Connect with us

Hi, what are you looking for?

Sustain ReportSustain Report

Sustain Awards

– SMV’erne er centrale, når det kommer til klimahandling

Mød Tito Arzuaga-Bjørnskov, der er indstillet til ‘Årets Sustainability Håb’.

25-årige Tito Arzuaga-Bjørnskov var med til at stifte rådgivningsvirksomheden SuFu efter han var færdig med sin kandidat i klimaforandringer fra KU. Foto: PR

– Jeg vil gerne gøre det muligt for SMV’er at kende deres næste og bedste træk, siger 25-årige Tito Arzuaga-Bjørnskov.

Han arbejder for at hjælpe SMV’er – små og mellemstore virksomheder – med at måle og dermed reducere deres klimaaftryk.

Tito Arzuaga-Bjørnskov har en bachelor i geografi og en kandidat i klimaforandringer, og efter endt studie stiftede han sammen med nogle medstuderende rådgivningsvirksomheden SuFu.

Og så er han indstillet til prisen ‘Årets Sustainability Håb’.

– Vi, der arbejder med klima og bæredygtighed, bliver hurtigt lidt deprimerede, når vi læser ny forskning som for eksempel IPCC-rapporten, men Tito holder motivationen og arbejdslysten hos SuFu oppe med sin positive og løsningsorienterede holdninger, siger kollega Johanna Karlsen, marketingschef hos SuFu, der har indstillet ham.

– Han vil virkelig skabe en forskel, og han har ikke tænkt at give op, tilføjer hun.

Sustain Reports prisoverrækkelse, Sustain Awards, løber af stablen d. 14. oktober på Langelinie Pavillonen i København. Her vil en række inspirerende talere, en stærk jury og stolte vindere igen i år indtage scenen for at gøre os alle sammen klogere på, hvad virksomheder kan gøre for at bidrage til den bæredygtige og grønne omstilling.

Læs også: Thomas Schulz og Ingrid Reumert blandt talerne til Sustain Awards

Redaktionen på Sustain Report har rakt ud til de indstillede kandidater til ‘Årets Sustainability Håb’-prisen, så du i disse uger kan lære mere om deres arbejde og finde ud af, hvad der rører sig i hovedet på de unge håb.

Og denne gang har vi altså talt med Tito Arzuaga-Bjørnskov.

Hvad arbejder du primært med i dag inden for sustainability?

– Man kan ikke reducere sine CO2e, hvis man ikke kender mængden af og kilderne til udledning, siger Tito Arzuaga-Bjørnskov.

Han arbejder derfor primært med CO2e og Life Cycle Assessment-databehandling for at måle SMV’ers klimaaftryk.

Han tilføjer:

– Derfor sætter jeg fokus på at samle og bruge betydelige data, der repræsenterer SMV’ers core business operations og deres værdikæde og i denne forbindelse deres udledning.

Han fortæller, at god databehandling ifølge ham ikke kun indebærer en stor og opdateret CO2-database, men også at være tæt på SMV’er og engagere deres leverandører.

– Det hjælper til at forstå, hvad der sker i virkeligheden og vælge de data, der repræsenterer denne virkelighed bedst muligt, siger Tito Arzuaga-Bjørnskov.

Hvad er din drivkraft, når det gælder sustainability som karrierevej?

– Min drivkraft bunder i, at jeg gerne vil gøre mit til at engagere mange flere virksomheder, særligt de små SMV’er, i at skabe klimahandling, så vi i fællesskab kan nå det nødvendige klimamål, siger Tito Arzuaga-Bjørnskov, der oprindeligt kommer fra Colombia, men kom til Danmark for at studere.

Læs også: – Vi har brug for en revolution inden for investeringer

– Jeg synes, at det er enormt spændende at hjælpe virksomheder med at skabe værdi på baggrund af klimahandling, der lever op til forbrugernes ønsker og de hele tiden skærpede reguleringer på området, så de også kan være konkurrencedygtige på lang sigt.

Tito Arzuaga-Bjørnskov fortæller, at han finder det inspirerende at være tæt på den rejse, som virksomhedernes bæredygtige transformation er.

– Jeg tror på, at virksomhederne er nøglen til at skabe den reelle klimahandling, som verden har så hårdt brug for, siger han.

Hvilken konkret forskel vil du gerne gøre med dit arbejde inden for sustainability? 

– Indtil nu har der været stort fokus på den tunge industri og på finanssektoren, når det kommer til måling af drivhusgasudledninger, siger Tito Arzuaga-Bjørnskov.

Han tilføjer:

– Jeg vil enormt gerne rette fokus mod vigtigheden af SMV’ers mulighed for klimahandling, eftersom de er centrale spillere, når det kommer til bæredygtighed i mange værdikæder verden over, og jeg vil gerne gøre det muligt for dem at få den nødvendige støtte til at kende deres næste bedste skridt i deres rejse mod bæredygtighed i ordets mangefacetterede forstand.

  • De endeligt nominerede afsløres d. 6. oktober.
  • Vinderen findes d. 14. oktober til Sustain Awards 2021.
  • Foruden ‘Årets Sustainability Håb’ kåres også ‘Årets Sustainability Leder’ og ‘Årets Omstilling’.
  • Læs her om vores stærke jury, der udvælger vinderne.
  • Læs også om de øvrige indstillede kandidater her.

Forsiden lige nu:

Seneste artikler:

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.