I Vestas er man stolt af at blive valideret af SBTi, da det anses som et kvalitetsstempel af virksomhedens klimaplan.
– Vi er den første producent af vedvarende energi, der får valideret vores mål på linje med de nødvendige kriterier, som kræves for at imødekomme 1,5° C scenariet i Paris-aftalen. Så ja, jeg tror, at det vil sætte os i en attraktiv position i forhold til andre, svarer Lisa Malmquist Ekstrand på spørgsmålet om, hvorvidt det kan give Vestas en konkurrencefordel.
Tidligere på året annoncerede Vestas et ny 2030-mål, hvilket nu er blevet godkendt af SBTi. Målet er at blive CO2-neutrale i Scope 1 og 2, der henviser til virksomhedens egen miljøpåvirkning, mens der skal skæres 45 procent af CO2-udledningen i Scope 3, som henviser til leverandørerne, som Lisa Malmquist Ekstrand tidligere har fortalt Sustain Report.
Dermed kommer Vestas nu med i den fine klimaklub af danske og internationale virksomheder, som lever op til den skrappe valideringsproces i forhold til, at de klimainitiativer, de har sat i værk, bidrager til at begrænse temperaturstigningen til 1,5° C.
Og det er Vestas stolte af, siger Henrik Andersen, CEO ved Vestas. Han beskriver det nemlig som det mest ambitiøse og den bedst mulige udpegning gennem SBTi’s valideringsproces.
– Som verdens førende leverandør af vindenergi er Vestas fast besluttet på at sikre, at industrien fortsætter med at minimere miljøpåvirkningerne, uddyber Henrik Andersen i pressemeddelelsen.
SBTi’s vurdering af virksomheder er nemlig en længere screeningsproces, som foretages af en gruppe uafhængige forskere. Her bliver det bl.a. vurderet, om der er fremlagt nok og nødvendig information i forhold til virksomhedens klimamål, og ligeledes undersøges det, om klimamålet lever op til SBTi’s kriterier og anbefalinger.
Derfor er SBTi med til at kvalitetsstemple Vestas’ mål om at blive CO2-neutrale i 2030 som ambitiøst og i overensstemmelse med 1,5° C scenariet, siger Lisa Malmquist Ekstrand. Men i Vestas er man ikke tilfredse, før man har opnået at blive CO2-neutrale, understreger hun.
– Det er et ambitiøst mål, men vi kan ikke være 100 procent tilfredse, før vi har opnået det. Derfor er vores fokus nu på udførelsen, uddyber Lisa Malmquist Ekstrand.
Forsiden lige nu:

SEGES-topchef vil levere viden om bæredygtighed med både armslængde og armkrog
Uafhængighed, et stærkt fagligt miljø, en god virksomhedskultur og muligheden for at levere viden, der kan understøtte landbrugets grønne omstilling var afgørende for, at Tom Heron takkede ja til topposten i SEGES Innovation.

Grundfos vinder pris for net zero plan
Grundfos modtager klimapåvirkningspris for deres arbejde med at reducere CO2-udledningen til dette års Sustainability Awards.

Blå proteiner kan rense indre farvande og levere mere bæredygtig mad
Der er særdeles gunstige betingelser for at dyrke tang og muslinger i de danske fjorde, fremhæver professor Jens Kjerulf Petersen, DTU Aqua. Muslingeproduktionen har potentiale til 20-30 gange den nuværende størrelse.
Seneste artikler:

Henrik Frandsen overtager ordførerskab for klima-, energi og forsyning
Moderaterne udvider klimaområdet med et nyt klimaordførerskab med fokus på global klimapolitik.

Fond ansætter ny frontfigur til at lede investeringer i fremtidens fødevarer
Danmarks Eksport- og Investeringsfond ansætter ny direktør til at lede fondens arbejde med udvikling af klima- og miljørigtige fødevarer.

Virksomheder i fødevarebranchen har nu udsigt til 58 mio. kr. i tilskud til plantebaseret fødevareproduktion
Fra den 31. maj har Fonden for Plantebaserede Fødevarer sat 58. mio. kr. på højkant til virksomheder, der arbejder med plantebaserede fødevarer.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.
