Connect with us

Hi, what are you looking for?

Sustain ReportSustain Report

Sustain Awards

– Kapitalismen tærer på naturen

Mød Steffen Kallehauge fra B Corp, der er indstillet til prisen ‘Årets Sustainability Håb’.

Steffen Kallehauge er Head of Sustainability and Growth i B-Corp. Foto: PR.

30-årige Steffen Kallehauge beskriver sig selv som en pragmatisk idealist.

Det kapitalistiske system, vi lever i, beskriver han som “fucked”.

Og det er derfor han med sit arbejde som Head of Growth ved Nordic B Corp Movement forsøger at ændre systemet fra kun at sætte værdi på profit, når man skal vurdere virksomheder.

Der er også derfor, han er indstillet til prisen ‘Årets Sustainability Håb’.

– Leder I efter et håb, der ikke bare flytter en virksomhed ad gangen, men som introducerer værktøjer, motiverer og holder i hånden gennem den svære transformation og inspirerer til at skabe decideret bevægelse, der påvirker det økonomiske system mod mere retfærdighed, inklusion og regenerativitet, så findes der ingen som Steffen, siger Nille Skalts, der har indstillet Steffen Kallehauge.

– Steffen er mere end et håb – han er fremtiden, tilføjer Nille Skalts, der er Founder af Nordic B Corp Movement.

B Corp kalder sig selv en ‘global bevægelse af virksomheder med et fælles mål: at redefinere det, der skaber succes i erhvervslivet’.

Derudover er B Corp et certificeringsværktøj i form af B Impact Assessment – et globalt anerkendt værktøj, der skal gøre det lettere for virksomheder at måle, sammenligne og forbedre deres samfundsimpact.

Den danske B Corp-bevægelse startede op i 2016, og i dag er der 41 B Corps i Norden, hvoraf 31 er danske.

Sustain Reports prisoverrækkelse, Sustain Awards, løber af stablen 14. oktober på Langelinie Pavillonen i København. Her vil en række inspirerende talere, en stærk jury og stolte vindere igen i år indtage scenen for at gøre os alle sammen klogere på, hvad virksomheder kan gøre for at bidrage til den bæredygtige og grønne omstilling.

Læs også: Thomas Schulz og Ingrid Reumert blandt talerne til Sustain Awards

Redaktionen på Sustain Report har rakt ud til de indstillede kandidater til ‘Årets Håb’-prisen, så du i disse uger kan lære mere om deres arbejde og finde ud af, hvad der rører sig i hovedet på de unge håb.

Og denne gang har vi altså talt med Steffen Kallehauge.

Hvad arbejder du primært med i dag inden for sustainability?

– Min primære opgave er at få B Corp-bevægelsen til at vokse i Norden, siger Steffen Kallehauge.

Han uddyber:

– Det gør jeg hovedsagligt på tre forskellige måder: Jeg holder oplæg og oplyser om B Corp; jeg rådgiver og inspirerer virksomheder på tværs af brancher i the B Impact Assessment, der måler virksomheders impact i et 360-graders perspektiv, og som hjælper dem på vej mod en B Corp-certificering; og jeg uddanner konsulenter, bestyrelsesmedlemmer, ejere og ansatte i at kunne bruge værktøjerne i B Corp-universet.

Hvad er din drivkraft, når det gælder sustainability som karrierevej?

– Jeg vil kalde mig en pragmatisk idealist. Jeg synes på mange måder, at det kapitalistiske system, vi har skruet sammen, er fucked. Eller det fungerer lige præcist som det skal – men det kommer de få til gode, og det har store negative konsekvenser for vores verdenssamfund og naturressourcer, siger Steffen Kallehauge.

Han tilføjer:

– Jeg føler, at jeg har en rolle at spille i at ændre det system, så vi måler på andet og mere end blot profit, når vi skal kigge efter succesfulde virksomheder. Profit er såmænd fint, men det skal have et formål til gavn for samfund, miljø og klima.

Læs også: – Vi har brug for en revolution inden for investeringer

Hvilken konkret forskel vil du gerne gøre med dit arbejde inden for sustainability?

– Da jeg gik på universitetet, og vi alle blev bedt om at sætte femårs-mål for vores karriere, tænkte jeg, at jeg i stedet ville ordne et helt karriereforløb i en omgang. En slagt ledestjerne, der skal definere målet med mit arbejdsliv: Jeg vil gøre verden til et bedre sted i mit billede.

Han tilføjer:

– Jeg har med andre ord et simpelt ønske om at redde verden og hele tiden blive ved med at ændre den til det bedre. Det kan jeg selvfølgelig ikke gøre selv, og derfor er jeg nødt til at alliere mig med så mange som muligt for at nå det mål.

Steffen Kallehauge fortæller, at han lige nu føler sig overbevist om, at B Corp er den bevægelse, der gør, at han kan nå sine ønsker om at forbedre verden.

– Og derfor vil jeg gerne have alle virksomheder i Norden til at måle og styre sin egen impact med the B Impact Assessment, siger Steffen Kallehauge.

Han tilføjer:

– Ikke alle virksomheder kan eller skal B Corp-certificeres. Men hvis alle nordiske virksomheder begynder at måle på og sætte mål for, hvilken positiv impact de skaber for miljø, klima og de lokalsamfund, de opererer i, er vi kommet langt.

  • De endeligt nominerede afsløres d. 6. oktober 2021.
  • Vinderne findes d. 14. oktober til Sustain Awards 2021.
  • Foruden ‘Årets Sustainability Håb’ kåres også ‘Årets Sustainability Leder’ og ‘Årets Omstilling’.
  • Læs her om vores stærke jury, der udvælger vinderne.
  • Læs også om de øvrige indstillede kandidater her.

Forsiden lige nu:

Seneste artikler:

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.