Tina Nybo Jensen er blevet indstillet til prisen ‘Årets Sustainability Håb’.
Det er hun for sit arbejde med at bringe fokus på den private sektors betydning for at komme i mål med Paris-aftalen.
– Der er ingen tvivl om, at private virksomheder spiller en fuldstændig afgørende rolle for, om vi som verden kan opnå 2030-dagsordenen, siger 35-årige Tina Nybo Jensen.
Hun tilføjer:
– Mange virksomheder gør et fænomenalt stykke arbejde, og mange andre kunne gøre mere, men for virkelig at løfte indsatsen og sikre en orkestreret indsats er samarbejde helt centralt – både når det kommer til at sætte mål, udvikle planer, implementere dem og rapportere på resultaterne.
Sustain Reports prisoverrækkelse, Sustain Awards, løber af stablen d. 14. oktober på Langelinie Pavillonen i København. Her vil en række inspirerende talere, en stærk jury og stolte vindere igen i år indtage scenen for at gøre os alle sammen klogere på, hvad virksomheder kan gøre for at bidrage til den bæredygtige og grønne omstilling.
Læs også: Thomas Schulz og Ingrid Reumert blandt talerne til Sustain Awards
Redaktionen på Sustain Report har rakt ud til de indstillede kandidater til ‘Årets Håb’-prisen, så du i disse uger kan lære mere om deres arbejde og finde ud af, hvad der rører sig i hovedet på de unge håb.
Og denne gang har vi altså talt med Tina Nybo Jensen.
Hvad arbejder du primært med i dag inden for sustainability?
– Jeg arbejder som International Policy Manager i en international non-profit organisation, der hedder Global Reporting Initiative, GRI, fortæller Tina Nybo Jensen.
Hun tilføjer:
– GRI er verdens førende standard inden for virksomheders bæredygtighedsrapportering. Jeg arbejder primært med FN’s Verdensmål for bæredygtig udvikling samt vores engagement med multilaterale organisationer, hvor jeg har fokus på samarbejdet og sammenspillet mellem private virksomheder, nationale regeringer og international organisationer.
I sit arbejde er hun blandt andet vært på en podcastserie for GRI, der handler om FN’s Verdensmål.
Derudover har Tina Nybo Jensen også stået for en stor del af GRI’s samarbejde med UN Global Compact.
– Her har vi udviklet redskaber, som virksomheder kan bruge til at rapportere i forhold til FN’s Verdensmål, og lavet en serie af case studies, der gennemgår eksisterende metoder.
Hvad er din drivkraft, når det gælder sustainability som karrierevej?
– Når man bruger så meget tid, som man unægtelig gør på sit arbejde, så har det været naturligt for mig, at jeg skulle arbejde med noget, som jeg brænder for og noget, der giver mening for mig – udover den månedlige lønseddel, siger Tina Nybo Jensen.
Hun tilføjer:
– Vi har allerede vundet i lotteriet ved at være født lige præcis i Danmark – og hvad er oddsene – så jeg har haft alle muligheder for at udvikle mine evner og mine færdigheder. Det vil jeg enormt gerne bruge til at gøre noget godt.
Læs også: – At fortsætte med business as usual er simpelthen ikke længere en mulighed
Hun fortæller, at hun reagerer kraftigt på “uretfærdighed” og på det faktum, at dem, der har mest skyld i klimaforandringerne, kommer til at mærke færrest konsekvenser:
– Det er drøn uretfærdigt, at store virksomheders indkomst historisk set har vejet tungere end konsekvenserne for biodiversiteten; og det er drøn uretfærdigt, hvis du er født i Kabul under Taliban i stedet for i Danmark under svingende højre/venstre-regeringer, siger Tina Nybo Jensen.
Hvilken konkret forskel vil du gerne gøre med dit arbejde inden for sustainability?
– I min nuværende stilling vil jeg enormt gerne gøre opmærksom på de muligheder, der eksisterer, hvis man formår at etablere et godt samarbejde mellem nationale regeringer, multilaterale organisationer og virksomheder omkring FN’s Verdensmål og Paris-aftalen, siger Tina Nybo Jensen.
Hun tilføjer:
– Vi kan ikke løse disse kæmpe, globale udfordringer i siloer. Det kræver en orkestreret indsats, og virksomhederne de nødvendige ressourcer, impact, og innovationer, der er alt afgørende for en positiv udvikling.
- De endeligt nominerede afsløres den 6. oktober 2021.
- Vinderne findes den 14. oktober til Sustain Awards 2021.
- Foruden ‘Årets Sustainability Håb’ kåres også ‘Årets Sustainability Leder’ og ‘Årets Omstilling’.
- Læs her om vores stærke jury, der udvælger vinderne.
- Læs også om de øvrige indstillede kandidater her.

Forsiden lige nu:

Polestar følger værdikæden med blockchain
I 2027 skal alle batterier have et digitalt pas. Elbilproducenten Polestar er gået foran og tracker allerede nu en række metaller. Både myndigheder og forbrugere kræver i stigende grad transparens.

Et flertal er med på forandringer – men det kræver inddragelse
PODCAST: Naturens konto er i voldsomt overtræk, og derfor er vi nødt til at vende op og ned på det hele. Det argumenterer Rune Baastrup for, når han gæster Steffen Max Høgh i denne udgave af Bæredygtig Business.

Startede Footprint Firm: Nu skal han sætte aftryk på grønt råd
Stifter og partner fra The Footprint Firm, Christian Sparrevohn, skal overtage posten som forperson for Rådet for Grøn Omstilling.
Seneste artikler:

Henrik Frandsen overtager ordførerskab for klima-, energi og forsyning
Moderaterne udvider klimaområdet med et nyt klimaordførerskab med fokus på global klimapolitik.

Fond ansætter ny frontfigur til at lede investeringer i fremtidens fødevarer
Danmarks Eksport- og Investeringsfond ansætter ny direktør til at lede fondens arbejde med udvikling af klima- og miljørigtige fødevarer.

Virksomheder i fødevarebranchen har nu udsigt til 58 mio. kr. i tilskud til plantebaseret fødevareproduktion
Fra den 31. maj har Fonden for Plantebaserede Fødevarer sat 58. mio. kr. på højkant til virksomheder, der arbejder med plantebaserede fødevarer.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.
