygtighedschef Camilla Dyring var med, før byggebranchen overhovedet havde ord for bæredygtighed. Siden da har hun været med til at slå hul på den bæredygtige udvikling – både i byggeriet og indad til i virksomheder.

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.