Connect with us

Hvad søger du?

Sustain ReportSustain Report

Nyheder

Vestas CO2-plan giver adgang til fin klimaklub

I Vestas er man stolte af at blive valideret af SBTi, da det anses som et kvalitetsstempel

I Vestas er man stolt af at blive valideret af SBTi, da det anses som et kvalitetsstempel af virksomhedens klimaplan.

– Vi er den første producent af vedvarende energi, der får valideret vores mål på linje med de nødvendige kriterier, som kræves for at imødekomme 1,5° C scenariet i Paris-aftalen. Så ja, jeg tror, at det vil sætte os i en attraktiv position i forhold til andre, svarer Lisa Malmquist Ekstrand på spørgsmålet om, hvorvidt det kan give Vestas en konkurrencefordel.

Tidligere på året annoncerede Vestas et ny 2030-mål, hvilket nu er blevet godkendt af SBTi. Målet er at blive CO2-neutrale i Scope 1 og 2, der henviser til virksomhedens egen miljøpåvirkning, mens der skal skæres 45 procent af CO2-udledningen i Scope 3, som henviser til leverandørerne, som Lisa Malmquist Ekstrand tidligere har fortalt Sustain Report.

Dermed kommer Vestas nu med i den fine klimaklub af danske og internationale virksomheder, som lever op til den skrappe valideringsproces i forhold til, at de klimainitiativer, de har sat i værk, bidrager til at begrænse temperaturstigningen til 1,5° C.

Og det er Vestas stolte af, siger Henrik Andersen, CEO ved Vestas. Han beskriver det nemlig som det mest ambitiøse og den bedst mulige udpegning gennem SBTi’s valideringsproces.

– Som verdens førende leverandør af vindenergi er Vestas fast besluttet på at sikre, at industrien fortsætter med at minimere miljøpåvirkningerne, uddyber Henrik Andersen i pressemeddelelsen.

SBTi’s vurdering af virksomheder er nemlig en længere screeningsproces, som foretages af en gruppe uafhængige forskere. Her bliver det bl.a. vurderet, om der er fremlagt nok og nødvendig information i forhold til virksomhedens klimamål, og ligeledes undersøges det, om klimamålet lever op til SBTi’s kriterier og anbefalinger.

Derfor er SBTi med til at kvalitetsstemple Vestas’ mål om at blive CO2-neutrale i 2030 som ambitiøst og i overensstemmelse med 1,5° C scenariet, siger Lisa Malmquist Ekstrand. Men i Vestas er man ikke tilfredse, før man har opnået at blive CO2-neutrale, understreger hun.

– Det er et ambitiøst mål, men vi kan ikke være 100 procent tilfredse, før vi har opnået det. Derfor er vores fokus nu på udførelsen, uddyber Lisa Malmquist Ekstrand.

Forsiden lige nu:

Seneste artikler:

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.